Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Dynamic Island

‘Dynamic Island krijgt nieuwe sensor op iPhone 15’

Dit jaar krijgen naar verwachting alle iPhone 15-modellen een Dynamic Island. Toch gaat Apple de functie niet 1-op-1 kopiëren van de huidige iPhone 14 Pro. Er zit een nieuwe component in.

Volgens een tweet van analist Ming-Chi Kuo gaat Apple de nabijheidssensor van de iPhone verwerken in het Dynamic Island, in plaats van ernaast. Bij de huidige iPhone 14 Pro is de nabijheidssensor te vinden onder het scherm, buiten het Dynamic Island. Als hij bij de iPhone 15-modellen wordt geïntegreerd in het Dynamic Island wil dat overigens niet zeggen dat dit gebied groter wordt. Er zijn volgens Kuo vrijwel geen uiterlijke wijzigingen te zien. De nieuwe module heeft volgens eerdere geruchten de codenaam ‘Sphinx’ gekregen.


De nabijheidssensor meet of de iPhone tegen het oor wordt gehouden. Bij een telefoongesprek wordt dan het scherm uitgeschakeld, zodat je geen felle verlichting bij je oog hebt. Het verschuiven van de sensor zou te maken kunnen hebben met verbeteringen in Face ID, maar dit verandert de functionaliteit van het Dynamic Island niet. Mogelijk heeft het vooral te maken met kostenbesparingen. Kuo heeft vernomen dat Apple-toeleverancier Finisar de nabijheidssensoren leveren. Ze hebben ook andere specs: ze gaan van een golflengte van 1380nm naar 940nm. In dit geval betekent een kleiner getal niet dat de kwaliteit minder is. Een kleinere golflengte zou zelfs voor een betere performance moeten zorgen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Kader om Dynamic Island

Het vernieuwde Dynamic Island met ingebouwde nabijheissensor (proximity sensor) geldt voor alle iPhone 15-modellen die in september worden verwacht. Andere schermfuncties zoals het always on-display en ProMotion voor vloeiender beelden zullen waarschijnlijk alleen op de Pro-modellen te vinden zijn.

Een opsomming van alle verwachte eigenschappen van het iPhone 15-scherm vind je in ons overzicht.

Bekijk ook

iPhone 15 scherm: gekromde randen en smalste bezels ooit

Wat weten we al over het scherm van de iPhone 15-serie? In dit artikel lees je alle geruchten, verwachten en meer over de schermen van de iPhone 15 en iPhone 15 Pro. Zo zijn er geruchten over het Dynamic Island, de schermranden en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 15

De iPhone 15 is het aankomende standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 krijgt vermoedelijk weer een 6,1-inch display, maar deze keer met het Dynamic Island. Ook verwachten we verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies. Je leest hier alles over de nieuwste iPhone 15 geruchten en meer. De nieuwe iPhone 15-modellen worden verwacht in september 2023.

iPhone 15
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.