iPhone 6s in hand

Reacties voor: Gerucht: ‘Geen iOS-updates meer voor iPhone 6s en originele iPhone SE’

Bij de introductie van iOS 14 vielen er geen toestellen af die al op iOS 13 draaiden. Maar dat kan veranderen als volgend jaar iOS 15 uitkomt. Dan zouden de iPhone 6s en de originele iPhone SE wel eens kunnen afvallen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
13 reacties
 1. Begrijpelijk

 2. Ja wist het al 2 weken ongeveer denk ik, op werk ook contact met Apple(gebruiken alleen iPhones geen Android).
  We boden nog ondersteuning voor toestellen met ios12, echter 2 weken terug ongeveer bericht gekomen vanuit hoofdkantoor dat ondersteuning gaat stoppen dus iedereen die werk apps wil mail etc moet vanaf begin december een nieuwe iPhone hebben.

 3. Nog belangrijker. Hoe lang doen ze nog aan beveiligingsupdates? Dat is waar het toch eigenlijk om draait? Ik dacht dat iedereen met updates dat ook altijd bedoelde.

 4. De iPhone 6S is volgend jaar 6 jaar oud. Als je dat vergelijkt met Android telefoons van 6 jaar geleden is het een wereld van verschil.

 5. Ja, is iedereen wel duidelijk eigenlijk, sommige jaren zijn 1 of 2 toestellen een vraagteken. Maar meestal hoef je geen deskundige te zijn om te weten welk jaar een toestel stopt met de updates. De 5s en 6 krijgen nog steeds beveiligingsupdates . Het eerste jaar nadat de updates gestopt zijn kun je praktisch alles nog, zijn ook mensen die vrijwillig niet mee gaan met de nieuwste iOS versie. Daarna kun je nog jarenlang de doorsnee dingen nog doen op je toestel, banken what app en vele andere apps draaien op iOS versies van 1/2/3 of zelfs meer voor de huidige. Zeldzame apps hebben de allernieuwste nodig , en ook mag je vaak wel door op een oude versie vooral als je de app al hebt. Paar jaar terug een oude 4s gehad, kon eigenlijk alles…..

 6. @Dennis: dat is een heel ander verhaal, die mensen op jou werk kunnen nog door met de 6s en SE, de 6 en 5s vallen dan af nu.

 7. Origineel geplaatst door Farl
  Nog belangrijker. Hoe lang doen ze nog aan beveiligingsupdates? Dat is waar het toch eigenlijk om draait? Ik dacht dat iedereen met updates dat ook altijd bedoelde.

  Tja… interessante vraag maar mijn inziens redelijk lang aangezien een iPad 2 mini van 1 van mijn kids onlangs nog een update heeft gehad en die is volgens mij van 2012 of 2013.

 8. Gebruik de iPhone 6s al ruim 3,5 jaar. Is nog redelijk snel en presteert nog goed op iOS 14, alleen de batterij gaat soms snel leeg. Heb 2 jaar geleden al eens de batterij vervangen tegen een gereduceerd tarief. Misschien doe ik het weer, ook al ondersteunt iPhone 6s iOS 15 waarschijnlijk niet.

 9. Origineel geplaatst door Y
  Gebruik de iPhone 6s al ruim 3,5 jaar. Is nog redelijk snel en presteert nog goed op iOS 14, alleen de batterij gaat soms snel leeg. Heb 2 jaar geleden al eens de batterij vervangen tegen een gereduceerd tarief. Misschien doe ik het weer, ook al ondersteunt iPhone 6s iOS 15 waarschijnlijk niet.

  Als de telefoon voor jou nog voldoet, dan is een nieuwe batterij een prima investering.
  Zelfs als je het zelf doet, koop een goede batterij, is een eenvoudig klusje. Zou ik zeker doen.

  Ouders van m’n partner gebruiken beide onze oude iPhones. Een 5s en een 6s als ik het goed heb. (Of een 7)
  Heb afgelopen zomer de batterijen vervangen. Hebben beiden weer een heel nieuw leven en voor hun behoeften willen ze niet anders.
  Er liggen nieuwere modellen te wachten. Misschien dat pa met z’n 5s nu eindelijk klaar is voor de 8…
  Hij vindt het formaat zo fijn. En hij heeft gelijk. De 5s en SE zijn toptoestellen.

 10. Dit kon ik ook verzinnen. M’n vriendin heeft een 6S Plus – nog maar anderhalf jaar (hij wordt nog steeds niéuw verkocht!) en werkt prima. Maar sinds ik via mijn werk m’n nieuwe iPhone 12 Pro Max heb, gebruikt ze mijn oude XS Max

 11. Voor september ‘22 ben ik wel nieuwsgierig, volgens mij kunnen ze de toestellen die een a10 chip hebben nog wat slecht stoppen, zeker voor de iPad 2019 is dat veel te vroeg , die is dan circa 3 jaar ondersteund, de ‘18 – 4,5 jaar , dat is op t randje , de iPhone 7 die ook die chip heeft is dan 6 , dat kan prima. Ik zie voor ‘22 beetje jaar aankomen dat alles weer mee gaat, of de wegen scheiden van die iPads en die iPhone. ( dat de iPhone stopt en de ipads nog doorgaan, volgens mij kan dan net zo goed de iPhone ook door)

 12. @Leo: Ik heb het toch ook over ios12 devices dus de 5s en de 6(Lezen is ook moeilijk schijnbaar), uiteraard kunnen de gene met een nieuwer device door. dat is vrij logisch.
  De 6s en de se zullen nu ook afvallen en geen ios15 krijgen, wat gewoon logisch is na zo lange tijd.
  Denk wel dat Apple ios13 geen security updates zal geven, maar dit dan voor ios14 alleen zal doen aangezien de 6s en oude se ook ios14 draaien(Dus op zich een logische keuze).

 13. @Dennis: toch is dat een ander verhaal, dit gaat over de 6s en se en niet iver de 6 en 5s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.