iPhone 6 Plus Lightning-aansluiting

iOS 12.5.4 uitgebracht: beveiligingsupdate voor oudere toestellen

Apple heeft iOS 12.5.4 uitgebracht. Dit is een beveiligingsupdate die alleen voor oudere modellen te updaten is. Check hier of jouw toestel de update krijgt.

Zo af en toe brengt Apple nog updates uit voor oudere iPhones en iPads. Het gaat dan om nieuwe versies van iOS 12.5, de laatst verschenen update voor sommige modellen uit 2013 en 2014. Meestal gaat het om belangrijke bugfixes of verbeterde beveiliging. In de nieuwste update die nu uitgebracht is, iOS 12.5.4 met buildnummer 16H50, heeft Apple opnieuw de beveiliging verbeterd.

iOS 12.5.4 beschikbaar

In de releasenotes is Apple duidelijk: iOS 12.5.4 bevat alleen verbeterde beveiliging. Nieuwe functies hoef je voor dergelijke oudere modellen niet te verwachten. De update-omschrijving luidt als volgt:

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van softare-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

De update lost in totaal drie beveiligingsproblemen op, waaronder twee met WebKit (de motor achter Safari en andere iOS-browsers). Apple is van deze twee WebKit-problemen op de hoogte dat deze lekken daadwerkelijk misbruikt zijn. Ook is duidelijk dat alleen oudere modellen een update hebben, dus nieuwere toestellen die draaien op iOS 14 hebben geen nieuwe update gekregen.

Dit zijn de toestellen die bijgewerkt kunnen worden naar iOS 12.5.4:

iOS 12.5.4 downloaden
Om iOS 12.5.4 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 juni 2021 om 19:57
Onderwerp
Categorie
iOS
Software
iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.