Apple-management Memoji

Twaalf redenen om iOS 12 nu te installeren

iOS 12 is uit! De beste tijd van je leven is aangebroken, want hier zijn 12 goede redenen om iOS 12 beter te leren kennen. Wedden dat jij ook verliefd wordt?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Je vraagt je misschien af waarom iedereen zo enthousiast is over iOS 12, de nieuwe grote update die nu beschikbaar is. Waarom al die heisa en waarom moet je nu al meteen naar je iPhone of iPad rennen om iOS 12 te installeren? Dit zijn de belangrijkste redenen!

#1 Maak van je iPhone een racemonster
Heb je een iPhone 6 of misschien zelfs een iPhone 5s en was je nog lang niet van plan om een nieuwe iPhone te kopen? Dan is iOS 12 echt iets voor jou. Apple heeft er alles aan gedaan om iOS 12 soepeltjes te laten lopen op oudere toestellen. Sterker nog, de prestaties zijn beter dan bij iOS 11! Door te updaten naar iOS 12 krijg je niet alleen nieuwe functies, maar ook een sneller toestel. Een win-win-situatie dus!

#2 Hou jezelf in bedwang!
Ben je verknocht aan je iPhone of iPad en vind je stiekem dat het allemaal wel wat minder kan? Dan is Schermtijd in iOS 12 echt iets voor jou. Deze nieuwe functie biedt inzicht in het gebruik van je iPhone. Lekker confronterend dus als je ziet dat je gemiddeld zo’n 4 uur per dag zit te facebooken en zo’n 124 meldingen per dag ontvangt. Tijd dus voor een rehab en Schermtijd helpt je daarbij. Als je geen idee hebt waar te beginnen, check dan onze tip voor het instellen van Applimieten en Schermtijd.

#3 Doe je anders voor dan je bent met Memoji
Heb je een iPhone X, dan kan je in iOS 12 aan de slag met je eigen gezicht! Memoji is een gloednieuwe functie waarmee je een virtuele versie van jezelf kan maken. Stuur deze via iMessage naar je vrienden en spreek je boodschap in. De Memoji beweegt mee met je eigen gezicht en mond, dus het is net alsof je je vrienden direct toespreekt. Je vrienden zullen hartstikke jaloers zijn als je dit nieuwe trucje aan ze laat zien. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog nieuwe Animoji toegevoegd. Je kan je vrienden dus niet alleen laten schrikken met je eigen gezicht, maar ook met een pratend sprookje. AAAaaaahhh!

#4 Praat meer met je iPhone… via Siri!
Denken mensen wel eens dat je tegen jezelf aan het praten bent als je Siri gebruikt? Bereid je dan maar voor op nog meer vreemde blikken, want in iOS 12 is Siri nog handiger geworden. Dankzij de Siri Shortcuts-app kun je je eigen commando’s instellen voor allerlei apps en functies. Je kan dus eindelijk je favoriete uitspraken uit Jiskefet of Bassie & Adriaan instellen voor allerlei verschillende Siri-commando’s, inclusief de apps die daarmee samenwerken. Allememachies!

En ben je iemand die elke dag dezelfde handelingen uitvoert, van het smeren van boterhammen tot het open en sluiten van de gordijnen? Of zou je het liefst een robot in huis hebben, die ‘s ochtends koffie voor je zet, de vloer veegt en de post uit de brievenbus haalt? Lijk je op het laatstgenoemde type, dan is Siri Shortcuts ook iets voor jou. Met Siri Opdrachten kun je allerlei veelvoorkomende handelingen automatiseren. Je schoenen aantrekken en naar de wc gaan moet je nog steeds zelf doen, maar Siri kan wel automatisch een berichtje sturen dat het wat later wordt omdat je nog even ‘bezig’ bent. Ongeacht waarmee.

#5 “De mijne is 20 centimeter!” Bewijs het maar!
Voortaan hoef je in bed niet met een rolmaat in de weer. Je pakt gewoon je iPhone met de nieuwe Meten-app erbij om te controleren of die 20 centimeter allemaal grootspraak is. Met deze nieuwe app kun je trouwens nog meer meten, bijvoorbeeld hoeveel centimeter bier er nog in je glas zit én gelijk of je biertje nog waterpas staat. Keihandig!

