macOS Monterey: praat mee!

Praat mee: deel hier je ervaringen met macOS Monterey

Na een testperiode die eindeloos leek te duren is macOS Monterey nu eindelijk beschikbaar om te downloaden. Praat hier mee met andere iCulture-lezers en vertel je ervaringen met deze update voor je Mac.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS Monterey downloaden: deel hier je ervaringen

Apple heeft de hele zomer en een groot deel van de herfst besteed aan het testen van macOS Monterey. Het moet dan wel goed zijn, toch? Helaas gaat Monterey vanavond van start in een uitgeklede versie: enkele interessante functies ontbreken nog en zullen pas later worden uitgerold. Het goede nieuws is dat macOS Monterey installeren nu dan toch eindelijk mogelijk is voor iedereen met een geschikte Mac. Omstreeks 19:00 staat de update voor je klaar. Praat hier mee en deel je ervaringen met andere iCulture-lezers!

Krijg je eerst macOS Big Sur 11.6.1 in beeld? Het is niet nodig om deze te installeren. Door het Software-update scherm te verversen (met Command + R) kun je alsnog macOS Monterey krijgen en downloaden voor je Mac.


macOS Monterey is een relatief kleine update voor de Mac, nadat Apple vorig jaar in Big Sur uitpakte met een rigoureus redesign (dat overigens goed werd ontvangen). Dit jaar heeft alleen Safari een ander uiterlijk gekregen, dat grotendeels alweer is teruggedraaid. Verder vind je vooral verbeteringen op het gebied van communicatie en op afstand werken, bijvoorbeeld in FaceTime en iMessage.

Bijna alle bezitters van een recente Mac kunnen updaten, waarbij Apple tot wel acht jaar terug gaat. Maar tegelijk zijn bepaalde nieuwe functies alleen te gebruiken door mensen die een M1 Mac hebben. Dit is een van de minpunten die we benoemen in onze macOS Monterey-review.

Dit is de beste plek om je ervaringen te delen: vertel anderen of het downloaden en installeren is gelukt en of je tegen problemen aan bent gelopen. Of misschien ben je wat voorzichtiger en wil je liever kijken wat anderen te zeggen hebben om te bepalen of jij het aandurft om ook de sprong te wagen.

De definitieve versie van macOS Monterey heeft hetzelfde buildnummer (21A559) als de meest recente Release Candidate. Mocht je de beta en RC al geinstalleerd hebben, dan hoef je nu dus niets te doen. Eventueel kun je je afmelden voor het betaprogramma als je geen nieuwe beta’s meer wil krijgen.

Bekijk ook:

Bekijk ook

Zo bereid je je voor op het installeren van macOS Monterey

Vandaag verschijnt macOS Monterey! Ben je van plan om macOS Monterey te installeren, lees dan goed ons stappenplan hoe je je Mac en jezelf kan voorbereiden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 25 oktober: Zie je macOS Big Sur 11.6.1? Refresh dan het Software-update scherm om macOS Monterey te kunnen downloaden.

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de grote software-update van macOS uit 2021. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. In oktober 2022 is deze versie opgevolgd door macOS Ventura.

macOS Monterey

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.