App Store iOS 11

Opinie: Nu officieel betalen in de Google Play Store met iDeal

Apple ondersteunt nog steeds geen iDeal als betaalmethode in de App Store en iTunes. Ondertussen heeft Google wel iDeal-betalingen officieel beschikbaar gesteld voor iedereen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

App Store iOS 11

iDeal is vanaf nu een officieel betaalmiddel in de Google Play Store. Dat is leuk voor Android-gebruikende vrienden, maar hoe zit het bij Apple? Je kunt nog steeds geen apps, games, boeken, films en muziek afrekenen met iDeal.

Google Play Store en iDEAL

Google biedt vanaf vandaag officieel iDeal aan als betaalmiddel in de Play Store. Sinds afgelopen mei kon een deel van de Nederlanders er al gebruik van maken en nu is het voor iedereen. Je bent daardoor niet meer verplicht om een creditcard of PayPal te gebruiken, twee betaalmethoden die in Nederland niet zo populair zijn. Bij Google worden de volgende banken ondersteund: ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, bunq, Knab, Triodos Bank en Van Lanschot. Bijna iedereen kan er dus terecht.

Geen iDEAL bij Apple

En hoe zit het dan bij Apple? Sinds ze gestopt zijn met ClickAndBuy (gelukkig maar, want we ontvingen er altijd veel klachten over) zijn de opties verder afgenomen. Heb je geen creditcard of andere geschikte betaalmethode, dan zul je naar de winkel moeten gaan om een iTunes-kaart te kopen. Die zijn gelukkig wel vaak met extra korting te krijgen (zie iCulture Deals) en je kunt ze ook online krijgen via de HEMA of Startselect, maar het zou handiger zijn als Apple het zelf aanbiedt.

Voor apps, muziek en andere iTunes-content zul je gebruik moeten maken van een creditcard, PayPal of iTunes-tegoed. In de Apple Store-app kun je al wel gebruik maken van iDEAL, maar helemaal lekker loopt dat niet. Toen Apple-fans een paar weken geleden hun nieuwe iPhone wilden pre-orderen duurde het urenlang voordat ze bevestiging van hun betaling kregen en zekerheid hadden dat de aankoop geslaagd was.

Het is gek dat Apple het niet ondersteunt, want iDeal is al jarenlang de populairste online betaalmethode onder de Nederlanders, zo blijkt uit cijfers van GfK. In 2016 werd 57 procent van alle online aankopen met iDeal afgerekend. Incassomachtigingen en creditcardbetalingen waren goed voor 18 procent en acceptgiro zat op 3 procent.

In alle discussie over Apple Pay en waarom het zo lang duurt voordat het in Nederland komt, is het goed ook weer eens te kijken naar de andere betaalmethoden die Apple niet ondersteunt. iDeal hoort er gewoon bij!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2018, 14:11
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen app store, ideal, opinie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.