Memoji Stickers maken in de Berichten-app

Memoji in iOS 16: uit deze nieuwe stijlen kun je kiezen

Traditiegetrouw krijgt ook Memoji een update in Apple's nieuwe grote software-updates iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura. In dit artikel bekijk je de vernieuwingen.

Nieuwe Memoji en verbeteringen in iOS 16

Je houdt ervan of niet, maar met Memoji heeft Apple wel een herkenbare manier ontworpen om jezelf een virtueel gezicht te geven. Deze poppetjes kun je sturen als sticker in chatgesprekken en je kunt er één als profielfoto gebruiken. Er zijn al veel stijlen om uit te kiezen en dat heeft Apple in iOS 16 weer uitgebreid. Ook wordt de functionaliteit uitgebreid. Het is allemaal beschikbaar in iOS 16. Zodra iPadOS 16 en macOS Ventura beschikbaar zijn, kun je het ook daar gebruiken.

#1 Nieuwe Memoji stijl voor haar, neus en lippen

We beginnen met de verbetering die voor velen het meest zal opvallen: de stijlen. Je hebt vanaf de nieuwe updates meer keuze uit stijlen om jouw Memoji nog meer op jou te laten lijken. Ook voor anderen komen er meer opties bij om een Memoji te maken van zichzelf. In een notendop zijn dit de veranderingen:

  • Haar: 17 nieuwe en verbeterde stijlen, waaronder meer soorten krullen en boxvlechten.
  • Neus: een paar nieuwe neuzen om uit te kiezen.
  • Lippen: de mogelijkheid om wat neutralere kleuren te kiezen voor lippen.
  • Hoofddeksel: draag nu ook een bonnet

Nieuwe Memoji stijlen in iOS 16

#2 Extra poses voor Memoji in iOS 16

Naast een ander uiterlijk voor je Memoji, is er vanaf de komende update ook wat nieuws bij gekomen op het gebied van poses. Deze zijn bedoeld voor de stickers die je kunt versturen naar anderen. Zo kun je je reactie op iemands bericht beter laten overkomen. Er is nu een Memoji pose met een geldgebaar (eigenlijk een Aziatisch handgebaar voor een hartje), een gaap, een talk to the hand en meer.

Memoji poses in iOS 16

#3 Nu alle Memoji stickers als contactafbeelding in te stellen

Gebruik je liever niet je eigen foto als profielfoto, maar liever een Memoji? Dan ben je vanaf de komende updates niet meer beperkt tot een aantal Memoji stickers. Je kunt dan namelijk álle Memoji stickers instellen als contactafbeelding. Je gebruikt dit als je bijvoorbeeld in iMessage een profielfoto en naam wil instellen. Waarom Apple dit nu pas doet, is een raadsel. Wij zijn er in ieder geval blij mee!

Meer over iOS 16
iOS 16 is de grote update voor de iPhone in 2022. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 16, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ook onze overzichten met de beste iOS 16 functies én de beste iOS 16 details en ontdekkingen. De officiële releasedatum van iOS 16 was 12 september 2022. Lees ook onze review van iOS 16 met ervaringen en check hoe je iOS 16 kunt installeren. De meest recente stabiele iOS-versie is iOS 17.4.1.

Memoji

Een Memoji is een zelfgemaakte emoji, die op jou lijkt. Je kunt zelf huidskleur, haar en andere persoonlijke kenmerken kiezen. Het lijkt op Apple's Animoji, de pratende emoji die eruit zien als een app, hond of robot en die je ook in een iMessage-gesprek kunt versturen. Hieronder lees je al onze belangrijke tips over Memoji.

Memoji

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.