Kerstman Memoji instellen.

Breng jezelf in kerstsferen: zo geef je je Memoji een kerstmuts

Of maak zelf een Kerstman Memoji!

Heb je altijd al een virtuele kerstversie van jezelf willen maken? Met Memoji kan dat, want je kan je eigen Memoji een kerstmuts geven. In deze tip laten we zien hoe je je Memoji van een feestelijke muts voorziet.

Kerst Memoji

Memoji zijn Apple’s aanpasbare versies van de Animoji, de bewegende poppetjes die bewegingen van je hoofd volgen dankzij de TrueDepth-camera op de nieuwste toestellen. Memoji kun je aanpassen met baarden, brillen en andere gezichtskenmerken, maar je kan een Memoji ook een vrolijke kerstmuts geven. Zo maak je je eigen kerst Memoji.

Memoji met kerstmuts

De Memoji zijn alleen beschikbaar op de iPhone X en nieuwer en de nieuwste generaties iPad Pro. Je moet dus wel een geschikt toestel hebben voordat je je eigen kerst Memoji kan maken.

Voordat je aan de slag gaat, maak je je eigen Memoji. In onze tip over Memoji lees je hoe je stap voor stap je Memoji samenstelt en aanpast, zodat deze zoveel mogelijk op jou lijkt. Daarna volg je deze stappen:

 1. Ga naar een iMessage-gesprek en tik in de applade op het apenkopje.
 2. Kies de eerder gemaakte Memoji.
 3. Tik dan op de drie stipjes en kies voor Wijzig.
 4. Scroll in de menubalk horizontaal naar de laatste optie Hoofddeksels.
 5. Scroll naar onderen. Aan de linker kant in de derde rij van onder zie je een kerstmuts. Tik deze aan.
 6. Ga dan weer naar boven en veeg naar links in de kleurenbalk. Kies de laatste optie met de verschillende kleurtjes.
 7. Kies rood om de kerstmuts rood te maken.
 8. Tik op Gereed.

Kerst Memoji met kerstmuts.

Je kerst Memoji is nu helemaal klaar om te gebruiken! Tik op de rode opnameknop, spreek je boodschap in en verstuur je kerstboodschap naar een vriend of vriendin.

Kerstman Memoji

Wil je liever een echte kerstman maken, dan kan dat natuurlijk ook. Je maakt dan gewoon een nieuwe Memoji met baard en muts en je hebt je eigen kerstman. Dit doe je zo:

 1. Open de Berichten-app en ga naar een iMessage-gesprek.
 2. Tik in de applade op het apenkopje.
 3. Selecteer het plusje om een nieuwe Memoji te maken.
 4. Kies een geschikte huid, huidskleur, gezichtsvorm, leeftijd en neus en ogen. Kies de vorm die jij het beste bij de Kerstman vindt passen.
 5. Bij Kapsel kun je het beste voor kaal kiezen met een beetje haar aan de zijkanten. Kies bijvoorbeeld het kapsel bij de tweede van rechtsonder.
 6. Vergeet niet om wit als kleur te kiezen. Kies hiervoor eerst de knop met meerdere kleuren, kies voor grijs en versleep deze helemaal naar rechts om voor wit te kiezen.
 7. Doe hetzelfde bij de wenkbrauwen.
 8. Kies een geschikte baard en snor bij Gezichtshaar. Er zijn veel combinaties van baarden en snorren, dus kies degene die jij het beste vindt passen.
 9. Tik op Gereed om jouw Kerstman Memoji op te slaan.

Kerstman Memoji.

Wil je meer weten over Memoji en Animoji? In onze artikelen lees je hoe je een Memoji maakt en welke Animoji er allemaal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Via Via 9to5Mac
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen kerst, memoji
Devices iPad Pro 2018, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max
Software iOS 12