Zoeken in de Foto's-app

Zo kun je zoeken in de Foto’s-app van iOS 12

In iOS 12 is de zoekfunctie veel krachtiger geworden. Het zoeken begint al voordat je iets intikt. In deze tip lees je er alles over.

Zoekfunctie voor foto’s

De iPhone is voor veel mensen de belangrijkste camera die ze op zak hebben. Daardoor verzamel je in de loop der jaren al snel tienduizenden foto’s. Om snel iets terug te kunnen vinden heeft Apple in iOS 12 een verbeterde zoekfunctie voor foto’s ingevoerd. Al voordat je iets intikt krijg je suggesties van belangrijke momenten en mensen te zien. Zo gebruik je deze zoekfunctie voor foto’s!

Zoeken naar foto’s

Ga naar het tabblad Zoeken om je fotocollectie te doorzoeken. Je krijgt meteen al wat Momenten, Personen, Plaatsen en Categorieën te zien die je mogelijk interessant vindt. Onderin het scherm zie je een lijst van recente zoekopdrachten.

Zoek je iets specifieks, bijvoorbeeld een foto van een fiets, dan gebruik je hiervoor het zoekvak bovenin het scherm.

Zoeken in Foto's-app

Terwijl je zoekt krijg je ook suggesties te zien. Zo zie je bij het intikken van ‘dier’ ook de suggesties ‘kat’, ‘paard’ of ‘hond’ als je daar veel foto’s van hebt. In ons geval kregen we de suggestie ‘hondachtige’ en als je dit aantikt krijg je dus foto’s waarom dieren én hondachtigen te zien zijn. Zo kun je twee zoekbegrippen combineren.

Meer zoektermen combineren

Je kunt in iOS 12 nog een stapje verder gaan met het combineren van zoekbegrippen, want je kunt bijvoorbeeld ook eetfoto’s uit 2016 of een bepaalde plaats bekijken. Wij kozen voor eetfoto’s in Parijs met een combinatie van de zoekbegrippen ‘Eten’ en ‘Parijs’. Let op dat je deze termen niet achter elkaar kunt intikken. Tik je ‘Eten Parijs’ in, dan zul je geen zoekresultaten te zien krijgen. Vul eerst één woord in, tik op de suggestie en vul daarna het volgende woord in.

Zoeken in Foto's-app van iOS 12

Er zitten nog meer handige nieuwe functies in de Foto’s-app van iOS 12. Zo vind je op het Voor Jou-tabblad alle herinneringen, gedeelde albums en deelsuggesties. Dit is een bundeling van de tabbladen Terugblikken en Gedeeld, waardoor de app er overzichtelijker uit ziet. Ook nieuw zijn suggesties om bepaalde foto’s te delen. Op basis van locatie en gezichtsherkenning geeft Apple de suggestie om bepaalde foto’s met een vriend of familielid te delen. Zo deel je met een druk op de knop alle foto’s die je tijdens een gezamenlijke vakantie of een feestje hebt gemaakt. Daarnaast is er een verbeterd scherm om foto’s te importeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorieën Apps, Foto
Onderwerpen foto's, zoeken