Twaalf redenen om iOS 12 nu te installeren

iOS 12 is uit! De beste tijd van je leven is aangebroken, want hier zijn 12 goede redenen om iOS 12 beter te leren kennen. Wedden dat jij ook verliefd wordt?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Je vraagt je misschien af waarom iedereen zo enthousiast is over iOS 12, de nieuwe grote update die nu beschikbaar is. Waarom al die heisa en waarom moet je nu al meteen naar je iPhone of iPad rennen om iOS 12 te installeren? Dit zijn de belangrijkste redenen!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#1 Maak van je iPhone een racemonster
Heb je een iPhone 6 of misschien zelfs een iPhone 5s en was je nog lang niet van plan om een nieuwe iPhone te kopen? Dan is iOS 12 echt iets voor jou. Apple heeft er alles aan gedaan om iOS 12 soepeltjes te laten lopen op oudere toestellen. Sterker nog, de prestaties zijn beter dan bij iOS 11! Door te updaten naar iOS 12 krijg je niet alleen nieuwe functies, maar ook een sneller toestel. Een win-win-situatie dus!

Bekijk ook

iOS 12 review: meer controle, betere performance

iOS 12 bevat een indrukwekkende lijst met nieuwe functies. Ook voor gewone gebruikers bevat de update heel veel welkome vernieuwingen, zoals meer performance voor oudere toestellen, meer controle en handige functies die je meteen kunt gebruiken. In dit artikel lopen we ze langs.

#2 Hou jezelf in bedwang!
Ben je verknocht aan je iPhone of iPad en vind je stiekem dat het allemaal wel wat minder kan? Dan is Schermtijd in iOS 12 echt iets voor jou. Deze nieuwe functie biedt inzicht in het gebruik van je iPhone. Lekker confronterend dus als je ziet dat je gemiddeld zo’n 4 uur per dag zit te facebooken en zo’n 124 meldingen per dag ontvangt. Tijd dus voor een rehab en Schermtijd helpt je daarbij. Als je geen idee hebt waar te beginnen, check dan onze tip voor het instellen van Applimieten en Schermtijd.

Bekijk ook

Applimieten: zo beperk je het gebruik van apps voor jezelf of voor je kind

Met Schermtijd hou je zelf in de gaten hoe lang je apps mag gebruiken. Met de applimieten bepaal je per categorie of per app hoeveel tijd je aan een app per dag mag besteden. Lees hier hoe je dit instelt.

#3 Doe je anders voor dan je bent met Memoji
Heb je een iPhone X, dan kan je in iOS 12 aan de slag met je eigen gezicht! Memoji is een gloednieuwe functie waarmee je een virtuele versie van jezelf kan maken. Stuur deze via iMessage naar je vrienden en spreek je boodschap in. De Memoji beweegt mee met je eigen gezicht en mond, dus het is net alsof je je vrienden direct toespreekt. Je vrienden zullen hartstikke jaloers zijn als je dit nieuwe trucje aan ze laat zien. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog nieuwe Animoji toegevoegd. Je kan je vrienden dus niet alleen laten schrikken met je eigen gezicht, maar ook met een pratend sprookje. AAAaaaahhh!

Bekijk ook

Memoji maken en gebruiken: zo werkt het

Met Memoji maak je een eigen versie van jezelf, die reageert op bewegingen van je gezicht. Lees hier hoe je Memoji maakt en gebruikt.

#4 Praat meer met je iPhone… via Siri!
Denken mensen wel eens dat je tegen jezelf aan het praten bent als je Siri gebruikt? Bereid je dan maar voor op nog meer vreemde blikken, want in iOS 12 is Siri nog handiger geworden. Dankzij de Siri Shortcuts-app kun je je eigen commando’s instellen voor allerlei apps en functies. Je kan dus eindelijk je favoriete uitspraken uit Jiskefet of Bassie & Adriaan instellen voor allerlei verschillende Siri-commando’s, inclusief de apps die daarmee samenwerken. Allememachies!

