Memoji Stickers gebruiken

Zo gebruik je Memoji Stickers in iOS 13 en iPadOS

Apple heeft de mogelijkheden van Memoji in iPadOS en iOS 13 verder uitgebreid. Je kunt nu Memoji Stickers gebruiken, je gezicht voorzien van makeup en allerlei attributen toevoegen aan je Memoji. Zo kun je nu AirPods in je oren hangen.

Memoji Stickers

iMessage-stickers plakken doen we graag, maar ze zijn vaak wat algemeen. Met Memoji Stickers kun je je berichten wat persoonlijker maken, door een knipoog of hartjes te sturen in de vorm van een poppetje die (enigszins) op je lijkt. Dit is vergelijkbaar met Bitmoji, waarmee je ook stickers van jezelf kunt maken. Apple’s Memoji Stickers zijn te vinden vanaf iPadOS en iOS 13. Ze worden automatisch gemaakt voor alle Memoji die je van jezelf hebt gemaakt. Van kusjes tot huilen: met de stickerpakketten heb je eindelijk weer een reden om de Memoji te gaan gebruiken.

Zo kun je Memoji Stickers gebruiken

  1. Open de Berichten-app en kies een bericht.
  2. Tik op het tekstveld.
  3. Tik op het Memoji Sticker-icoon (naast het aap-icoon).

Memoji Stickers gebruiken

  1. Kies het gewenste Animoji-karakter of kies de Memoji.
  2. Schuif het venster omhoog om alle stickers te zien.
  3. Tik op de sticker die je wilt gebruiken.

Memoji Sticker plakken

Stickers van standaardkarakters zoals de eenhoorn, robot, koe en muis kun je ook midden in een conversatie plakken, dus over een praatballon heen. Bij de Memoji Stickers lukte het ons niet om de sticker ergens halverwege te plakken, maar kon het alleen als plaatje worden ingevoegd. Dit is hierboven te zien op de rechter afbeelding.

In vergelijking met Bitmoji heb je wel wat minder keuze uit gezichtsuitdrukkingen, maar er is één groot voordeel: het zit volledig geïntegreerd in iOS en iPadOS. Je kunt de Memoji Stickers dus ook gebruiken in andere berichten-apps.

Ben je de Memoji Stickers helemaal zat, omdat ze op allerlei plekken op je iPhone opduiken? Je kunt te verbergen op het toetsenbord en in de iMessage-app. Hoe dat moet lees je in onze tip over Memoji gebruiken op iPhone en iPad.

Memoji Stickers gebruiken in andere apps

Je hebt vanuit andere apps ook toegang tot de Memoji Stickers. Hiervoor open je het emoji-toetsenbord op de iPhone of iPad, waarna je opzij veegt. De stickers bevinden zich links van de emoji-symbolen.

Hieronder zie je het gebruik van Memoji Stickers in WhatsApp, waarbij je ook nog filters kunt toepassen:

Memoji Stickers WhatsApp

Apple heeft in iPadOS en iOS 13 ook nieuwe functies voor Memoji toegevoegd. Je hebt nu keuze uit meer accessoires en je kunt makeup gebruiken zoals oogschaduw, eyeliner en lippenstift. Een van de leukste toevoegingen zijn de AirPods. Je moet dan wel een kapsel kiezen waarbij minstens één van de oren goed zichtbaar is. Verder kun je een gehoorapparaat toevoegen en verschillende brillen en hoofddeksels kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen animoji, memoji
Software iOS 13, iPadOS, iPadOS 13