Apple brengt speciale iOS-updates uit voor oudere iPhones en iPads

iOS 9.3.6 en iOS 10.3.4 verschenen
Apple heeft onverwacht enkele updates uitgebracht voor oudere modellen van de iPhone en iPad. Zo is er een update voor de iPad 2, iPhone 4s en eerste generatie iPad mini. Ook voor de oudere Apple TV is er een nieuwe update.

Apple bracht vandaag niet alleen iOS 12.4, watchOS 5.3 en meer uit, want er zijn ook nieuwe updates voor oudere iPhone-modellen. Heb je een ouder iPad-model, dan kan je daar mogelijk ook een update op installeren. Apple heeft namelijk iOS 9.3.6 en iOS 10.3.4 uitgebracht voor enkele oudere modellen. Check hier welke update voor jou apparaat beschikbaar is.

iOS 10.3.4 en iOS 9.3.6 uitgebracht

Het gaat dus om twee updates, voor verschillende apparaten. Deze oudere modellen kunnen al een paar jaar niet meer bijgewerkt worden, maar nu heeft Apple een uitzondering gemaakt. Nieuwe functies hoef je waarschijnlijk niet te verwachten, want Apple breng normaal gesproken alleen belangrijke beveiligingsupdates voor oudere modellen uit. Dat zal dus ook met deze update het geval zijn.

Deze oudere modellen kan je ook bijwerken:

iOS 9.3.6

iOS 10.3.4 op een iPhone 5.

iOS 10.3.4

  • iPad 4 (Cellular-versie)
  • iPhone 5

Apple TV software-update 7.3.1

  • Apple TV 3e generatie

De updates zijn dus niet beschikbaar voor de Wi-Fi-modellen van bovenstaande iPads.

Gebruik je één van modellen uit het lijstje nog dagelijks of heb je deze ergens in een la liggen, dan is het dus de moeite waard om te checken voor recente updates. Het gaat in iOS 9.3.6 en iOS 10.3.4 om een fix voor een GPS-bug, waardoor je locatie mogelijk niet goed opgepakt werd. Dat verklaart ook waarom de Wi-Fi-modellen van de iPad geen update krijgen, want die hebben geen GPS-sensor. Wat er aangepast of opgelost is in de aparte Apple TV-update, is nog niet duidelijk.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.