Notities Safari

Notities in iOS 15 en iPadOS 15 worden handiger op deze 6 manieren

De Notities-app in iOS 15 krijgt een aantal handige en slimme trucjes. Vooral bij het samenwerken krijgt de Notities-app een aantal handige verbeteringen.

Notities in iOS 15

De Notities-app is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een favoriet van veel Apple-gebruikers. Apple heeft enorme stappen gemaakt om de app beter te maken en doet daar in iOS 15 nog een schepje bovenop. De Notities-app in iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey krijgt onder andere de nieuwe Quick Notes, vermeldingen en meer.


#1 Quick Notes: sneller notities maken
Beschikbaar in: iPadOS 15, macOS 12 Monterey
De Notities-app gebruik je vaak om snel even wat aantekeningen te maken, bijvoorbeeld als je iets belangrijks te binnen schiet of als je iets leest wat je echt niet mag vergeten. Het kan dan wat onhandig zijn om eerst helemaal de Notities-app te openen. In iPadOS 15 en macOS Monterey heb je daarom de nieuwe functie Quick Notes. Je kan een Quick Note overal in het besturingssysteem maken, bijvoorbeeld via een toetscombinatie of door met je vinger of Apple Pencil te vegen. In onze tip over snel notities maken op de iPad lees je hoe het werkt.

#2 Tags aan je notities toevoegen
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 Monterey
Heb je moeite met het vinden van de juiste notitie? Behalve het plaatsen van notities in mappen kan je vanaf iOS 15 ook tags aan een notitie toevoegen. Je maakt een tag aan door simpelweg een hekje te typen (#), met daaraan vast de naam die je voor de tag wil geven (bijvoorbeeld #werk). In het mappenoverzicht verschijnt vervolgens automatisch een overzicht van al je tags, zodat je de notities kan vinden waar de tag in vermeld staat.

Notities in iOS 15: tags toevoegen en bekijken.

#3 Slimme mappen met tags
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 Monterey
De tags komen ook van pas voor de nieuwe slimme mappen. In plaats van dat je een map aan kan maken waar je je notities in kan zetten, kan je ook slimme mappen maken waar notities automatisch ingezet worden. De app gebruikt hiervoor de tags. Maak bijvoorbeeld een map voor de tag #werk en alle notities met die tag verschijnen in de bijbehorende map. Je vindt ze daardoor sneller bij elkaar, zonder dat je elke keer eerst op de tag moet tikken.

#4 Vermeldingen in samenwerken
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 Monterey
Als je met anderen samenwerkt in een notitie, kun je elkaar nu ook vermelden. Hierdoor krijgt degene die vermeld wordt een melding die hem of haar naar de notitie wijst. Dat komt vooral van pas als je samen aan een notitie werkt en daarbij een vraag hebt voor diegene. Je hoeft dan niet apart een berichtje te sturen in bijvoorbeeld WhatsApp of iMessage.

#5 Activiteitsweergave
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 Monterey
Voor het samenwerken is er ook een nieuwe activiteitsweergave. Je ziet dan in een tijdlijn precies wanneer wie welke aanpassing in een notitie gedaan heeft. Dat komt vooral van pas bij hele lange notities waar je met veel mensen aan samenwerkt. In de huidige Notities-app kan het dan wat lastig zijn om alle wijzigingen bij te houden, maar daar komt de nieuwe Activiteitenweergave goed van pas.

iOS 15 Notities: activiteiten bekijken.

#6 Aanpassingen bekijken door te vegen
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 Monterey
Een andere soortgelijke nieuwe functie vanaf iOS 15 is de het snel bekijken van de aanpassingen. Je kan in een notitie waarin je samenwerkt met anderen naar rechts vegen om te zien wie wat wanneer aangepast heeft. Je ziet dat meteen in de notitie zelf, want de tekst is met kleuren aangegeven in de notitie. Elke kleur hoort bij één van de deelnemers. Het is een uitgebreidere functie voor de al bestaande optie om alle wijzigingen te markeren.

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. We verwachten de officiële iOS 15 release in de loop van september/oktober 2021. Ontdek wat er nog meer is aangekondigd tijdens de keynote in onze WWDC 2021 samenvatting! Of lees onze zeer uitgebreide iOS 15 preview.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2021, 17:33
Categorie iOS
Onderwerpen ios 15, iPadOS 15, macOS Monterey, notities
Software iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 Monterey

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.