Nieuwe ontdekkingen in iOS 14.

iOS 14 beta 4: dit zijn de grootste veranderingen en verbeteringen

We konden er al op rekenen: Apple bracht gisteravond iOS 14 beta 4 uit. Wij doken erin en in dit artikel laten we zien wat er veranderd is.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Het is duidelijk dat Apple steeds dichter bij de release van iOS 14 komt. Er worden minder grootse functies en veranderingen doorgevoerd, maar we hebben toch 11 veranderingen kunnen spotten en we delen ze graag met je.

 1. Spotlight
 2. COVID-19 tracking
 3. TV-widget
 4. 3D Touch
 5. Meer veranderingen

#1 Verbeterde, uitgesplitste Spotlight-resultaten
Tijdens de WWDC beloofde Apple een betere zoekfunctie in Spotlight, maar die heeft zich tot en met beta 3 niet laten zien. We zien in beta 4 dat het is doorgevoerd. Zoekresultaten worden nu beter uitgesplitst onder Siri-informatie, apps (indien beschikbaar), nieuws en meer. Je kunt nog steeds zoeken op Safari door naar beneden te scrollen.

Spotlight zoekresultaten iOS 14 beta 4

In de vorige beta’s vonden we de zoekfunctionaliteit redelijk slecht vergeleken met iOS 13. We bekeken het daarom met argusogen, maar dat hoeft niet meer. Zoeken met Spotlight is nu weer betrouwbaar en overzichtelijk.

#2 COVID-19 tracking werkt nu in iOS 14
Het was al eerder beschikbaar in iOS 13.5, maar betatesters van iOS 14 moesten erop wachten: COVID-19 tracking. Er is zelfs een nieuwe menuoptie in het hoofdmenu van de Instellingen-app. Apple heeft geen aparte app gebouwd, maar biedt slechtst ondersteuning voor de betreffende apps van overheden. Deze API is in samenwerking met Google tot stand gekomen en werkt dus ook op Android. De Nederlandse CoronaMelder app moet in september van start gaan.

COVID 19 iOS 14 beta

In de nieuwe menuoptie legt Apple uit hoe de tracking werkt en wanneer je een melding krijgt. Vanuit de instellingen kun je terugvinden wanneer je dichtbij een besmet persoon bent geweest. Ook regel je hier de toestemmingen voor de tracking app zodra deze er is.

https://www.iculture.nl/nieuws/corona-app-downloaden-september-2020/

#3 Nieuw widget voor de TV-app
Tot nu toe heeft Apple in iedere beta van iOS 14 één of meer widgets toegevoegd voor de ingebouwde apps. Deze keer is het de beurt aan de TV-app. Net als veel andere widgets is deze in drie formaten beschikbaar, met steeds meer informatie per grotere widget. Je ziet altijd je meest recent bekeken item in de TV-app. Dat kan ook iets van Disney+ zijn, want er is sinds kort ondersteuning voor Disney+ in de TV-app.

TV Widget iOS 14 beta 4

Kies je voor het tweede of derde formaat, dan zie je meer recente items. Je kunt erop tikken om direct ernaartoe te gaan. Dat is handig als je een serie kijkt op Apple TV+ of Disney+, want de widget houdt al voor je bij waar je bent gebleven met kijken.

Bekijk ook

Disney+ werkt nu nauwer samen met de TV-app van Apple

Disney+ werkt nu meer samen met Apple's eigen TV-app. Dat betekent dat je exclusieve content van Disney+ aan je kijklijst van de TV-app kan toevoegen.

#4 3D Touch is terug op ondersteunde apparaten
Veel mensen schrokken ervan: 3D Touch verdween in iOS 14 beta 3. Apple maakte destijds al duidelijk dat het ging om een tijdelijke verandering. Het was ook van korte duur, want in iOS 14 beta 4 is 3D Touch weer terug. Uiteraard werkt het alleen op iPhones met een dergelijke sensor. De iPhone 11 doet bijvoorbeeld niet mee, maar de iPhone XS wel. Waarom Apple de functie tijdelijk uitschakelde is onbekend. We zijn in ieder geval blij dat het weer terug is.

Meer veranderingen in iOS 14 beta 4

Hieronder sommen we nog enkele kleinere veranderingen op die we in iOS 14 beta 4 spotte.

 1. De Muziek-app heeft nieuwe symbolen voor het toevoegen en downloaden van muziek
 2. Met de LiDAR Scanner kan de iPad Pro 2020 nu automatisch iemands lengte meten.

Muziek symbolen iOS 14 beta 4

 1. In de Weer-app zijn de symbolen voor weersomstandigheden aangepast. Het zonnetje staat nu bijvoorbeeld rechts achter een wolkje. Ook is het icoontje bij bliksem iets aangepast.
 2. Het Aandelen-widget laat nu een standaard, grijze grafiek zien wanneer een item geen eigen grafiek biedt.

Aandelen en Weer iOS 14 beta 4

 1. De compacte weergave ziet er nu beter uit, in voorbereiding op het kleinere iPhone 12 scherm.
 2. Je kunt nu de uitleg overslaan tijdens het instellen van AirPods Pro.
 3. De Opdrachten-app widget is nu beschikbaar in 2×2 formaat, maar werkt nog niet.

Heb jij nog interessante vernieuwingen gevonden? Laat het weten in de reacties!

Meer over iOS 14
Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 14, bekijk dan de belangrijkste functies van iOS 14. Benieuwd naar de kleine ontdekkingen van iOS 14, dan hebben we ook daar een overzicht van. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 14, dan vind je in ons artikel het antwoord. De meest recente iOS-versie is iOS 16.3.1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2020 om 10:04
Onderwerp
Categorie
iOS
Software
iOS 14
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.