Meldingsinstellingen in iOS 12.

Zo verbetert Apple de notificaties in iOS 12 en watchOS 5

Meldingen in iOS 12 krijgen de broodnodige vernieuwingen. Apple maakt eindelijk een einde aan de stortvloed van meldingen die je toegangsscherm vullen en geeft je ook meer opties om de meldingen in bedwang te houden.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Pushberichten in iOS 12

Je herkent het misschien wel: je hebt even je iPhone een middag niet gebruikt en voor je het weet is je toegangsscherm gevuld met tientallen meldingen van groepsgesprekken van WhatsApp, Facebook of Snapchat. Zowel iOS 12 als watchOS 5 maken hier een einde aan met een aantal verbeteringen: gegroepeerde meldingen, snelle instellingen en suggesties van Siri.

#1 Gegroepeerde meldingen
Zowel iOS 12 als watchOS 5 pakken de meldingen flink aan. Als je veel meldingen van dezelfde app ontvangt, dan worden deze nu automatisch bij elkaar gezet. Je herkent dit type meldingen aan de opgestapelde notificaties. Onder de melding die bovenop de stapel ligt, zie je precies hoeveel onderliggende notificaties er nog zijn. Door erop te tikken, klap je de meldingen uit en bekijk je ze stuk voor stuk zoals je gewend bent. Met de Toon minder-knop klap je ze weer in.

Notificaties in een groep in iOS 12.

Behalve voor iOS 12 geldt deze vernieuwing ook voor watchOS 5. In het Berichtencentrum zie je meldingen die op elkaar gestapeld zijn. Vooral op het kleine scherm van de Apple Watch komt dit goed van pas, omdat je daardoor veel minder hoeft te scrollen.

#2 Snel berichteninstellingen aanpassen
Als je de instellingen voor meldingen aan wil passen, is het in iOS 12 niet meer nodig om helemaal in de Instellingen-app te duiken. Door de melding naar links te vegen en op Beheer te tikken, kun je namelijk meteen de instellingen van die specifieke melding aanpassen. Je krijgt dan twee opties: Lever stil af en Schakel uit. Bij ‘Lever stil af’ zorg je ervoor dat de meldingen alleen in het Berichtencentrum te zien zijn, zonder dat je een zichtbare, voelbare of hoorbare waarschuwing krijgt.

Instellingen voor iOS 12 meldingen.

#3 Siri helpt je bij je meldingen
Naast het zelf actief aanpassen van je meldingen, helpt Siri in iOS 12 ook met het beheren van je notificaties. Op basis van hoe je op meldingen van je apps reageert, geeft Siri een suggestie of je de meldingen niet liever uit wil schakelen omdat je de app toch zelden gebruikt. Goed nieuws dus voor mensen die het zelf teveel gedoe vinden om al hun apps af te gaan en de meldingen naar eigen wens aan te passen.

Tot slot nog een aantal kleine aanpassingen op het gebied van notificaties:

  • De instellingen voor meldingen in Berichtgeving zijn iets aangepast. Er zijn nieuwe plaatjes om weer te geven hoe de meldingen eruit zien en de indeling van de knoppen is iets anders.
  • Het Berichtencentrum heet in iOS 12 eindelijk weer gewoon Berichtencentrum. In iOS 11 werden het Berichtencentrum en het Toegangsscherm gecombineerd, waarbij ook de naam Berichtencentrum kwam te vervallen. Wilde je oudere meldingen bekijken, dan heette dit simpelweg Eerder vandaag. Met de nieuwe naamgeving is het weer een stuk duidelijker om naar dit overzicht te verwijzen.
  • Je kan een melding niet meer openen door erop te tikken. Je moet een melding dus altijd naar links vegen of er stevig op drukken om hem te openen.
Beschikbaarheid
Deze functies komen in het najaar van 2018 beschikbaar in iOS 12. Een exacte iOS 12 datum is nog niet bekend. Ontwikkelaars en publieke testers kunnen nu alvast de iOS 12 beta downloaden. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 12, bekijk dan onze lijst met kleine en minder bekende iOS 12 functies die pas na de keynote bekend werden of in de beta’s zijn ontdekt. Of bekijk onze iOS 12 review.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2018, 13:35
Categorie iOS
Onderwerpen ios 12, notificaties

iOS 12

iOS 12 is de toekomstige software-update voor de iPhone en iPad, die in 2018 wordt verwacht. In dit overzicht lees je alles over de nieuwe functies van deze grote update, die in september 2018 wordt verwacht.

iOS 12

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.