Pokémon Go derde generatie.

Ga naar buiten: Pokémon Go toont weerssituatie en bevat 50 nieuwe Pokémon

Pokémon Go krijgt een geheel nieuw element. Binnenkort zijn de weersomstandigheden van invloed op de Pokémon die je tegenkomt. Ook kun je de derde generatie verwachten.

Pokémon Go wordt opnieuw uitgebreid met nieuwe Pokémon. Vanaf eind deze week vind je in de game onder andere Treecko, Torchic en Mudkip, de starter-Pokémon van de derde generatie uit Pokémon Ruby en Sapphire. Bovendien wordt er een geheel nieuw element aan de game toegevoegd met de komst van wisselende weersomstandigheden.

50 nieuwe Pokémon uit derde generatie

De derde generatie Pokémon werd tijdens Halloween al deels toegevoegd aan Pokémon Go. Het ging toen om een aantal spook-Pokémon, maar vanaf eind deze week kun je nog veel meer extra Pokémon vangen. Allereerst gaat het om de drie starter-Pokémon uit Pokémon Ruby en Sapphire, namelijk Treecko, Torchic en Mudkip en de bijbehorende evoluties. De komende weken volgen er nog veel meer nieuwe Pokémon uit de derde generatie. Je kunt dus nog niet meteen alle nieuwe Pokémon vangen, maar volgens Niantic zijn het er in totaal vijftig. In onderstaande trailer komen enkele Pokémon alvast voorbij, zoals Salamence, Shiftry, Aggron en zelfs de legendarische Pokémon Groudon.

Weersomstandigheden van invloed op Pokémon Go

Daarnaast gaat de gameplay van Pokémon Go ook deels op de schop. Binnenkort houdt de game namelijk rekening met de weersomstandigheden bij jou in de buurt. Komt het bij jou met bakken uit de lucht, dan zal dat ook in de game het geval zijn. Aan de hand van de weersomstandigheden, zijn de Pokémon die je tegenkomt ook verschillend. Een Mudkip kom je bij regenachtig weer dan ook vaker tegen dan wanneer de zon schijnt. Pokémon. Go krijgt in totaal zes verschillende weeromstandigheden, namelijk zonnig, regenachtig, sneeuw, mistig, deels bewolkt en winderig.

Weersomstandigheden in Pokémon Go.

Deze weersomstandigheden zijn ook nog van invloed op de gevechten bij de Gyms. De Fire Spin-aanval van Charizard heeft tijdens een zonnige dag bijvoorbeeld meer effect dan wanneer het regent. Je zult dus tijdens het spelen in de Gyms ook rekening moeten houden met de weersomstandigheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2017, 15:30
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.