Memoji-stickers in iOS 17

Zo gebruik je Memoji-stickers op iPhone en iPad (vernieuwd in iOS 17)

Je kunt naast Animoji en Memoji ook Memoji-stickers gebruiken. Dit zijn zoals de naam al zegt stickers die je kunt sturen naar contacten. Je hoeft niet iedere keer een pose aan te nemen. Stuur eens een leuke sticker van jezelf met AirPods, bijvoorbeeld!

Memoji-stickers

iMessage-stickers plakken doen we graag, maar ze zijn vaak wat algemeen. Met Memoji-stickers kun je je berichten wat persoonlijker maken, door een knipoog of hartjes te sturen in de vorm van een poppetje dat (enigszins) op je lijkt. Dit is vergelijkbaar met Bitmoji, waarmee je ook stickers van jezelf kunt maken. Ze worden automatisch gemaakt voor alle Memoji die je van jezelf hebt gemaakt. Je kunt Memoji-stickers gebruiken in iMessage, maar ook in andere apps. Van kusjes tot huilen: met de stickerpakketten heb je een extra reden om de Memoji te gebruiken. En in iOS 17 gaat er weer wat veranderen in hoe je ze gebruikt en welke stickers er zijn.

Memoji-stickers in iOS 17: dit is er nieuw

Vanaf iOS 17 heb je weer drie nieuwe Memoji-stickers tot je beschikking. Ze zijn te vinden in derde rij van de Memoji-stickers. Het gaat om de Memoji met een halo, een Memoji die tussen z’n vingers door kijkt en een zwoel kijkende Memoji. Je ziet ze hieronder op een rijtje. De drie poses zijn beschikbaar voor alle Memoji die je gemaakt hebt.

Memoji-stickers in iOS 17

Daarnaast gebruik je de Memoji-stickers vanaf iOS 17 op een iets andere manier. In iMessage zijn ze verstopt achter de Stickers-knop, die je vindt bij de nieuwe plusknop in een gesprek. Kies daar vervolgens de knop met de Memoji (te herkennen aan de drie gezichtjes). In apps van derden ga je naar het emoji-toetsenbord, scroll je helemaal naar links en tik je op de stickerknop (te herkennen aan het omgevouwen rondje). Vervolgens tik je ook daar op de Memoji-knop met de drie gezichtjes.

Lees ook over hoe iPhone-stickers in iOS 17 werken.

Bekijk ook

Alles wat je moet weten over stickers maken en gebruiken op de iPhone vanaf iOS 17

Vanaf iOS 17 zijn stickers op de iPhone standaard ingebouwd in het besturingssysteem. Je kan stickers overal gebruiken: van iMessage tot WhatsApp en van Mail tot je foto's. Je kan eigen stickers maken, maar er zijn ook stickers van emoji en meer.

Zo kun je Memoji-stickers gebruiken

Het gebruik van deze stickers is eenvoudig, en je hebt geen extra apps nodig. Dat is bij vergelijkbare diensten zoals Bitmoji wel het geval.

  1. Open de Berichten-app en kies een bericht.
  2. Tik op het tekstveld.
  3. Tik op het Memoji Sticker-icoon in de iMessage applade. Je herkent deze aan de drie Memoji-gezichtjes. In iOS 17 en nieuwer tik je eerst op de plusknop, gevolgd door Stickers. Kies daar dan het Memoji Sticker-icoon.
Memoji-stickers in iOS 16 gebruiken
  1. Kies het gewenste Animoji-karakter of kies de Memoji.
  2. Schuif het venster omhoog om alle stickers te zien.
  3. Tik op de sticker die je wilt gebruiken.
Memoji stickers versturen en plakken in iMessage

Je kunt deze stickers, net als onder andere de standaard koe, robot en muis, ook over praatballonnen plakken. Dat kan handig zijn om duidelijk te maken op welk bericht je reageert.

In vergelijking met Bitmoji heb je wel wat minder keuze uit gezichtsuitdrukkingen, maar er is één groot voordeel: het zit volledig geïntegreerd in iOS en iPadOS. Je kunt de Memoji-stickers dus ook gebruiken in andere berichten-apps zoals WhatsApp.

Het is ook mogelijk om Memoji-stickers op je Mac te gebruiken. Hoe dit precies werkt, leggen we stap voor stap uit in onderstaande tip.

Bekijk ook

Memoji-stickers op je Mac: zo werkt het

Memoji-stickers ken je natuurlijk van de iPhone en iPad, maar wist je dat je ze ook op je Mac kunt gebruiken? In dit artikel leggen we uit hoe je Memoji op de Mac gebruikt.

Ben je de Memoji-stickers helemaal zat, omdat ze op allerlei plekken op je iPhone opduiken? Je kunt ze verbergen op het toetsenbord en in de iMessage-app. Hoe dat moet lees je in onze tip over Memoji gebruiken op iPhone en iPad.

Bekijk ook

Memoji maken en gebruiken: zo werkt het

Met Memoji maak je een eigen versie van jezelf, die reageert op bewegingen van je gezicht. Lees hier hoe je Memoji maakt en gebruikt.

Memoji-stickers gebruiken in andere apps

Je hebt vanuit andere apps ook toegang tot de stickers. Om de stickers in andere chatapps te gebruiken, zoals WhatsApp, doe je het volgende:

  1. Ga naar je favoriete chatapp en tik op een conversatie.
  2. Tik op het veld waar je je berichten typt. Het toetsenbord verschijnt.
  3. Tik op de Emoji-knop.
  4. Links naast je vaak gebruikte emoji vind je recent gebruikte emoji-stickers. Tik eventueel op de knop met de drie puntjes (of het omgevouwen rondje vanaf iOS 17) om andere Memoji of uitdrukkingen te kiezen.

Hieronder zie je het gebruik van Memoji-stickers in WhatsApp, die net als elke andere WhatsApp-sticker verstuurd wordt. Afhankelijk van de app worden stickers soms als afbeelding verstuurd.

Memoji-sticker versturen in WhatsApp

Wil je nog even een opfriscursus over hoe je een Memoji maakt? Check dan onze aparte tip. Wil je helemaal geen gebruikmaken van deze stickers. Lees dan onze tip over het uitschakelen en verwijderen van Memoji-stickers.

Bekijk ook

Memoji-stickers helemaal uitschakelen of verbergen: zo doe je dat

Je kunt Memoji-stickers verwijderen, mocht je deze vervelend vinden en ze niet gebruiken. Wil je ze toch achter de hand houden, dan kun je de Memoji-stickers ook verbergen. In deze tip leggen we je uit hoe je dat doet.

Animoji

Animoji zijn bewegende gezichtjes van bekende emoji. Ze zien eruit als een hond, varken, draak of robot. Je gebruikt ze in iMessage en in de Berichten-app, in FaceTime-gesprekken en als stilstaande sticker. Ook kun je een Animoji maken die op jou lijkt in de vorm van een Memoji. Hoe je ze gebruikt op de iPhone, iPad en Mac lees je hier.

Animoji