Apple TV 4 heeft een nieuwe naam gekregen: Apple TV HD

De Apple TV 4 bestaat niet meer. Apple heeft het apparaat een nieuwe naam gegeven: de Apple TV HD is klaar voor de zojuist aangekondigde dienst Apple TV+.

Apple TV HD heette voorheen Apple TV 4

Apple kondigde tijdens het maart-event 2019 geen nieuwe hardware aan, maar er veranderde wel iets in de Apple Store. De Apple TV 4 is namelijk niet meer terug te vinden, omdat het apparaat nu een nieuwe naam heeft gekregen: Apple TV HD. Je betaalt 159 euro voor het model met 32GB opslag. Dit is het exemplaar uit 2015 waarop je ook tvOS kunt installeren. De prijs is hetzelfde gebleven.


De vierde generatie Apple TV stond voorheen simpelweg als ‘Apple TV’ in de Store, al werd in het dagelijkse spraakgebruik vaak Apple TV 4 gezegd. Het is nu gemakkelijker geworden om ‘m te onderscheiden van het duurdere model dat 4K aan kan.

Apple TV HD nieuwe naam

De line-up bestaat nu dus uit:

Apple TV+ artiesten

Het belangrijkste verschil is uiteraard dat je met het 4K-model naar video’s tot 2160p kunt kijken, terwijl het model uit 2015 content tot 1080p aan kan. Als je de nieuwe tv-dienst op je tv-scherm zou willen kijken heb je dus een apparaat van minstens 159 euro nodig.

Wel komen er apps voor Roku en de Amazon Fire TV. Deze apparaten krijgen een app waarmee je de films, documentaires en tv-shows kunt bekijken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 maart 2019 om 21:26
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.