De Gezondheid-app van iOS 9.3 en Apple News op de iPad.

Apple brengt iOS 9.3 met Night Shift, verbeterde CarPlay en meer uit

Apple heeft iOS 9.3 nu voor het grote publiek beschikbaar gesteld. Hierdoor wordt onder andere de nieuwe nachtmodus Night Shift toegevoegd en kun je je notities beveiligen met een code of Touch ID.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft zojuist iOS 9.3 voor het grote publiek beschikbaar gesteld. iOS 9.3 is de grootste update voor iOS 9 tot nu toe met enkele handige nieuwe functies, zoals een nachtmodus. iOS 9.3 is te downloaden voor iedereen met een toestel met iOS 9.


Meisje in bed met Night Shift met Bedieningspaneel.

iOS 9.3: geschikte toestellen

iOS 9.3 is beschikbaar voor iedereen met een toestel met iOS 9. Kortweg gaat het om de volgende modellen:

Let er wel op dat Night Shift niet beschikbaar is op alle toestellen. In onderstaand tipartikel lees je meer over Night Shift en welke modellen daar wel en niet mee werken.

iOS 9.3: Night Shift, CarPlay, iPad in het onderwijs en meer

Apple heeft in iOS 9.3 een hoop interessante verbeteringen en functies toegevoegd. De belangrijkste nieuwe functie is de nachtmodus genaamd Night Shift, waardoor het scherm minder blauw kleurt wat in de avonduren beter is voor je ogen. In ons achtergrondartikel over Night Shift lees je meer over het nut van deze functie.

Voor CarPlay is er ook een aantal handige verbeteringen toegevoegd. Zo is Apple Music een stuk beter geïntegreerd, zodat je in de Muziek-app ook de secties Voor jou en Nieuw vindt, net als in de standaard Muziek-app en in iTunes op de desktop. In de Kaarten-app vind je bovendien nuttige locaties bij je in de buurt dankzij de Dichtbij-functie.

Voor het onderwijs heeft Apple met iOS 9.3 ook een aantal handige functies toegevoegd. Zo kunnen scholieren nu allemaal hun eigen account gebruiken op een enkele iPad, zodat niet iedere leerling per se een eigen iPad hoeft te hebben. En dankzij de Classroom-app kan een docent zien welke apps er door de leerlingen gebruikt worden. Ook is het dan mogelijk om de toegang tot bepaalde apps te blokkeren. Wij spraken daar enkele Nederlandse scholen over.

Beveiliging in iOS 9.3

iOS 9.3 brengt bovendien een hoop beveiligingsupdates. Zo is de 1970-bug opgelost en is de iMessage-encryptie waar we vanmorgen over schreven, opgelost. Meer over de andere beveiligingsupdates in iOS 9 lees je in het supportartikel op de Apple-website.

iOS 9.3: alles op een rij

Maar dat is niet het enige. Zo heeft de Gezondheid-app enkele verbeteringen. Zo vind je daar nu de bekende Apple Watch-ringen, mocht je een Apple Watch dragen. De Notities-app is ook verbeterd, want je kan notities nu beveiligen met een toegangscode of Touch ID. De volledige lijst met vernieuwingen is echter nog stuk langer en in onderstaand artikel zetten wij alle functies op een rijtje.

iOS 9.3 installeren

Je kunt iOS 9.3 installeren op alle iPhones, iPads en iPods met ondersteuning voor iOS 9. Een lijst van alle ondersteunde iDevices vind je in ons dossier iOS 9. Door onderstaande stappen te volgen upgrade je naar iOS 9.3:

  1. Ga naar de instellingen van je iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Druk op Algemeen
  3. Druk op Software-update
  4. Volg de stappen op het scherm.

Lukt het downloaden niet? Je kunt ook proberen om iOS 9.3 te installeren met behulp van een computer en iTunes. Dit gaat als volgt:

  1. Bevestig je iPhone, iPad of iPod touch met een kabel aan je computer.
  2. Start iTunes.
  3. Druk linksboven op het icoon van je aangesloten apparaat.
  4. Druk onder Overzicht op Zoek naar update.
  5. Volg de stappen op het scherm.

iOS 9.3 is pas net verschenen, waardoor het even kan duren voordat de update voor jou zichtbaar is. Lukt het downloaden niet, probeer het dan op een later moment nog eens.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

134 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.