Apple TV 4 met afstandsbediening.

Apple TV 4 heeft een nieuwe naam gekregen: Apple TV HD

De Apple TV 4 bestaat niet meer. Apple heeft het apparaat een nieuwe naam gegeven: de Apple TV HD is klaar voor de zojuist aangekondigde dienst Apple TV+.

Apple TV HD heette voorheen Apple TV 4

Apple kondigde tijdens het maart-event 2019 geen nieuwe hardware aan, maar er veranderde wel iets in de Apple Store. De Apple TV 4 is namelijk niet meer terug te vinden, omdat het apparaat nu een nieuwe naam heeft gekregen: Apple TV HD. Je betaalt 159 euro voor het model met 32GB opslag. Dit is het exemplaar uit 2015 waarop je ook tvOS kunt installeren. De prijs is hetzelfde gebleven.

De vierde generatie Apple TV stond voorheen simpelweg als ‘Apple TV’ in de Store, al werd in het dagelijkse spraakgebruik vaak Apple TV 4 gezegd. Het is nu gemakkelijker geworden om ‘m te onderscheiden van het duurdere model dat 4K aan kan.

Apple TV HD nieuwe naam

De line-up bestaat nu dus uit:

Apple TV+ artiesten

Het belangrijkste verschil is uiteraard dat je met het 4K-model naar video’s tot 2160p kunt kijken, terwijl het model uit 2015 content tot 1080p aan kan. Als je de nieuwe tv-dienst op je tv-scherm zou willen kijken heb je dus een apparaat van minstens 159 euro nodig.

Wel komen er apps voor Roku en de Amazon Fire TV. Deze apparaten krijgen een app waarmee je de films, documentaires en tv-shows kunt bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2019, 21:26
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.