Tags gebruiken in Herinneringen-app.

Tags in de Herinneringen-app: markeer taken makkelijker vanaf iOS 15

Met tags kun je eenvoudig orde scheppen in een lijst met taken. Vanaf iOS 15 en macOS Monterey kun je tags toevoegen in de Herinneringen-app. In deze tip leggen we uit hoe dat werkt.

Door tags aan je herinneringen toe te voegen, kun je ze eenvoudiger herkennen en groeperen. Zeker in combinatie met de nieuwe slimme lijsten in de Herinneringen-app wordt het een fluitje van een cent om overzicht te krijgen. De functies zijn in het najaar van 2021 beschikbaar middels software-updates naar iOS 15 en macOS Monterey.

Tags aan herinneringen toevoegen op een iPhone of iPad

Tags toevoegen is vrij eenvoudig. Je kunt meerdere tags toevoegen aan een herinnering, voor als een taak onder meerdere categorieën valt. Na het toevoegen van tags vind je ze ook in het hoofdmenu van de Herinneringen-app. Zo ga je te werk:

  1. Open de Herinneringen-app en tik links onderin op + Herinnering.
  2. Typ een naam voor je taak en tik daarna op het hekje (of kardinaalteken, hashtag) boven je toetsenbord.
  3. Voer een tag in door te typen. Je iPhone geeft suggesties boven het toetsenbord.

Tags in Herinneringen

Heb je tags toegevoegd, dan kun je ze bekijken in het hoofdmenu van de Herinneringen-app. Hier kun je tikken op een tag om alle taken te zien, ongeacht de lijst. Zodra alle taken zijn voltooid, verdwijnt de tag uit het hoofdmenu. Zo zie je snel of je nog iets te doen hebt. Vanuit een lijst met tags kun je ook snel nieuwe taken aanmaken met die tag.

Tags in de Herinneringen-app op de Mac

Ook op de Mac kun je eenvoudig tags toevoegen. De functionaliteit is identiek aan de iPhone-versie van de Herinneringen-app. Sterker nog: via iCloud worden al je tags gesynchroniseerd. Natuurlijk kun je nieuwe taken aanmaken vanaf je Mac met macOS Monterey. Dit is hoe:

  1. Open de Herinneringen-app en klik in de rechterkolom op het witte vlak om een taak aan te maken.
  2. Geef je taak een naam en voeg onder de naam een tag toe.
  3. Je kunt ook tags toevoegen door op het i-symbool te klikken.

Tags voor Herinneringen op de Mac

Tags zijn vooral handig in combinatie met de slimme lijsten in de Herinneringen-app. Meer weten over deze nieuwe functie? Check ons artikel!

Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. De officiële iOS 15 release is 20 september 2021. Lees ons overzicht met de beste iOS 15 functies of check de 50+ iOS 15-ontdekkingen voor nog meer verbeteringen. Ben je er klaar voor? Volg dan ons stappenplan voor het installeren van iOS 15. Voor antwoorden op vragen hebben we een uitgebreide iOS 15 FAQ.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15