En ben je iemand die elke dag dezelfde handelingen uitvoert, van het smeren van boterhammen tot het open en sluiten van de gordijnen? Of zou je het liefst een robot in huis hebben, die ‘s ochtends koffie voor je zet, de vloer veegt en de post uit de brievenbus haalt? Lijk je op het laatstgenoemde type, dan is Siri Shortcuts ook iets voor jou. Met Siri Opdrachten kun je allerlei veelvoorkomende handelingen automatiseren. Je schoenen aantrekken en naar de wc gaan moet je nog steeds zelf doen, maar Siri kan wel automatisch een berichtje sturen dat het wat later wordt omdat je nog even ‘bezig’ bent. Ongeacht waarmee.

Bekijk ook

Siri Shortcuts (Opdrachten): zo werkt het automatiseren van taken

Met Siri Shortcuts (Opdrachten) kun je allerlei taken automatiseren. Je kunt meerdere acties achter elkaar laten uitvoeren met een spraakopdracht via Siri. Ook zijn sommige taken te automatiseren. In deze gids leggen we uit hoe het werkt op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch.
Bekijk ook

Siri Shortcuts: ook jij kunt er nu mee aan de slag

Wanneer komt Siri Shortcuts beschikbaar? Met de komst van iOS 12 ben je misschien benieuwd wanneer je deze nieuwe functies en de los verkrijgbare app kunt gebruiken.

#5 “De mijne is 20 centimeter!” Bewijs het maar!
Voortaan hoef je in bed niet met een rolmaat in de weer. Je pakt gewoon je iPhone met de nieuwe Meten-app erbij om te controleren of die 20 centimeter allemaal grootspraak is. Met deze nieuwe app kun je trouwens nog meer meten, bijvoorbeeld hoeveel centimeter bier er nog in je glas zit én gelijk of je biertje nog waterpas staat. Keihandig!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

https://www.iculture.nl/tips/measure-meet-app/

#6 Privacy first! Ga op in de massa
Met Like- en Share-knoppen kunnen sociale netwerken zoals Facebook en Twitter je volgen. Ook met Facebook-reactievakjes is het mogelijk je gedrag in de gaten te houden, zelfs als je geen Facebook-account hebt. In iOS 12 heeft Apple daar iets op gevonden: verbeterde intelligence tracking prevention. Oftewel: je bent niet meer als unieke persoon te volgen en gaat op in de grijze massa.

Bekijk ook

Privacy beschermen op iPhone en iPad: 11 tips die je een veiliger gevoel geven

Voorkom dat je privacy in gevaar komt met deze 11 tips voor iPhone en iPad. Beveilig je toestel, gebruik betere versleuteling en zoek zonder sporen achter te laten.

#7 “Effe snel, ik val zo weg”
Ben je iemand die altijd snel telefoontjes moet afraffelen, omdat je batterij droog staat? Loop je continu met een powerbank onder je arm omdat je bang bent dat je iPhone op ieder moment kan uitvallen? iOS 12 zorgt helaas niet voor een langere batterijduur, maar je krijgt wel meer inzicht in het verbruik van je iPhone-batterij. Er zijn nieuwe grafieken die laten zien hoe actief je bent en hoe het batterijniveau de afgelopen uren gedaald is. Extra confronterend dus.

https://www.iculture.nl/nieuws/ios-12-batterijverbruik-inzichtelijker/

#8 Nooit meer honderden WhatsApp-meldingen
Zit je in tientallen groepsgesprekken en vullen die elke dag telkens weer je toegangsscherm met onzinberichten en grappig bedoelde plaatjes? iOS 12 maakt daar korte metten mee. iOS 12 toont gegroepeerde meldingen van dezelfde app, dus al die WhatsApp-meldingen komen keurig netjes als één blok opgestapelde notificaties op je scherm te staan. En met de snelle instellingen pas je razendsnel de voorkeuren van meldingen aan. In twee tikken ben je van die vervelende rotmeldingen van Facebook af als je tante je weer eens heeft getagd in een Facebook-bericht.

