apple-music-itunes-12-3

Gratis iPhone-ringtones maken met tools van derden

Maak zelf ringtones voor je iPhone met tools van derden. De ringtones zijn gemakkelijk gratis te maken en deze tip legt uit hoe het werkt.

Met iTunes kun je gratis ringtones maken van een mp3-muzieknummer, maar er zijn ook apps en tools waarmee dat kan. We bespreken in deze tip de tools van Audiko en Ringer.

iPhone-ringtones maken met tools van derden

De tools die we hieronder bespreken maken allemaal een ringtone-bestand (.m4r), dat in iTunes wordt herkend als ringtone. Als je daarna met je iPhone synchroniseert, verschijnt het geluidje als ringtone op je toestel.

In een aparte tip hebben we uitgelegd hoe je zelf ringtones in iTunes maakt. Dit vereist wel een paar stappen, waarbij je goed moet opletten. Met de tools hieronder gaat het nét iets makkelijker. Al zul je wel soms wel tussen de advertenties en pop-ups door moeten navigeren…

Zelf ringtones maken voor iPhone

Ringtones downloaden bij Audiko

Audiko.net is een online tool waarmee je eenvoudig je eigen ringtones kunt downloaden. Nadat je een eigen MP3- of AAC-bestand hebt geüpload knip je er zelf het beste fragment uit.

Audiko ringtones downloaden

Geen idee welk nummer je wilt hebben? Dan kun je ook kiezen uit ringtones die door anderen zijn gemaakt. Je moet een account hebben om ringtones te kunnen downloaden.

Audiko ringtone  maken en downloaden

Het .m4r-bestand dat je met Audiko hebt gemaakt sleep je naar iTunes en je hebt een nieuwe ringtone. Pas op dat je je tijdens het proces niet laat verleiden om op allerlei linkjes te klikken die je met betaalde sms-diensten opschepen.

Ringtones maken met Ringer (Mac)

Met Ringer kun je op de Mac ringtones maken, voorzien van een in- en uitfade-effect. Je kunt een niet met DRM beveiligd muziekbestand gebruiken, bijvoorbeeld in MP3- of AAC-formaat. Met de audiobewerker snij je het juiste fragment uit. Vervolgens kun je een preview beluisteren en met een druk op de knop naar iTunes sturen.

Ringer: ringtones maken mac

Ringer kan automatisch het volume balanceren, zodat je ringtone niet te hard of te zacht klinkt. De software kost een paar euro en is te koop via Pixel Search Labs. Je kunt het gratis proberen, maar er verschijnt dan wel een audiowatermerk aan het begin en einde van elke ringtone.

Meer info: Ringer

Beltonen synchroniseren tussen Mac en iPhone

Om de zelfgemaakte ringtones te synchroniseren met je iPhone moet je een aantal stappen nemen:

  1. Sluit de iPhone aan op je Mac met de Lightning-kabel.
  2. Open iTunes en klik op het icoontje van je iPhone. Je ziet nu de navigatiekolom links in beeld.
  3. Onderaan zie je Tonen staan.
  4. Ga nu in de Finder naar de Tones-map. Op de Mac vind je dit in Finder > Accountnaam > Muziek > iTunes > iTunes Music > Tones. In deze map staan ook heel veel mappen met namen van artiesten, maar als je naar de T bladert zie je het mapje Tones.
  5. Selecteer de gewenste beltonen en sleep ze vanuit de Finder naar de map Tonen in iTunes.
  6. Zodra de beltonen in iTunes staan worden ze gesynchroniseerd met je iPhone. Je kunt ze daarna terugvinden via Instellingen > Horen en voelen (of: Geluiden op iPads en oudere iPhones).

Beltonen synchroniseren tussen Windows en iPhone

Op een Windows-pc zijn de stappen om zelfgemaakte ringtones te synchroniseren met je iPhone vrijwel gelijk. Alleen het mapje waarin de beltonen zich bevinden is net iets anders. Deze vind je namelijk in de map Muziek > iTunes Music (of iTunes Media).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen bellen, gratis, ringtones