Kerstman Memoji instellen.

Breng jezelf in kerstsferen: zo geef je je Memoji een kerstmuts

Of maak zelf een Kerstman Memoji!
Heb je altijd al een virtuele kerstversie van jezelf willen maken? Met Memoji kan dat, want je kan je eigen Memoji een kerstmuts geven. In deze tip laten we zien hoe je je Memoji van een feestelijke muts en eventueel een witte baard voorziet.

Kerst Memoji

Memoji zijn Apple’s aanpasbare versies van de Animoji, de bewegende poppetjes die bewegingen van je hoofd volgen. Memoji kun je aanpassen met baarden, brillen en andere gezichtskenmerken, maar je kan een Memoji ook een vrolijke kerstmuts geven. Zo maak je je eigen kerst Memoji.

Memoji met kerstmuts

Het maken van je eigen kerst Memoji werkt op alle iPhones en iPads, dus ook zonder TrueDepth-camera. Je kunt zonder deze camera alleen gebruikmaken van Memoji Stickers, omdat de iPhone jouw gezichtsuitdrukking niet kan lezen.

Voordat je aan de slag gaat, maak je je eigen Memoji. In onze tip over Memoji lees je hoe je stap voor stap je Memoji samenstelt en aanpast, zodat deze zoveel mogelijk op jou lijkt. Daarna volg je deze stappen:

 1. Ga naar een iMessage-gesprek en tik in de applade op het icoon met de drie gezichten.
 2. Kies de eerder gemaakte Memoji.
 3. Tik dan op de drie stipjes en kies voor Wijzig.
 4. Scroll in de menubalk horizontaal naar de een na laatste optie Hoofd- en gezichtsbedekking.
 5. Stel eerst de kleur in, zodat de kerstmuts meer opvalt. Bij Eerste kies je rood, bij Tweede wit voor de rand en het bolletje.
 6. Blader omlaag door de hoofddeksels. De kerstmuts staat helemaal op de onderste rij, tussen de jokermuts en de kroon. Het bolletje van de kerstmuts is, afhankelijk van jouw Memoji, mogelijk niet meteen zichtbaar.
 7. Tik op Gereed.

Memoji met kerstmuts.

Je kerst Memoji is nu helemaal klaar om te gebruiken! Je kunt deze nu als sticker versturen in iMessage, maar ook in WhatsApp. Heb je een TrueDepth-camera, dan kun je je boodschap inspreken en verstuur je kerstboodschap naar een vriend of vriendin (alleen via iMessage).

Kerstman Memoji

Wil je liever een echte kerstman maken, dan kan dat natuurlijk ook. Je maakt dan gewoon een nieuwe Memoji met baard en muts en je hebt je eigen kerstman. Dit doe je zo:

 1. Open de Berichten-app en ga naar een iMessage-gesprek.
 2. Tik in de applade op het icoon met de drie gezichten.
 3. Tik op de knop met de drie stipjes en kies voor Nieuwe Memoji om een nieuwe te maken.
 4. Kies een geschikte huid, huidskleur, gezichtsvorm, leeftijd en neus en ogen. Kies de vorm die jij het beste bij de Kerstman vindt passen.
 5. Bij Kapsel kun je het beste voor kaal kiezen met een beetje haar aan de zijkanten.
 6. Vergeet niet om wit als kleur te kiezen. Kies hiervoor eerst de knop met meerdere kleuren, kies voor grijs en versleep deze helemaal naar rechts om voor wit te kiezen.
 7. Doe hetzelfde bij de wenkbrauwen.
 8. Kies een geschikte baard en snor bij Gezichtshaar. Er zijn veel combinaties van baarden en snorren, dus kies degene die jij het beste vindt passen.
 9. Vergeet niet de kerstmuts te kiezen bij het kopje Hoofd- en gezichtsbedekking en de kleur in te stellen op rood.
 10. Bij Kleding kies je eventueel een andere outfit. Er is helaas geen kerstmannenpak, dus kies een kledingstuk dat het beste past.
 11. Tik op Gereed om jouw Kerstman Memoji op te slaan.

Kerstman Memoji met baard, muts en pak.

Wil je meer weten over Memoji en Animoji? In onze artikelen lees je hoe je een Memoji maakt en welke Animoji er allemaal zijn. Zijn de vrolijke plaatjes helemaal niets voor jou? Dan kan je de Memoji-stickers verwijderen uit je toetsenbord.

Bekijk ook

Memoji-stickers helemaal uitschakelen of verbergen: zo doe je dat

Je kunt Memoji-stickers verwijderen, mocht je deze vervelend vinden en ze niet gebruiken. Wil je ze toch achter de hand houden, dan kun je de Memoji-stickers ook verbergen. In deze tip leggen we je uit hoe je dat doet.

Memoji

Een Memoji is een zelfgemaakte emoji, die op jou lijkt. Je kunt zelf huidskleur, haar en andere persoonlijke kenmerken kiezen. Het lijkt op Apple's Animoji, de pratende emoji die eruit zien als een app, hond of robot en die je ook in een iMessage-gesprek kunt versturen. Hieronder lees je al onze belangrijke tips over Memoji.

Memoji