Zo kun je snel voltooide herinneringen wissen

Sinds iOS 15 een stuk makkelijker

Wil je alle voltooide herinneringen wissen in de Herinneringen-app? Sinds iOS 15 gaat dat een stuk makkelijker. Maar er zijn nog meer manieren hoe kun je ze snel verwijderen, zonder dat één voor één te hoeven doen.

De Herinneringen-app is een handig hulpje als je tijdig aan al je afspraken en beloftes wilt voldoen. Maar hoe kun je in één keer alle voltooide items op een lijst verwijderen? Er blijkt een snellere manier te zijn dan één voor één items wegvegen. In deze tip lees je er meer over.

Herinneringen afvinken op de lijst

De Herinneringen-app die standaard in iOS zit is handig. Je zegt tegen Siri: “Herinner me aan de vuilnis buitenzetten” en de digitale assistent maakt meteen een item aan, voorzien van locatie of tijdstip. Handmatig intikken kan ook, maar wij vinden het inspreken via de iPhone, iPad of Apple Watch toch wel het handigst. Ben je klaar met een taak of herinnering, dan vink je ze af door op het lege bolletje te tikken die je links van iedere herinnering vindt.

Let wel op dat deze herinneringen in de app blijven zitten. Weliswaar niet in de lijst met openstaande herinneringen, maar toch. Je kunt ze wel verbergen, maar wil je ze definitief uit de app verwijderen dan zul je er per stuk er overheen moeten vegen en Verwijder kiezen. Wil je alle items die je voltooid hebt verwijderen, dan zijn daar ook manieren voor.

Snel voltooide herinneringen in één keer verwijderen

Apple heeft het sinds iOS 15 eindelijk mogelijk gemaakt om met één druk op de knop alle voltooide herinneringen uit een lijst te verwijderen. Het is een fluitje van een cent om dit te doen, maar je moet het maar net weten. Alle voltooide herinneringen in één keer wissen doe je zo:

 1. Open de Herinneringen-app en kies een lijst waaruit je de voltooide herinneringen wil wissen.
 2. Tik rechtsboven op het rondje met de drie stipjes.
 3. Tik op Toon voltooide om alle voltooide herinneringen te kunnen zien.
 4. Bovenaan de lijst zie je precies hoeveel voltooide herinneringen er zijn. Tik op Wis > Alle voltooid om deze in één keer allemaal te wissen. Je kan ook kiezen voor Ouder dan een maand, Ouder dan 6 maanden of Ouder dan een jaar.
 5. Bevestig onderaan dat je de voltooide herinneringen wil wissen.

iOS 15: voltooide herinneringen verwijderen van iPhone.

Herinneringen voor iOS: lijst wissen

Gaat het om voltooide herinneringen die je later toch niet meer wilt raadplegen (bijvoorbeeld een boodschappenlijst), dan is de snelste manier om het hele lijstje weg te gooien. Dit is te zien op de afbeelding hieronder.

Zo doe je dat:

 1. Open het gewenste herinneringenlijstje.
 2. Tik rechtsboven op Wijzig.
 3. Tik vervolgens op Verwijder lijst.

Alle items zijn nu verwijderd uit de Herinneringen-app en je vindt ze ook niet meer terug bij de voltooide items. Maar bij tijdelijke items zoals een boodschappenlijstje is dat geen probleem.

Herinneringen wissen

Herinneringen afvinken en wissen op de Mac

In de Herinneringen-app op de Mac kun je ook heel gemakkelijk items afvinken. Net als op andere apparaten klik je simpelweg op het cirkeltje naast iedere herinnering. Bovenin een lijst vind je een knop genaamd Wis. Klik hierop om alles te wissen. Wil je liever zelf een selectie maken? Zo doe je dat:

 1. Open de Herinneringen-app op de Mac.
 2. Open de gewenste lijst, bijvoorbeeld Boodschappen.
 3. Klik rechtsboven op Toon om voltooide taken te zien.
 4. Houd de Command-toets ingedrukt en klik op de items die je wil wissen.
 5. Druk nu op de backspace-knop op je toetsenbord Deze zit rechtsboven.

Alle herinneringen wissen op de Mac

Meer Herinneringen-tips
We hebben nog veel meer tips over het gebruik van de Herinneringen-app:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!