Apple Watch Woning-app in watchOS 10

Praat mee: deel hier je ervaringen met watchOS 10

Na een zomer lang testen is het vanaf vandaag eindelijk mogelijk om de definitieve versie van watchOS 10 te downloaden. Heb je een geschikte Apple Watch (Series 4 of nieuwer), dan kun je meteen aan de slag. Praat hier mee met andere iCulture-lezers en vertel je ervaringen met deze update voor je Apple Watch!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 10 downloaden: deel hier je ervaringen

Er zitten weer genoeg nieuwe functies in watchOS 10 waar we de hele zomer druk mee zijn geweest om te testen. Het resultaat daarvan kun je lezen in onze watchOS 9 review, zodat je iets te lezen hebt tijdens watchOS 9 installeren. Omstreeks 19:00 staat de update voor je klaar. Praat hier mee en deel je ervaringen met andere iCulture-lezers!

Let op: we verwachten watchOS 10 om 19:00 uur Nederlandse tijd maar je kunt nu alvast meepraten. Bijvoorbeeld over de functies waar je naar uitkijkt.


Zie je de update nog niet?
Het heeft geen zin om te melden dat je de update nog niet ziet. Apple zal omstreeks 19:00 uur de update vrijgeven, maar het gebeurt regelmatig dat het een paar minuten later is. Dat is geen reden tot paniek; Apple slaat jou echt niet over. De uitrol naar miljoenen devices is nu eenmaal een gigantische operatie. Het kan zijn dat de update iets later voor jou beschikbaar is. Het is vaak beter om even te wachten.

watchOS 10 is dé grote update voor de Apple Watch in 2023. De interface en navigatie is compleet vernieuwd en diverse standaardapps zijn vanaf de grond opnieuw ontworpen. Daarbij wordt veel meer dan voorheen gebruik gemaakt van gedoseerde informatie per scherm. Je bladert niet meer door een eindeloze lijst, maar krijgt per scherm in een oogopslag alle informatie rondom een bepaald onderwerp. De Apple Watch werkt nu met widgets, die gemakkelijk in beeld te vegen zijn. Het openen van het Bedieningspaneel moest daardoor wel worden aangepast. En zo zijn er nog veel meer kleine aanpassingen, waar je de komende dagen vertrouwd mee zult worden.


Directe link naar de poll

Alle bezitters van een Apple Watch Series 4 of nieuwer kunnen de update downloaden. Je krijgt bijna alle functies tot je beschikking, ook als je een wat ouder exemplaar hebt. Alleen voor Tijd in daglicht heb je een Apple Watch Series 6 of nieuwer nodig.

Bekijk ook

Hoeveel tijd breng jij in daglicht door? De Apple Watch meet het vanaf watchOS 10

In watchOS 10 en iOS 17 kun je bijhouden hoeveel tijd je buitenshuis in daglicht doorbrengt. Sensoren in de Apple Watch meten de lichtsterkte en zetten dit om naar grafieken. Zo weet je of je aan de aanbevolen tijdsduur buitenshuis komt. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Dit is de beste plek om je ervaringen te delen: vertel anderen of het downloaden en installeren is gelukt en of je tegen problemen aan bent gelopen. Of misschien ben je wat voorzichtiger en wil je liever kijken wat anderen te zeggen hebben om te bepalen of jij het aandurft om ook de sprong te wagen.

Bekijk ook:

Bekijk ook

Zin in watchOS 10? Lees deze tips om je voor te bereiden op het installeren van watchOS 10

Alles over watchOS 10 installeren lees je hier: vanaf wanneer kan het, hoe werkt het en wat heb je er allemaal voor nodig? Kom alles te weten over het voorbereiden voor watchOS 10, de grootste watchOS-update ooit.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

watchOS 10

watchOS 10 is de grote update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2023 verschijnt. watchOS 10 is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en bevat veel grote en belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe widgets en een slimme stapel, is de bediening vernieuwd met het Bedieningspaneel bij de zijknop, hebben bijna alle standaardapps een nieuwe look gekregen en nog veel meer. In ons overzicht met de beste watchOS 10-functies, lees je er veel meer over. De update verschijnt voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hier lees je alles wat we al weten over watchOS 10 en lees je meer over het besturingssysteem voor de Apple Watch.

watchOS 10

Reacties: 28 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.