KBC België Apple Pay

Belgische KBC Bank een stapje dichterbij Apple Pay

Er komt binnenkort weer eens een grote bank in België bij die Apple Pay gaat ondersteunen. KBC Bank kondigde eerder al Apple Pay aan en is met een update van de app een stapje dichterbij de start gekomen.

Update 30 september: De Belgische bank KBC is weer een stapje dichterbij de komst van Apple Pay. Nadat de bank dit voorjaar al liet weten met ondersteuning voor Apple’s betaaldienst te komen, bleef het lange tijd stil. Nu is met de nieuwste update van de KBC Mobile-app ondersteuning voor Wallet toegevoegd. Dat betekent dat er in de app al een koppeling gemaakt is tussen de bankapp van KBC en Apple’s eigen Wallet-app waar je je Apple Pay-kaarten in bewaart. Meestal duurt het dan nog een aantal weken tot een maand voordat Apple Pay bij een bank actief is.

Op Twitter laat de bank al een tijdje weten ze met Apple samenwerken om Apple Pay in de herfst beschikbaar te stellen. Het is dus zo goed als zeker dat het ergens in de komende maanden beschikbaar komt, maar mogelijk zelfs sneller. Zodra het zover is, houden we je op de hoogte.

Met dank aan tipgever Johnny!

Oorspronkelijk artikel:
Waar in Nederland de drie groten banken nu al bijna een jaar Apple Pay bieden, gaat dat in België een stuk langzamer. Sinds november 2018 is Apple Pay in België beschikbaar, maar wat betreft de traditionele banken alleen nog bij BNP Paribas Fortis en de dochterbanken Hello Bank! en Fintro. Verder kun je als Belgische iPhone-gebruiker nog kiezen tussen enkele internationale fintech partijen, zoals Monese, N26, Curve en Revolut. Met KBC komt er eindelijk weer een nieuwe bank bij.

KBC Bank binnenkort met Apple Pay

Het nieuws werd aangekondigd door KBC zelf. De bank krijgt al jaren vragen van gebruikers, maar kon deze altijd ontkennend beantwoorden. Vandaag is daar dus verandering in gekomen. De bank laat weten dat ze ‘in de loop van het jaar’ Apple Pay aan gaan bieden. Binnenkort belooft de bank meer informatie te geven.

Meer informatie is er op dit moment nog niet beschikbaar. De bank biedt zowel gewone Maestro betaalpassen als Mastercard-creditcards. Of beide kaarten via Apple Pay beschikbaar zullen zijn, is dus nog even afwachten. Bij BNP Paribas Fortis is dat wel al sinds het begin het geval, dus er is goede hoop dat KBC voor dezelfde aanpak kiest.

Het is nu nog afwachten of ook de andere Belgische banken aan gaan haken. Grote afwezigen zijn onder andere ING België en Belfius. In ons interview met ING over Apple Pay liet Roel Popping wel weten dat het in de lijn der verwachting ligt dat ING België het op den duur ook gaat ondersteunen, maar wanneer is nog de vraag.

Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde over Apple Pay.

Met dank aan alle tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 30 september: Artikel bijgewerkt na ondersteuning van de Wallet-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2020, 17:03
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.