iOS 9 met iPhone, iPad en iPhone 6s.

Apple brengt iOS 9.3.4 met belangrijke beveiligingsupdate uit

Apple heeft zojuist iOS 9.3.4 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Deze bevat belangrijke beveiligingsupdates die aangeraden wordt voor alle gebruikers.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft onverwacht een nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch uitgebracht. Het gaat om iOS 9.3.4 en bevat volgens de omschrijving belangrijke beveiligingsupdates. De update volgt na de release van iOS 9.3.3 op 18 juli.

De Gezondheid-app van iOS 9.3 en Apple News op de iPad.

iOS 9.3.4 met beveiligingsupdates

iOS 9.3.4.Na extreem lang testen bracht Apple op 18 juli iOS 9.3.3 uit. Deze bevatte geen nieuwe functies of andere belangrijke toevoegingen en bracht slechts enkele bugfixes. Blijkbaar is iOS 9.3.3 toch nog niet veilig genoeg, want Apple heeft zojuist de aanvullende update iOS 9.3.4 uitgebracht. iOS 9.3.4 patcht de Pangu-jailbreak. Gebruik je deze jailbreakmethode actief, dan wordt afgeraden de update uit te voeren. De update is ongeveer 25MB groot. Alle informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je straks op deze pagina. Voor OS X, watchOS en tvOS zijn geen nieuwe updates beschikbaar gekomen.

De echte nieuwe functies in iOS komen pas met iOS 10. Deze wordt momenteel getest door ontwikkelaars en publieke betatesters en verschijnt zeer waarschijnlijk in september voor het grote publiek. In iOS 10 wordt het toegangsscherm op de schop gegooid, terwijl ook de widgets aangepast zijn, het Bedieningspaneel nieuwe mogelijkheden krijgt en er een nieuwe Woning-app voor HomeKit-producten komt. Meer over iOS 10 lees je in ons uitgebreide iOS 10 dossier.

Wat moet ik doen als ik de publieke beta van iOS 10 heb?
Zit je op de publieke beta van iOS 10, maar wil je wel graag de officiele release van iOS 9.3.4 downloaden? Je kunt dan de publieke beta van iOS 10 van je toestel verwijderen en teruggaan naar bijvoorbeeld iOS 9.3.3 en vanuit daar officieel updaten naar iOS 9.3.4. Om officiele software-versies zoals iOS 9.3.4 binnen te krijgen, is het van belang dat je onder andere het beta-profiel van je toestel verwijdert. Alles over downgraden vanaf een beta van iOS 10 en het verwijderen van het beta-profiel lees je in onderstaand artikel.

iOS 9.3.4 downloaden

Je kunt iOS 9.3.4 installeren door op je toestel te zoeken naar nieuwe software. Je vindt deze optie bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zie je de update nog niet, wees dan gerust. De update is pas net verschenen, waardoor het even kan duren voordat hij zichtbaar is.

Je kunt iOS 9.3.4 ook installeren via de desktop. Sluit je toestel met een kabel aan, open iTunes, selecteer het aangesloten toestel in de menubalk en kies voor Zoek naar update. Vervolgens wordt de update gedownload en op je toestel geïnstalleerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2016, 10:14
Categorie iOS
Onderwerp ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.