tvOS 12 op Apple TV

tvOS 12.2 verschenen: nieuwste update voor je Apple TV

Voor de Apple TV en Apple TV 4K is nu tvOS 12.2 beschikbaar. Deze nieuwste versie kan nu door iedereen met een geschikte Apple TV geïnstalleerd worden.

tvOS 12.2 beschikbaar

Apple heeft zojuist de eerstvolgende grotere update voor de Apple TV uitgebracht. tvOS 12.2 bevat vooral verbeteringen achter de schermen en zorgt ervoor dat je Apple TV goed samenwerkt met de nieuwste versie van iOS voor je iPhone en iPad. In dit artikel praten we je bij over tvOS 12.2.

In iOS 12.2 heeft Apple enkele verbeteringen doorgevoerd voor het bedienen van content op je Apple TV. Allereerst is er een vernieuwde Remote-app in het Bedieningspaneel, met een nieuwe indeling. De afstandsbediening gebruikt nu het hele scherm en de knoppen zijn opnieuw ingedeeld. Op het toegangsscherm zijn ook nieuwe knoppen beschikbaar als je content streamt vanaf je iPhone naar je Apple TV. Je kan ook aan Siri op je iPhone of iPad vragen om specifieke content op je Apple TV af te spelen. De meeste nieuwe functies zitten dus in iOS 12.2, maar met tvOS 12.2 zorg je er wel voor dat alles goed samenwerkt met jouw Apple TV.

Apple TV Remote in iOS 12.2.

Tijdens het maart 2019-event heeft Apple onder andere haar nieuwe videodienst aangekondigd. Deze dienst zal ook een grote rol spelen op de Apple TV, zodat je alle content kan kijken op het grote scherm. Meer over Apple’s videodienst lees je in ons aparte artikel.

Daarnaast heeft Apple ongetwijfeld nog een aantal bugfixes doorgevoerd. Heb je nog een probleem met je Apple TV, dan wordt aangeraden om deze snel te updaten.

tvOS 12.2 downloaden
tvOS 12.2 is alleen beschikbaar op de Apple TV 4 en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 12.2 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2019, 20:29
Categorie iDevices
Onderwerpen tvOS 12, tvOS-stable
Device Apple TV
Software tvOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.