#6 Privacy first! Ga op in de massa
Met Like- en Share-knoppen kunnen sociale netwerken zoals Facebook en Twitter je volgen. Ook met Facebook-reactievakjes is het mogelijk je gedrag in de gaten te houden, zelfs als je geen Facebook-account hebt. In iOS 12 heeft Apple daar iets op gevonden: verbeterde intelligence tracking prevention. Oftewel: je bent niet meer als unieke persoon te volgen en gaat op in de grijze massa.

#7 “Effe snel, ik val zo weg”
Ben je iemand die altijd snel telefoontjes moet afraffelen, omdat je batterij droog staat? Loop je continu met een powerbank onder je arm omdat je bang bent dat je iPhone op ieder moment kan uitvallen? iOS 12 zorgt helaas niet voor een langere batterijduur, maar je krijgt wel meer inzicht in het verbruik van je iPhone-batterij. Er zijn nieuwe grafieken die laten zien hoe actief je bent en hoe het batterijniveau de afgelopen uren gedaald is. Extra confronterend dus.

#8 Nooit meer honderden WhatsApp-meldingen
Zit je in tientallen groepsgesprekken en vullen die elke dag telkens weer je toegangsscherm met onzinberichten en grappig bedoelde plaatjes? iOS 12 maakt daar korte metten mee. iOS 12 toont gegroepeerde meldingen van dezelfde app, dus al die WhatsApp-meldingen komen keurig netjes als één blok opgestapelde notificaties op je scherm te staan. En met de snelle instellingen pas je razendsnel de voorkeuren van meldingen aan. In twee tikken ben je van die vervelende rotmeldingen van Facebook af als je tante je weer eens heeft getagd in een Facebook-bericht.

#9 Laat je verrassen door een geweldige terugblik
Zoeken in de Foto’s-app was nog nooit zo makkelijk. Je kan zoeken naar al je foto’s, zodat je zelfs de foto’s die je in een dronken bui genomen hebt zo terugvindt. En met het nieuwe Voor jou tabblad worden alle herinneringen bij elkaar verzameld, dus ook die wilde vrijgezellenavond van je beste vriend komt telkens weer terug. Gelukkig sta jij er op je paasbest op!

#10 Word een Waze-fanboy met CarPlay – of ga voor TomTom, Google of Flitsmeister
Je rijdt al een tijdlang rond met CarPlay, maar die kaarten van Apple daar kun je maar niet aan wennen. Geen stress, want met iOS 12 komt daar verandering in. Dan kun je ook navigatie-apps van derden gebruiken. Google is aan boord met twee apps: Maps en Waze. Ook Flitsmeister, TomTom en Sygic doen mee. Wel even wachten tot de bewuste apps zelf aangepast zijn, want pas dan werkt het ook in CarPlay.

#11 Je wil van je 💤 genieten
Best leuk hoor, zo’n iPhone. Maar het kost nogal wat tijd om altijd maar online te zijn en meteen te reageren als een vriend iets van je wil. Soms moet je ook even rust nemen. In iOS 12 kan dat: je bepaalt op basis van plaats en locatie of Niet Storen moet zijn ingeschakeld. En dankzij de Bedtijdmodus word je ‘s nachts niet doodgegooid met meldingen.

#12 Je wurmt je graag door een boek
Misschien heb je de voormalige iBooks-app altijd links laten liggen, omdat je liever in een papieren boek leest of geen idee hebt waar je zou moeten beginnen. Apple probeert je met een nieuwe naam over te halen om de app een tweede kans te geven. In de nieuwe Boeken-app krijg je suggesties welk boeken je moet aanschaffen en de app houdt ook bij waar je bent gebleven. Komt mooi uit nu de avonden wat langer worden.

Meer lezen over iOS 12

Uiteraard hebben we nog veel meer artikelen geschreven over iOS 12. Heb je onze iOS 12 review al bekeken. of alle nieuwe functies in iOS 12? Op ons Youtube-kanaal en ons Instagram-account hebben we verder ook een hele rits aan nieuwe uitlegfilmpjes voor je klaarstaan!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2018, 0:06
Categorie iOS
Onderwerp ios 12
Software iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.