Verbeteringen voor Herinneringen in iOS 15.

Zo zorgt de Herinneringen-app in iOS 15 en macOS Monterey ervoor dat je niks meer vergeet

5 verbeteringen op een rij
Apple's Herinneringen-app heeft een aantal handige updates gekregen in iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey. We zetten de meest interessante verbeteringen op een rij.

Herinneringen in iOS 15

De Herinneringen-app is een veelgebruikte standaard app op de iPhone, iPad en Mac. Maar wist je dat de app in iOS 15 ook een aantal handige updates heeft gekregen? Een aantal van de verbeteringen in Herinneringen in iOS 15 komt overeen met de verbeterde functies in Notities in iOS 15, maar er is ook een aantal specifieke verbeteringen in de Herinneringen-app.


#1 Tags toevoegen
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey

Net als bij Notities kun je in de Herinneringen-app in iOS 15 tags toevoegen. Door een tag toe te voegen aan een herinnering, kun je deze makkelijker groeperen met andere soortgelijke herinneringen. Je had al de mogelijkheid om lijsten aan te maken (bijvoorbeeld een aparte lijst voor werk en voor privé), maar met tags kun je ook nog binnen lijsten een onderscheid aanmaken.

Herinneringen-app in iOS 15 met tags.

Een tag toevoegen, doe je door bij het aanmaken van een herinnering op het hekje (#) te tikken, waarna je meteen kunt typen. Zodra je minimaal één tag hebt, verschijnt in het hoofdscherm een onderdeel Tags waarop je notities kan filteren op tags.

Bekijk ook

Tags in de Herinneringen-app: markeer taken makkelijker op iPhone, iPad en Mac

Met tags kun je eenvoudig orde scheppen in een lijst met taken. Op de iPhone, iPad en Mac kun je tags toevoegen in de Herinneringen-app. In deze tip leggen we uit hoe dat werkt.

#2 Slimme lijsten maken
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey

Lijsten maken in de Herinneringen-app is niets nieuws, maar nieuw is wel dat je nu ook slimme lijsten kan maken. Een slimme lijst geeft je de mogelijkheid om op basis van filters automatisch herinneringen aan die lijst toe te wijzen. Je hoeft dus alleen maar zo’n slimme lijst te maken, een filter te kiezen en de rest gaat vanzelf. Alle herinneringen die aan de filteropties voldoen, verschijnen automatisch in deze lijst. Je kan lijsten aanmaken op basis van tags, maar ook op datum, tijd, locatie, prioriteit en meer.

Herinneringen-app in iOS 15: slimme lijsten maken met filters.

#3 Voltooide herinneringen verwijderen
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey

Als je de Herinneringen-app al lang gebruikt, dan herken je misschien wel dat je heel veel voltooide herinneringen hebt. Op één van onze accounts hebben we maar liefst meer dan vierduizend voltooide herinneringen. Om die allemaal tegelijk te verwijderen, kon je eerst alleen naar de iCloud-website. Sinds iOS 15 kan dat ook gewoon vanaf je iPhone of iPad. Tik hiervoor in een lijst op Toon voltooide en je ziet onder de lijstnaam hoeveel voltooide herinneringen er zijn. Tik op Wis en ze worden in één klap verwijderd.

Bekijk ook

Zo kun je snel voltooide herinneringen wissen

Wil je alle voltooide herinneringen wissen in de Herinneringen-app? Sinds iOS 15 gaat dat een stuk makkelijker. Maar er zijn nog meer manieren hoe kun je ze snel verwijderen, zonder dat één voor één te hoeven doen.

#4 Herinneringen aankondigen met AirPods
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15

Siri kan al een tijdje via de AirPods berichten aankondigen. Sinds iOS 15 kan Siri ook meldingen aankondigen en de Herinneringen-app heeft daar ook ondersteuning voor. Dat betekent dat Siri de herinnering kan oplezen zodra je bijvoorbeeld muziek luistert. Je kan kiezen of je van alle meldingen een aankondiging wil of alleen van tijdgevoelige meldingen.

Herinneringen-app in iOS 15: herinneringen aankondigen.

#5 Verbeterd natuurlijk taalgebruik
Beschikbaar in: iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey

Je kan in de Herinneringen-app zogenaamd natuurlijk taalgebruik gebruiken om herinneringen aan te maken. Je kan bijvoorbeeld zeggen “Morgenochtend boodschappen doen”, zodat er automatisch een op tijdgebaseerde herinnering aangemaakt wordt voor de volgende ochtend. Volgens Apple kun je in iOS 15 meer geavanceerde zinnen gebruiken om dergelijke herinneringen aan te maken, bijvoorbeeld als je om de dag een herinnering wil aanmaken.

Zó slim is deze functie helaas ook weer niet. Het werkt bijvoorbeeld wel als je zegt “Om de andere zaterdag hardlopen”, maar niet “Om de zaterdag hardlopen”. We denken dat Apple een beetje te veel naar het Engels heeft gekeken, waar het veel gebruikelijker is om te zeggen “Every other Saturday”.

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ons overzicht met de beste iOS 15 functies of check de 50+ iOS 15-ontdekkingen voor nog meer verbeteringen. iOS 15 nog niet geïnstalleerd? Volg dan ons stappenplan voor het installeren van iOS 15. Voor antwoorden op vragen hebben we een uitgebreide iOS 15 FAQ. De meest recente iOS-versie is iOS 17.1.2.

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update uit het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 te downloaden. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.