Round up van het Apple-event van 21 maart.

Samenvatting Apple-event maart 2016: dit kondigde Apple aan

Een nieuwe 4-inch iPhone, een kleinere iPad Pro en een prijsverlaging voor de Apple Watch. Dit en meer werd er tijdens het Apple-event aangekondigd. In dit overzicht zetten we alles overzichtelijk voor je op een rij.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Op het media-evenement van vanavond heeft Apple een groot aantal nieuwe producten aangekondigd. Zo besprak Apple de nieuwe iPhone SE en de kleinere iPad Pro. Ook kwamen nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch, de milieu-inspanningen van Apple en de voortgang op het gebied van ResearchKit aan de orde. In dit artikel lopen we alle aankondigingen nog een keer langs, zodat je zeker weet dat je niets hebt gemist.

iPhone SE rijtje

iPhone SE

De iPhone SE is de meest krachtige 4-inch iPhone die Apple ooit heeft aangekondigd. Kort gezegd is het een toestel met het uiterlijk van de iPhone 5s maar met de interne technologie van de iPhone 6s. Denk daarbij aan een A9-processor, 12-megapixel camera en de mogelijkheid om 4K-video te filmen. De iPhone SE zal vanaf 31 maart beschikbaar zijn in de eerste groep landen; Nederland en België volgen later. Je leest alles in onderstaand artikel.

iPad Pro familie

9,7-inch iPad Pro

Daarnaast heeft Apple een kleinere versie van de iPad Pro onthuld. Deze 9,7-inch variant is uitgerust met alle functies die de iPad Pro zo bijzonder maakte. Ondersteuning voor de Apple Pencil dus, maar ook accessoires die je met de Smart Connector kunt verbinden. De 9,7-inch iPad Pro is daarnaast uitgerust met een betere camera van 12 megapixels, in tegenstelling tot de 8 megapixelcamera van de grotere iPad Pro. Hier kun je 4K video’s mee opnemen. Het is dus maar goed dat er naast het 32GB- en 128GB- model ook een 256GB-versie van de kleinere iPad Pro op de markt komt. Je leest alles over de 9,7-inch iPad Pro, inclusief Nederlandse prijzen in het artikel hieronder.

Apple Watch-bandjes voorjaar 2016

Prijsverlaging voor Apple Watch en nieuwe bandjes

Het belangrijkste Apple Watch-nieuws voor mensen die er nog geen hebben, is dat de Apple Watch Sport in prijs verlaagd is. Hierdoor is de Apple Watch nu vanaf €369,- verkrijgbaar. Naast de prijsverlaging was er ook nieuws voor mensen die al een Watch in huis hebben. Er is namelijk een verse lading met nieuwe bandjes te vinden in de Apple Store, waaronder een nieuwe categorie van geweven nylon. Daarnaast zijn er nieuwe sportbandjes, bandjes met een klassieke- en moderne gesp en een stijlvol Spacezwart Milanees bandje onthuld. Je leest er alles over in het onderstaande artikel.

Apple ResearchKit en CareKit

Apple onthult medische tool CareKit

Gezondheid was ook een belangrijk punt tijdens de presentatie. Zo onthulde Apple CareKit, een nieuwe ontwikkelaarstool die zich helemaal toelegt op medisch onderzoek en waar ResearchKit-apps hun voordeel mee kunnen doen. De eerste CareKit-app is een app voor Parkinson-patiënten. Uiteraard staat privacy hierbij voorop, omdat het hier om gevoelige persoonlijke gegevens gaat. CareKit is daarom volledig open source, en komt in de loop van april beschikbaar, maar waarschijnlijk nog niet in Nederland. Je leest alles over CareKit in ons artikel.

Aandacht voor FBI-zaak en het milieu

Apple trapte de presentatie af met een voorwoord van Tim Cook, waarin hij de lopende privacyzaak tegen de FBI besprak. Cook benadrukte het belang van privacy, en liet vooral weten dat Apple niet van plan is om hun standpunt te laten vallen.

Daarna was het de beurt aan Apple’s Lisa Jackson om te vertellen over de manieren waarop Apple zich inspant voor het milieu. Inmiddels draaien 93% van Apple’s fabrieken wereldwijd al op herbruikbare energie, al streeft Apple er uiteraard naar om dit percentage naar 100% te krijgen. In een filmpje kregen we te zien hoe robot Liam de onderdelen van een iPhone zorgvuldig uit elkaar haalt en klaarmaakt voor recycling.

iOS 9.3, tvOS 9.2, OS X El Capitan 10.11.4, watchOS 2.2 nu beschikbaar

Als je een apparaat van Apple thuis hebt liggen, kun je vanavond beginnen met updaten. Vlak nadat Tim Cook het podium verlaten had verschenen er nieuwe publieke versies van alle besturingssystemen. iOS 9.3 voor de iPhone, iPad en iPod touch, OS X 10.11.4 voor de Mac, tvOS 9.2 voor de Apple TV en watchOS 2.2 voor de Apple Watch. In onderstaande artikelen kun je er alles over lezen, inclusief een overzicht van alle nieuwe functies.

Wil je het volledige Apple-event nog eens op je gemakje terugkijken? Alle video’ zijn te zien in dit artikel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2016, 10:23
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen 21 maart, apple event

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.