Memoji

Zo kun je een Memoji opslaan als afbeelding

Leuk voor een profielfoto

Wil je je eigen contactkaart voorzien van een Memoji-afbeelding? In deze tip laten we zien hoe je dat doet. Je kunt ook die van je vrienden instellen.

Je kunt een Memoji opslaan als afbeelding. Vervolgens kun je hem gebruiken als profielfoto voor bijvoorbeeld WhatsApp en Twitter. Handig voor als je geen geschikte foto van jezelf kunt vinden, want een Memoji maak je het precies zoals jij zelf wilt. Je kunt ook de Memoji van vrienden opslaan; deze stel je vervolgens in bij hun contactkaart. Je ziet de Memoji vervolgens in iMessage en als je gebeld wordt.

Memoji opslaan als afbeelding

Voordat je een Memoji opslaat als afbeelding moet je er natuurlijk wel eentje hebben. Hiervoor hebben wij een aparte tip, waarin we laten zien hoe je een Memoji maakt. Wil je een Memoji van een vriend(in) opslaan, dan moet je er zelf eentje maken.

Heb je eenmaal een Memoji gemaakt, volg dan deze stappen om hem op te slaan als afbeelding:

  1. Open de Notities-app of een andere willekeurige app voor notities of aantekeningen.
  2. Maak een nieuwe notitie en zorgt dat je toetsenbord in beeld komt.
  3. Tik op de emoji-knop op je toestenbord. Kies de Memoji-sticker die je wil opslaan. Je vindt deze links naast je meestgebruikte emoji. Tik eventueel op de drie puntjes om een andere Memoji te kiezen.
  4. Nadat je de Memoji in een notitie gezet hebt, hou je deze ingedrukt en tik je op Deel.
  5. Ten slotte kies je Bewaar afbeelding in het menu.

Memoji opslaan als afbeelding.

Je hebt nu een Memoji opgeslagen als afbeelding. Je kunt hem terugvinden in de Foto’s-app. Per app of sociaal medium moet je dit nu zelf instellen als profielfoto.

Wil je de Memoji van vrienden instellen als afbeelding bij hun contactkaart, volg dan bovenstaande stappen. Ook hier moet je eerst zelf de Memoji maken. Je ziet deze vervolgens staan in het toetsenbord zodra je tikt op de drie puntjes, naast je recent gebruikte emoji.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2021
Categorie Tweaks
Onderwerp memoji

Memoji

Een Memoji is een eigengemaakte emoji, als variant op Apple's eigen Animoji. Net als Animoji volgen de Memoji jouw eigen gezichtsuitdrukkingen. Het zijn dus een soort avatars die je kan versturen in iMessage. Daarnaast zijn er stilstaande Memoji-stickers, die je ook in WhatsApp of andere chatapps kan versturen. Memoji maken kan alleen op Apple-apparaten, maar je kan ze wel delen via het internet als bijvoorbeeld een afbeelding.

Memoji