iTunes 7.4.1 maakt eind aan gratis ringtones

Nog geen 48 uur na iTunes 7.4 is versie 7.4.1 al beschikbaar. Het blokkeert het maken van eigen ringtones door het hernoemen naar m4r.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nog geen 48 uur na de aankondiging van iTunes 7.4 is er al een update naar 7.4.1 beschikbaar. Welke veranderingen daarin zijn aangebracht, laat Apple niet weten, maar uit de eerste reacties blijkt dat het maken van gratis ringtones door het hernoemen van bestanden niet meer werkt. Toch is ook hier weer een uitweg mogelijk.


Als je een bestaand audiobestand in aac-formaat hernoemd naar .m4r en het vervolgens naar de iPhone probeert te kopiëren, zie je het screenshot zoals rechtsboven wordt getoond: de ringtone wordt niet gesynchroniseerd met de iPhone omdat het niet kan worden afgespeeld.

Gebruikers reageerden geïrriteerd: als het op het dichten van gevaarlijke bugs aankomt, of klachten van gebruikers over audiovolume- en synchronisatieproblemen, neemt Apple alle tijd. Maar deze gratis ringtone-truc wordt binnen twee dagen onklaar gemaakt.

Nog even wachten met updaten dus, of gebruikmaken van de truc van Joe Maller, die beweert dat je ook in iTunes 7.4.1 nog ringtones kunt maken:

1. Open de bibliotheek van iTunes en ga naar /iTunes Music/Ringtones.
2. Kies de ringtone en verander de bestandsextensie terug naar .m4a.
3. Synchroniseer opnieuw en je ringtone is op de iPhone aanwezig.

De reacties op Maller’s weblog zijn echter gemengd: bij de ene persoon werkt het wel, bij de andere totaal niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 januari 2013 om 17:10
Onderwerp
Categorie
iOS

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.