iOS 12 installatieproblemen

Apple brengt iOS 12.5.5 uit voor oudere toestellen

Heb je een iPhone 5s of iPhone 6? Dan kun je nu updaten naar iOS 12.5.5. Apple heeft deze tussentijdse beveiligingsupdate uitgebracht, ook voor enkele oudere iPads en de iPod touch. Kijk snel of jouw toestel in aanmerking komt!

iOS 12.5.5 nu te downloaden

Apple brengt op onregelmatige momenten updates uit voor de wat oudere toestellen. Vandaag is het tijd voor iOS 12.5.5 (buildnummer 16H62), waarin waarschijnlijk vooral beveiligingsproblemen zijn opgelost. De afgelopen tijd had Apple te maken met een aantal exploits, die bijvoorbeeld werden gebruikt door de Pegasus-spyware. Of deze updates ook hiervoor zijn bedoeld is nog niet helemaal duidelijk; Apple geeft er geen informatie over. De pagina met informatie over updates staat nog op 12.5.4 op het moment van schrijven en ook de pagina met beveiligingsupdates is niet bijgewerkt.


We verwachten dan ook geen nieuwe functies in iOS 12.5.5, maar wel allerlei beveiligingsverbeteringen zodat je weer veilig bent tijdens het gebruik van je wat oudere toestel. De vorige update iOS 12.5.4 verscheen eerder dit jaar in juni.

Apple blijft nog zeker vijf jaar na de release van een toestel updates uitbrengen en dat is bij deze oudere toestellen ook het geval. De volgende iPhones zijn geschikt voor de update naar iOS 12.5.5:

En daarnaast deze toestellen:

Heb je een toestel dat nog iets ouder is, zoals een iPhone 5, dan kun je niet updaten.

iOS 12.5.5 downloaden
Om iOS 12.5.5 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Twijfel je welke iPhone je hebt? Of wil je weten welke iOS-versie op jouw toestel geïnstalleerd kan worden? Check dan onze round-ups!

Bekijk ook

iOS update overzicht: welke versie kan ik op mijn iPhone of iPad installeren?

Kan ik mijn iPhone of iPad nog updaten? Check ons overzicht voor de meest recente iOS-versie die je op jouw Apple-toestel kunt installeren.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.