Apple stelt vijfde (publieke) beta’s van iOS 9.3.3, El Capitan en tvOS beschikbaar

Apple is nog lang niet uitgetest, want zojuist is de vijfde beta van iOS 9.3.3 beschikbaar gekomen. Deze update lost problemen op met iOS en verschijnt binnenkort voor het publiek.

iOS 9.3.3 is blijkbaar nog niet genoeg getest, want Apple heeft zojuist de vijfde beta beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars én publieke betatesters. iOS 9.3.3 is een bugfix-update die de laatste maanden al uitgebreid getest is met vier betaversies en vandaag is daar dus de vijfde versie aan toegevoegd. Naast iOS 9.3.3 worden er ook nieuwe versies van OS X El Capitan en tvOS 9.2.2. Ook van deze versies is een nieuwe beta verschenen.

De Gezondheid-app van iOS 9.3 en Apple News op de iPad.

Publieke beta 5 van bugfix-update iOS 9.3.3

De vijfde beta van iOS 9.3.3 is vermoedelijk de laatste beta voordat deze versie officieel uitgebracht wordt voor het grote publiek. Je hoeft je echter nog niet te verheugen op spannende nieuwe functies, want iOS 9.3.3 lost alleen maar een paar kleine problemen op die op dit moment nog niet bekend zijn. Als er eventueel meer bekend gemaakt wordt over deze nieuwe update, werken we dit bericht bij.

Sta je echt te springen om nieuwe functies voor je iPhone of iPad, dan zul je nog even wat langer geduld moeten hebben. iOS 10 wordt momenteel getest door ontwikkelaars, maar verschijnt pas ergens in september voor iedereen. Wel komt ergens in juli die eerste publieke beta van iOS 10 beschikbaar, maar daar moet je je wel voor inschrijven via Apple’s betawebsite. iOS 10 zit barstensvol nieuwe functies, zoals het nieuwe toegangsscherm, Bedieningspaneel, rijke notificaties en nieuwe apps zoals de Home-app.

Bekijk ook

Achter de schermen: vernieuwingen in iOS 10 die Apple niet liet zien

Naast de tien functies die Apple voor iOS 10 heeft aangekondigd, zitten er nog veel meer niet-genoemde functies in iOS 10. Wij hebben 40 leuke, geheime of minder bekende functies van iOS 10 uitgekozen.
Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

OS X El Capitan 10.11.6 Publieke beta 5

Zoals gezegd word ook voor de Mac een nieuwe versie getest en zoals gebruikelijk is ook van deze versie een nieuwe beta beschikbaar gekomen. Dit gaat wederom om de vijfde beta, dit maal voor OS X El Capitan 10.11.6. Deze versie moet problemen oplossen met het besturingssysteem voor de Mac, maar een exacte omschrijving van de problemen is niet gegeven. Deze nieuwe versie is nu in ieder geval te downloaden voor ontwikkelaars.

macOS Sierra, de opvolger van OS X El Capitan, verschijnt in september en brengt Siri eindelijk naar de Mac. Bovendien kun je gebruikmaken van een universeel klemboard, zodat je gekopieerde tekst van je iPhone kunt plakken op je Mac. Daarnaast komt er ook een optie om je Mac te ontgrendelen met je Apple Watch met watchOS 3. In ons aparte dossier macOS Sierra lees je meer over de nieuwe functies in deze versie.

Bekijk ook

macOS Sierra 10.12: het complete overzicht

Alles over macOS Sierra 10.12 voor de Mac, dat in 2016 beschikbaar kwam voor iMac en MacBooks. Lees over de Sierra functies, release, nieuws en meer.

tvOS 9.2.2 beta 5 voor Apple TV

Apple slaat ook de Apple TV niet over, want de vijfde beta van tvOS 9.2.2 is ook beschikbaar gekomen. Wederom moet deze versie problemen oplossen, net als OS X El Capitan 10.11.6 en iOS 9.3.3. tvOS is Apple’s nieuwste telg wat besturingssystemen betreft en is alleen beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV. In september wordt deze opgevolgd door tvOS 10 met onder andere een donkere stand, HomeKit-ondersteuning, Nederlandse Siri en dicteren en meer. De vijfde beta van tvOS 9.2.2 nu te downloaden voor ontwikkelaars en is niet beschikbaar voor publieke betatesters.

Bekijk ook

tvOS 10 voor Apple TV aangekondigd: alle nieuwe functies op een rij

Apple heeft een nieuwe versie van tvOS voor de Apple TV onthuld. Hier lees je alles over de nieuwe functies van dit besturingssysteem.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.