CarPlay in iOS 9.3 met nieuwe functie voor Muziek en Kaarten.

CarPlay in iOS 9.3 krijgt Apple Music-tabbladen en nuttige locaties in Kaarten

CarPlay krijgt met de komst van iOS 9.3 een aantal welkome toevoegingen. Zo verschijnen de Apple Music-tabbladen Voor Jou en Nieuw ook in je CarPlay-systeem, terwijl je ook razendsnel zoekt naar nuttige locaties dichtbij in Kaarten.

CarPlay in iOS 9.3 met nieuwe functie voor Muziek en Kaarten.
iOS 9.3 blijkt een behoorlijk grote update te zijn. Naast de aparte nachtmodus, is Apple ook flink aan de slag gegaan met CarPlay. Met de komst van iOS 9.3 is Apple Music een stuk beter geïntegreerd in CarPlay. Ook heeft Kaarten meer nieuwe functies om handige locaties te vinden.


Tip! Hier zie je welke automodellen al met CarPlay werken.

Apple Music-tabbladen in CarPlay

Het Voor Jou– en Nieuw-tabblad zijn nu ook aanwezig in Apple’s auto-software, waardoor je een stuk eenvoudiger op zoek kan gaan naar nieuwe muziek. Heb je dus een Apple Music-abonnement en een CarPlay-systeem, dan is het starten van nieuwe muziek een fluitje van een cent dankzij iOS 9.3. Voorheen verscheen alleen het onderdeel Mijn Muziek en de bijbehorende afspeellijsten in CarPlay. Nieuwe nummers uit Apple Music afspelen via CarPlay kan nu wel via Siri, maar dat werkt met de Nederlandse versie lang niet altijd goed.

Bekijk ook

Apple Music: alles over Apple's eigen streamingdienst voor muziek

Apple Music is de streaming muziekdienst van Apple. De muziekcollectie van Apple Music bestaat uit miljoenen nummers waar je onbeperkt naar kan luisteren. Lees alles over de prijs, het muziekaanbod en de plus- en minpunten van Apple Music in dit overzicht.

Dichtbij-functie in CarPlay

Ben je aan het rondrijden en zie je dat je hoognodig moet gaan tanken, dan is de handige nieuwe Dichtbij-functie in CarPlay jouw hulp in nood. iOS 9.3 voegt deze functie toe, waardoor je in een handomdraai nuttige locaties in de buurt op het scherm van je auto te zien krijgt. Naast tankstations vind je ook parkeerplaatsen, restaurants en meer.

Deze nieuwe functie lijkt ook handig te zijn voor Nederlandsers, want de Dichtbij-functie in Apple Maps op je iPhone en iPad werkt sinds kort ook in Nederland. Waarschijnlijk zal dezelfde functie die iOS 9.3 in CarPlay introduceert dan ook werken in Nederland.

Bekijk ook

CarPlay: alles over Apple's software voor de auto

Met CarPlay kun je in de auto bellen, sms'en, muziek luisteren en met je iPhone navigeren. In dit overzichtsartikel lees je alles over de mogelijkheden en beschikbaarheid van CarPlay, met welke apps het werkt en lees je de beste CarPlay-tips.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 januari 2016 om 20:24
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.