Animoji iOS 12.2 op iPhone.

Downloaden! iOS 12.2 nu voor iedereen beschikbaar

Nieuwe Animoji, vernieuwde Remote en meer

Hij is er eindelijk: iOS 12.2 is nu beschikbaar! In iOS 12.2 zitten flink wat vernieuwingen, zoals nieuwe Animoji, ondersteuning voor tv's met HomeKit en nog veel meer. Genoeg redenen dus om de update te installeren.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 12.2 beschikbaar

De afgelopen twee maanden is Apple druk bezig geweest met het testen van de iOS 12.2 beta. Na zes beta’s zit het testen er nu echt op, want Apple heeft zojuist de definitieve versie van iOS 12.2 uitgebracht! Iedereen met een geschikte iPhone of iPad kan deze nu meteen downloaden en installeren.

De belangrijkste nieuwe toevoegingen zijn er op het gebied van televisies. In deze versie heeft Apple namelijk ondersteuning voor HomeKit-televisies toegevoegd. Later deze lente verschijnen de eerste televisies met HomeKit op de markt, van onder andere LG en Sony. Hierdoor kun je je tv automatiseren met andere HomeKit-accessoires. Bovendien heeft Apple de Apple TV-remote in het Bedieningspaneel vernieuwd. Deze beslaat nu het gehele scherm en de knoppen zijn opnieuw ingedeeld.

Ook de moeite waard: Apple heeft verbeteringen voor Schermtijd doorgevoerd. In iOS 12.2 heb je nu de mogelijkheid om Apparaatvrije tijd per dag anders in te stellen. Hierdoor kun je het bijvoorbeeld voor het weekend uitschakelen, zodat je je iPhone ongestoord kan blijven gebruiken op de dagen dat je wat later naar bed gaat.

Als je net de nieuwe AirPods 2 besteld hebt, is het ook goed om te weten dat iOS 12.2 vereist is om de nieuwe AirPods te kunnen gebruiken. Heb je dus net de nieuwe AirPods gekocht, dan moet je dus wel updaten om ze te kunnen gebruiken.

Meer over alle nieuwe iOS 12.2 functies lees je in ons artikel. Dan weet je meteen waar je allemaal mee aan de slag kan.

HomePod-update iOS 12.2

Tegelijk met iOS 12.2 heeft Apple ook een update voor de HomePod uitgebracht. Ook hier gaat het om versie iOS 12.2. Volgens Apple’s releasenotes voegt de update enkel ondersteuning toe voor 802.1x-netwerken. Dit wordt gebruikt op bijvoorbeeld bedrijven en universiteitscampussen, waarvoor geen inloggegevens nodig zijn. Er is in deze update dus geen ondersteuning toegevoegd voor bijvoorbeeld Nederlandse Siri.

HomePod update iOS 12.2.

Heb je al een HomePod staan? Je installeert de update nadat je iOS 12.2 op je iPhone geïnstalleerd hebt via de Woning-app. Tik in het Woning-tabblad op het huisje linksboven, gevolgd door Woninginstellingen > Software-update.

iOS 12.2 downloaden
Om iOS 12.2 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 25 maart: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd voor de release van iOS 12.2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2019, 10:28
Categorie iOS
Onderwerpen ios 12, ios-stable
Software iOS 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.