Bedtijdmodus in iOS 12 op de iPhone.

Bedtijdmodus – geniet beter van je nachtrust met een gedimd toegangsscherm

Met de Bedtijdmodus op de iPhone kun je genieten van je nachtrust. Je kunt binnenkomende meldingen en berichten tegenhouden, door de functies van Bedtijdmodus en Niet storen te gebruiken. Ook heb je een gedimd toegangsscherm, waardoor je niet gestoord wordt in je nachtrust.

Bedtijdmodus: dim toegangsscherm als je slaapt

Heb je moeite om je iPhone weg te leggen omdat er constant berichtjes op binnenkomen? Apple heeft op de iPhone een handige functie om rustig te kunnen slapen en werken. Je krijgt meer controle over de Niet Storen-functie en kunt precies aangeven op welke tijdstippen en locaties je rust wilt hebben. Dit werkt samen met de Bedtijdmodus, waarmee je kunt slapen zonder afleiding. Ook dim je zo je toegangsscherm, om te voorkomen dat je ‘s nachts verblind wordt.

Bedtijdmodus instellen

De Bedtijdmodus voorkomt dat je tijdens het slapen wakker gemaakt wordt door meldingen en. Ook dim je het toegangsscherm als je wil kijken hoe laat het is. Je schakelt het als volgt in:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Zet de schakelaar bij Gepland aan, als dat nog niet het geval is.
  3. Geef aan tussen welke tijdstippen de functie automatisch actief moet zijn, bijvoorbeeld tussen 23:00 en 7:00 uur.
  4. Zet de schakelaar bij Dim toegangsscherm aan.
  5. Tussen de genoemde tijden ontvang je geen meldingen en notificaties.

Gedimd toegangsscherm in Bedtijdmodus.

Bedtijdmodus gebruiken

Op het toegangsscherm krijg je tijdens het slapen alleen te zien dat de Bedtijdmodus actief is. Je ziet nog wel hoe laat het is. Ook de datum en de statusbalk zijn zichtbaar. Meldingen worden direct naar het Berichtencentrum gestuurd, dus zelfs als je je scherm activeert zie je alleen de melding dat de bedtijdmodus actief is. Wel krijg je tijdens de bedtijdmodus het weerbericht voor de dag te zien zodra je je iPhone in de ochtend weer aan zet.

Bedtijdmodus op iPhone: gedimd lockscreen.

In onze aparte tip lees je wat je moet doen om het weerbericht op je toegangsscherm te krijgen als je wakker wordt.

Wil je toch notificaties zien? Open dan het Berichtencentrum.

Waarom Bedtijdmodus?

Het mooie van de Bedtijdmodus is dat je nog steeds berichten en meldingen binnenkrijgt. Ze worden alleen op de achtergrond gehouden, zodat je ze alleen kunt bekijken als je dat echt wilt. Je zult zelf handmatig het Berichtencentrum moeten openen om de binnengekomen meldingen te bekijken. Dit is een groot verschil met het uitschakelen of in vliegtuigmodus zetten van je toestel, wat een beproefde methode kan zijn om je toestel stil te houden. Als je je toestel uitschakelt kun je ook geen belangrijke meldingen binnenkrijgen. Met de Bedtijdmodus kan dat wel: je kunt aangeven dat telefoontjes van favoriete contactpersonen er toch doorheen mogen komen.

Meer tips over rustig slapen:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!