Bekijk ook

Zo verbetert Apple de notificaties in iOS 12 en watchOS 5

Meldingen in iOS 12 krijgen de broodnodige vernieuwingen. Apple maakt eindelijk een einde aan de stortvloed van meldingen die je toegangsscherm vullen en geeft je ook meer opties om de meldingen in bedwang te houden.

#9 Laat je verrassen door een geweldige terugblik
Zoeken in de Foto’s-app was nog nooit zo makkelijk. Je kan zoeken naar al je foto’s, zodat je zelfs de foto’s die je in een dronken bui genomen hebt zo terugvindt. En met het nieuwe Voor jou tabblad worden alle herinneringen bij elkaar verzameld, dus ook die wilde vrijgezellenavond van je beste vriend komt telkens weer terug. Gelukkig sta jij er op je paasbest op!

Bekijk ook

Foto's zoeken op de iPhone en iPad: zo vind je snel de juiste kiekjes

Zoek je in je enorme fotocollectie de juiste foto? In deze tip leggen we je uit hoe je snel kan zoeken naar foto's op de iPhone en iPad. Door zoektermen te gebruiken en ze te combineren, vind je snel de foto die je zoekt.

#10 Word een Waze-fanboy met CarPlay – of ga voor TomTom, Google of Flitsmeister
Je rijdt al een tijdlang rond met CarPlay, maar die kaarten van Apple daar kun je maar niet aan wennen. Geen stress, want met iOS 12 komt daar verandering in. Dan kun je ook navigatie-apps van derden gebruiken. Google is aan boord met twee apps: Maps en Waze. Ook Flitsmeister, TomTom en Sygic doen mee. Wel even wachten tot de bewuste apps zelf aangepast zijn, want pas dan werkt het ook in CarPlay.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Navigeren met CarPlay, deze navigatie-apps zijn onze favoriet

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke functies ondersteunen ze? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje en vergelijken we de CarPlay navigatie-apps.

#11 Je wil van je 💤 genieten
Best leuk hoor, zo’n iPhone. Maar het kost nogal wat tijd om altijd maar online te zijn en meteen te reageren als een vriend iets van je wil. Soms moet je ook even rust nemen. In iOS 12 kan dat: je bepaalt op basis van plaats en locatie of Niet Storen moet zijn ingeschakeld. En dankzij de Bedtijdmodus word je ‘s nachts niet doodgegooid met meldingen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#12 Je wurmt je graag door een boek
Misschien heb je de voormalige iBooks-app altijd links laten liggen, omdat je liever in een papieren boek leest of geen idee hebt waar je zou moeten beginnen. Apple probeert je met een nieuwe naam over te halen om de app een tweede kans te geven. In de nieuwe Boeken-app krijg je suggesties welk boeken je moet aanschaffen en de app houdt ook bij waar je bent gebleven. Komt mooi uit nu de avonden wat langer worden.

Bekijk ook

Apple Boeken en Books Store: alles over het lezen van digitale boeken

Apple Boeken is Apple's digitale boekenapp. Met de gratis Boeken-app lees je ebooks die je hebt gekocht via Apple's Book Store of zelf hebt toegevoegd in een geschikt formaat.

Meer lezen over iOS 12

Uiteraard hebben we nog veel meer artikelen geschreven over iOS 12. Heb je onze iOS 12 review al bekeken. of alle nieuwe functies in iOS 12? Op ons Youtube-kanaal en ons Instagram-account hebben we verder ook een hele rits aan nieuwe uitlegfilmpjes voor je klaarstaan!

Bekijk ook

iOS 12 voor iPhone en iPad: alle functies, verbeteringen en meer

Wat zijn de iOS 12 functies en welke verbeteringen zijn in deze update doorgevoerd? In dit overzicht (met video!) ontdek je alle iOS 12-functies die jij op je iPhone en iPad kunt gebruiken. We vertellen je alles over vernieuwingen en wat je verder nog moet weten over iOS 12.

https://www.iculture.nl/gids/ios-12-installeren/

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.