Apparaatvrije tijd op de iPhone

Apple geeft je binnenkort meer controle over Apparaatvrije tijd

In de beta van iOS 12.2 worden steeds nieuwe ontdekkingen gedaan. Zo is het binnenkort mogelijk om nauwkeuriger aan te geven wanneer je Apparaatvrije tijd wilt inschakelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Met Apparaatvrije tijd (In het Engels: ‘Downtime’) kun je aangeven op welke momenten je minder gebruik wilt maken van je iPhone. Je stelt in dat je binnen een bepaald tijdsbestek alleen een selectie van apps mag gebruiken. Dit geldt voor al je apparaten. In de huidige iOS-versie kun je alleen een tijdsperiode instellen, bijvoorbeeld tussen 22:00 uur ‘s avonds en 7:00 uur ‘s ochtends. In de eerste beta van iOS 12.2, die afgelopen week beschikbaar kwam, is te zien dat je dit nauwkeuriger kunt gaan instellen. Je geeft voor elke dag aan wanneer de Apparaatvrije tijd geldt.

Meer controle over Apparaatvrije tijd

Zo kun je in het weekend een wat ruimere tijd instellen dan wanneer je doordeweeks naar je werk moet. Om dit in te stellen ga je in de iOS 12.2 (beta) naar Instellingen > Schermtijd > Apparaatvrije tijd. Je hebt nu de mogelijkheid om per dag aan te geven welke periode je het smartphonegebruik wilt beperken.

Apparaatvrije tijd instellen voor aparte dagen.

Omdat dit nog maar een eerste beta is, kan de functie nog verdwijnen uit iOS 12.2. Omdat het niet een erg ingrijpende functie is, is de kans groot dat ‘ie erin blijft tot de definitieve versie verschijnt. We verwachten dat iOS 12.2 rond maart 2019 beschikbaar komt voor iedereen. Rond dezelfde tijd zou Apple nieuwe iPads kunnen introduceren tijdens een maart-evenement, waarbij ook Apple’s tv-dienst en de eigen tijdschriftendienst (gebaseerd op van Texture) geïntroduceerd kunnen worden.

Meer over applimieten en apparaatvrije tijd lees je in onderstaande tip. Beide functies zijn onderdeel van Schermtijd.

Wil je meer lezen over iOS 12.2 functies die eraan zitten te komen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2019, 20:41
Bron Bron Sam Spencer
Via Via 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerp schermtijd
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.