De 9,7-inch iPad Pro in alle kleuren.

Apple onthult de 9,7-inch iPad Pro

Apple heeft de 9,7-inch iPad Pro aangekondigd tijdens het Apple-event. In dit artikel lees je alles over de prijs, verkrijgbaarheid en nieuwe functies van deze iPad.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

De 9,7-inch iPad Pro in alle kleuren.

Apple heeft tijdens het Apple-event de iPad Pro met 9,7-inch scherm onthuld. Deze kleinere versie van de iPad Pro heeft hetzelfde formaat als de iPad Air, maar is uitgerust met nieuwe functies die Apple sinds de iPad Pro introduceerde, inclusief de krachtige A9X-chip. In de online Apple Store is de nieuwe iPad al te bekijken met een prijskaartje vanaf €689. Bestellen kan vanaf eind maart.

iPad Pro familie

Al maanden beweerden verschillende geruchten dat Apple met een nieuwe 9,7-inch iPad bezig was. Eerst werd gedacht dat het simpelweg om de iPad Air 3 zou gaan, maar dat werd later bijgesteld toen bleek dat Apple van plan was om de unieke functies van de iPad Pro ook in een kleiner model te verwerken.

9,7-inch iPad Pro prijzen

De 9,7-inch iPad Pro komt beschikbaar met 32GB, 128GB en 256GB opslag. De tablet is vanaf 24 maart te bestellen in de eerste groep landen en zal vanaf 31 maart daar geleverd worden. Begin april komt de tablet beschikbaar in Nederland en België vanaf €689. Je kunt op 31 maart een pre-order plaatsen.

De volledige prijslijst is als volgt:

  • 9,7-inch iPad Pro WiFi 32GB – €689
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi 128GB – €869
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi 256GB – €1049
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi + Cellular 32GB – €839
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi + Cellular 128GB – €1019
  • 9,7-inch iPad Pro WiFi + Cellular 256GB – €1199

Met de komst van de 9,7-inch iPad Pro verschuift het aanbod van de iPad ook. De nieuwe iPad line-up ziet er nu zo uit: iPad mini, iPad Air 2, iPad Pro 9,7-inch en iPad Pro 12,9-inch.

iPad Pro formaten

Kleiner scherm, dezelfde geavanceerde schermtechnieken

De nieuwe 9,7-inch iPad Pro gebruikt dezelfde schermtechnieken als de grote iPad Pro. Dat betekent dus een betere helderheid dan de iPad Air 2, die bovendien energiezuiniger is. Bovendien reflecteert het scherm een stuk minder dan bij oudere 9,7-inch iPads het geval was. De kleinere iPad Pro heeft bovendien vier speakers, zodat het geluid uit de tablet een stuk beter klinkt.

9,7-inch iPad Pro onthuld, dit is er nieuw

De 9,7-inch iPad Pro ondersteunt de Apple Pencil, het witte potloodje dat je kunt gebruiken om tekeningen te maken op het scherm van de iPad. Tot nu toe was de (grote) iPad Pro de enige tablet die geschikt was voor de Apple Pencil.

De nieuwe 9,7-inch iPad Pro is overigens geen complete kopie van de grotere variant. Voor het eerst in de geschiedenis van de iPad heeft dit model namelijk een LED-flitser gekregen voor de iSight-camera. Dit maakt fotograferen in het donker uiteraard een stuk gemakkelijker. Daarnaast is dit de eerste iPad die in de kleur roségoud verschijnt.

Verbeterde camera van de 9,7-inch iPad Pro

Ook heeft deze nieuwe iPad een 12 megapixelcamera, waarmee hij de 8 megapixelcamera van de originele iPad Pro ver achter zich laat. Met deze camera kunnen we 4K video’s opnemen. De FaceTime-camera op de voorkant van de iPad is er met vijf megapixels ook op vooruit gegaan. Met de TrueTone-flitser kun je betere selfies maken.

iPad Pro toetsenborden

Op de zijkant van de iPad is een Smart Connector aanwezig, drie bolletjes die je kunt gebruiken om accessoires rechtstreeks op de iPad aan te sluiten. Deze Smart Connector kan de accessoires ook van stroom voorzien en kan gegevens doorgeven. Voor de nieuwe iPad heeft Apple een nieuw Smart Keyboard ontworpen, wat in feite een kleinere variant van het toetsenbord van de iPad Pro is.

De kleine iPad Pro naast de grotere variant.

Populariteit van 9,7-inch iPads

Toen we een tijdje terug aan onze iCulture-lezers vroegen naar welke aankondiging ze het meeste uitkeken, was deze nieuwe iPad met afstand de populairste keuze. Zelfs de 4-inch iPhone SE moest het afleggen tegen deze nieuwe iPad. Ook Apple merkt deze populariteit: er zijn inmiddels 200 miljoen iPads verkocht met een 9,7-inch scherm.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2016, 22:32
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen 21 maart, apple event, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.