iMessage profielfoto instellen

Zo stel je een profielfoto en schermnaam in voor iMessage

Maak iMessage kleurrijker!

Staat jouw iMessage-app vol met standaardicoontjes voor je contacten? Sinds iOS 13 is dit makkelijk opgelost! Je kunt zelf een profielfoto en schermnaam instellen, zoals in WhatsApp. Zo zorg je ervoor dat je altijd met een mooie profielfoto te zien bent op toestellen van anderen. In deze tip leggen we uit hoe je een standaard profielfoto en schermnaam instelt in iMessage.

Zelf je iMessage profielfoto bepalen

Met deze functie maak je de iMessage-ervaring prettiger en duidelijker voor anderen, omdat jouw berichten altijd voorzien zijn van de juiste contactfoto en naam. Je kunt hiervoor gewone foto’s gebruiken, maar een Animoji of Memoji is ook mogelijk. Dit is de foto die anderen te zien krijgen als ze met jou chatten.

Profielfoto in iMessage: zo werkt het

In WhatsApp kun je als gebruiker een profielfoto en naam voor jezelf instellen. Je kunt hierbij aangeven of iedereen deze info mag zien, of alleen je contacten. In iMessage is dat vanaf iOS 13 ook het geval, maar er is een verschil. Als een vriend(in) een eigen profielfoto heeft ingesteld kun jij alsnog een zelfgekozen foto instellen voor hem of haar. Bijvoorbeeld een foto van jullie samen, als je dat leuker vindt.

Deze nieuwe functie in iMessage is vooral bedoeld voor mensen die nooit foto’s instellen bij hun contacten, waardoor de berichtenlijst er wat saai uitziet.

Schermnaam in iMessage instellen

Om een profielfoto en naam in te stellen volg je deze stappen:

  1. Open de Berichten-app.
  2. Tik rechtsboven de berichtenlijst op de drie puntjes.
  3. Kies voor Wijzig naam en foto.

Je kunt hier jouw schermnaam instellen. Dit verandert dus niets aan je eigen contactenkaart. Het is alleen bedoeld voor mensen die jouw nummer niet hebben opgeslagen. Onderin dit venster kun je kiezen wie jouw profielfoto en schermnaam mogen zien.

Profielfoto instellen in iMessage

Heb je je schermnaam ingesteld? Mooi. Dan gaan we nu je profielfoto instellen:

  1. Tik op je profielfoto linksboven
  2. Kies een foto uit je bibliotheek, of;
  3. Maak een eigen Animoji of Memoji sticker (alleen iPhone X en nieuwer)

Profielfoto en schermnaam iMessage

Heb je ingesteld dat jou eerst gevraagd moet worden of je je info wil delen met anderen, dan komt er bij iedere nieuwe chat een klein veldje onder de naam van je contact. Je kunt zo ook nog later kiezen of je je foto en naam wil delen, bijvoorbeeld als je nog niet weet met wie je te maken hebt.

Heeft een vriend een profielfoto ingesteld die je vreselijk vindt, dan kun je dit gemakkelijk wijzigen door in het adresboek de persoon in kwestie te voorzien van een andere profielfoto. Die krijgt namelijk voorrang.

Bij iCulture hebben we nog meer tips voor iMessage. Lees bijvoorbeeld hier hoe je speciale effecten en handgeschreven berichten gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerp imessage
Software iOS 13