Video’s van het Apple-event 21 maart nu online te bekijken

Alle video's van het Apple-event op 21 maart zijn nu online te bekijken. Zie hoe Liam jouw oude iPhone sloopt, of welke producten Apple in 40 jaar uitbracht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Event-aankondigingen 21 maart

De video’s van het Apple-event op 21 maart zijn nu online te bekijken. Zie hoe robot Liam een oude iPhone uit elkaar haalt, en hoe ResearchKit mensen met vervelende ziektes op de been helpt. Ook kun je kijken naar een video over de kleinere iPad Pro en een filmpje om terug te kijken op 40 jaar Apple.

Video: Apple Special Event

De video van de presentatie zelf is ook al online te bekijken. Hiervoor moet je naar de speciale webpagina gaan.

Update 23 maart: de video is nu ook via YouTube te bekijken.

Video: 40 jaar in 40 seconden

Tijdens Apple’s evenement werden meerdere video’s vertoond, te beginnen met een video om terug te kijken op 40 jaar Apple. Op 1 april (geen grap) is het zover: dan bestaat Apple veertig jaar en dat is een mooi moment om in een video terug te kijken op alle grote verworvenheden.

Video: Liam, een robot die iPhones sloopt

Een van de leukere aankondigingen was een filmpje, aangekondigd door Apple’s hoofd milieuzaken, Lisa Jackson. Binnen het bedrijf is het robotje Liam ontwikkeld, dat iPhones uit elkaar kan schroeven en alle bruikbare onderdelen netjes sorteert. Deze robot komt in actie als je je iPhone inlevert via Apple’s Renew-programma.

Video: ResearchKit, nu met CareKit

ResearchKit bestaat al enige tijd, maar heeft in Nederland en België nog weinig aandacht gekregen. Geen wonder, want je kunt in onze landen nog niet meedoen aan de onderzoeken. Ondertussen gaat de ontwikkeling ervan gewoon door. Zo kondigde Apple op het podium CareKit aan, waarmee ontwikkelaars apps kunnen maken. Medisch onderzoekers en artsen kunnen er vervolgens mee aan de slag. In de video zie je enkele patiënten die baat hebben bij de onderzoeken, zoals kinderen op het autistische spectrum en mensen met epilepsie.

Video: de nieuwe iPad Pro

De iPad Pro is er nu ook in een kleiner formaat. Mét A9X-chip, 12-megapixel iSight-camera en een flitser. Deze is enorm krachtig, maar een stuk handzamer.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 23 maart: YouTube-video toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2016, 20:17
Categorie Apple
Onderwerpen 21 maart, apple event, event, keynote, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.