Halide update iOS 12

Halide camera-app aangepast voor iOS 12: “He Siri, maak een foto!’

De Halide camera-app heeft een update gekregen voor iOS 12. En er zit meer in dan je denkt. Zo kun je met Siri Shortcuts zelf bepalen welke opdracht je geeft om een foto te maken en kun je met Technical Readout meer informatie opvragen over je camera.

De populaire camera-app Halide (link) is er vlot bij met een update voor iOS 12, waarin je wat nieuwe functies vindt voor de komende toestellen. Maar ook voor mensen die nog een ander toestel hebben zit er genoeg in. De eerste belangrijke toevoeging is het uitlezen van de technische specificaties van de iPhone-camera. Apple verbergt deze informatie meestal voor de gebruiker, maar als je de f-stop en andere details wil weten kun je dat nu via Halide doen.


Ook is Halide aangepast voor de komende nieuwe toestellen, met name de iPhone XS Max. De app heeft een nieuwe liggende gebruikersinterface gekregen met extra grote miniaturen voor de laatst geschoten foto’s. Tegelijk kun je de app nog steeds met één hand bedienen. Voorzover dat lukt met zo’n groot toestel, natuurlijk.

Halide portretmodus iOS 12

Mooiere portretten met Halide

Een andere grote verbetering is ondersteuning voor effecten in portretmodus. De iPhone XS berekent een ‘portrait matte’ masker om het diepte-effect te genereren. Met Halide heb je dit ook beschikbaar op alle andere geschikte iPhones. Je kunt dee ‘matte’ exporteren naar andere apps. De grootste uitdaging bij dit soort foto’s zijn brillen en fijne haartjes en dat is juist waar Halide extra aandacht aan heeft besteedt. De app analyseert ook de inhoud, zodat je kunt zien hoe de camera de foto gemaakt heeft. Dit werkt voorlopig alleen bij mensen, niet bij dieren en andere objecten.

Halide en Siri Shortcuts

Ook ondersteuning voor wide color zit erin. Maar misschien wel de meest praktische toevoeging is de ondersteuning voor de nieuwe Siri Shortcuts. Je kunt bepaalde spraakcommando’s instellen die je kunt gebruiken om een foto te maken. Vraag Siri bijvoorbeeld om de camera te openen in Manual-modus. Het is ook nog eens heel erg snel. Als je dus je iPhone op een statief hebt staan kun je handsfree een foto maken. Daarnaast kun je met Halide ook foto’s maken vanaf je Apple Watch. Dat kan met de standaard Apple Camera-app ook, maar met Halide heb je veel meer opties.

Halide Technical Readout

Sebastiaan heeft met zijn ontwikkelaar maanden gewerkt aan de update. Volgens hem is het de meest high-tech update die ze ooit van de app hebben uitgebracht. In zijn blogposting lees je er meer over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2018, 11:05
Categorie Apps
Onderwerpen camera, fotografie
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.