iPhone 15 laadkabel gevlochten en gekleurd met usb-c

Gerucht: ‘Gekleurde en gevlochten usb-c-kabel iPhone 15 werkt met usb 2-snelheden’

De iPhone 15 wordt mogelijk geleverd met een matchende usb-c-kabel van dezelfde kleur. Apple levert normaal gesproken altijd standaard een witte kabel mee. Bovendien wordt de kabel voor het eerst mogelijk gevlochten. Maar de datasnelheid zou teleurstellend kunnen zijn.

Update 24 augustus 2023: Na de positieve berichten over de mogelijke meegeleverde laadkabel bij de iPhone 15, is er nu ook iets minder leuk nieuws. Uit een analyse blijkt dat de gelekte kabels usb 2-snelheden ondersteunen. Ondanks dat de iPhone 15-serie (in ieder geval een aantal modellen) Thunderbolt-snelheden ondersteunen, geldt dat mogelijk niet voor de meegeleverde kabel. Dat betekent dus dat je alsnog apart een geschikte kabel moet kopen als je die nog niet in huis hebt.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

‘iPhone 15 kabel werkt met tragere usb 2-snelheden’

Een andere mogelijkheid is dat Apple deze tragere kabel alleen meelevert met de gewone iPhone 15 en iPhone 15 Plus, terwijl de duurdere Pro-modellen wel een Thunderbolt-geschikte kabel erbij krijgen. In september zullen we het weten, want dan zal Apple de nieuwe iPhone 15-serie aankondigen.

iPhone 15 laadkabel blauw gekleurd

Als het ten minste daadwerkelijk iPhone 15-kabels zijn die nu in de rondte gaan. Er wordt ook gespeculeerd dat het nieuwe kabels zijn die geleverd worden bij de gekleurde Magic Mouse, Magic Trackpad en Magic Keyboard, die horen bij de kleurrijke iMac. Het zou goed kunnen dat Apple hier later dit jaar usb-c-versies van gaat uitbrengen en daar hoort dan ook een nieuwe kabel bij. Hoewel wij ons dan weer afvragen waarom Apple deze kabels extra lang gemaakt heeft, aangezien je dat voor het opladen van dergelijke accessoires eigenlijk niet nodig hebt.

Update 22 augustus 2023: Er is nu meer info over de mogelijke meegeleverde laadkabel bij de iPhone 15. Volgens dezelfde bron die ook informatie deelde over de kleur en het materiaal van de meegeleverde laadkabel, wordt de kabel ook een stuk langer. Waar Apple normaal gesproken een kabel van 1 meter mee levert, zou deze nieuwe kabel 1,5 meter zijn. Dat is dus de helft langer. Daardoor is de iPhone ook makkelijker te gebruiken terwijl deze aan het opladen is, helemaal als je stopcontact wat verder weg zit.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hieronder volgt het oorspronkelijke artikel van 21 augustus
Hoewel je al jaren geen iPhone-oplader meer bij een nieuwe iPhone krijgt, levert Apple wel nog altijd een laadkabel mee. Dat is nu nog altijd een standaard Lightning-kabel, maar dit jaar wordt het met de iPhone 15 anders. Allereerst krijg je er een usb-c-naar-usb-c-kabel bij, omdat de Lightning-poort verdwijnt. Maar als we de geruchten mogen geloven, grijpt Apple de gelegenheid aan om meer te veranderen bij de meegeleverde laadkabel van de iPhone 15.

‘iPhone 15 laadkabel gevlochten en gekleurd’

Geruchtenlekker @MajinBuOfficial deelt op X (Twitter) een reeks foto’s van de mogelijk gelekte laadkabel van de iPhone 15. Ook andere bronnen zeggen dat de iPhone 15 geleverd gaat worden met een passende gekleurde laadkabel, voorzien van een gevlochten draad. Er zijn foto’s verschenen van een roze, blauwe, zwarte, paarse en gele versies, al zeggen bronnen dat Apple alleen de witte, zwarte, gele, paarse en oranje versies uit gaat brengen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Er is een aantal dingen dat opvalt aan deze kabels. Allereerst dat het gaat om usb-c-naar-usb-c-versies. Het is zo goed als zeker dat Lightning gaat verdwijnen en plaats maakt voor usb-c, dus het is logisch dat Apple ook een andere kabel meelevert. Het tweede dat opvalt is dat het dus om een gevlochten kabel gaat. Apple maakt wel al gevlochten usb-c-kabels en levert die standaard mee met recente iPads. Maar bij de iPhone krijg je momenteel nog een gewone kabel. Het voordeel van de gevlochten versies, is dat deze minder snel stuk gaan.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Gekleurde kabels lijken op die van HomePod mini

Het derde dat opvalt, zijn de kleuren. Apple heeft al witte en zwarte oplaadkabels en verkoopt deze ook los. Apple heeft ook al ervaring met gekleurde versies van dergelijke kabels. De MagSafe-naar-usb-c-kabel die je bij recente MacBooks krijgt, heeft ook dezelfde kleur als de desbetreffende MacBook. De kleuren die nu op de foto’s te zien zijn, komen echter meer overeen met de gekleurde kabels van de HomePod mini. Ook die kabel is er in het oranje, geel en blauw, al hebben die maar één usb-c-uiteinde. Het andere einde zit in de HomePod mini vast.

HomePod mini review in meerdere kleuren.

Het is dus nog even de vraag of de gekleurde kabels op de foto’s daadwerkelijk nieuwe laadkabels van de iPhone 15 zijn of dat het gaat om aangepaste HomePod mini-kabels. Maar aangezien Apple de laatste tijd vaker matchende gekleurde kabels meelevert, zou het ons niet verbazen als dit ook bij de iPhone gaat gebeuren.

Er zijn ook al geruchten geweest over de kleuren van de iPhone 15. Voor de standaardmodellen worden roze, groen en geel genoemd, naast eventueel een lichtblauwe kleur en de standaardkleuren middernacht, sterrenlicht en rood. Voor de Pro-modellen wordt gesproken over blauw, zilver, spacegrijs of spacezwart en titaniumgrijs. Of die ook een matchende gekleurde laadkabel krijgen, is nog niet helemaal duidelijk.

Bekijk ook

Dit zijn de kleuren van de iPhone 15 (Pro)

Is Apple gestopt met de kleur goud voor de iPhone 15 Pro? En hebben we ook geen (PRODUCT)RED meer bij het standaardmodel? Dit zijn de kleuren van de iPhone 15-modellen!

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 24 augustus: Artikel bijgewerkt met mogelijke datasnelheid van de gelekte laadkabel.
  • 2023 - 22 augustus: Artikel bijgewerkt met info over de lengte van de meegeleverde kabel.

Actuele iPhone 15 deals

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.