iPhone lege batterijmelding

iOS 10.1.1 laat sommige iPhone-accu’s sneller leeglopen

Met iOS 10.1.1 blijkt de iPhone-accu snel leeg te lopen bij sommige gebruikers. De oplossingen lopen uiteen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwste update iOS 10.1.1 blijkt bij heel wat mensen accuproblemen te veroorzaken. Gebruikers melden dat hun iPhone plotseling uitschakelt als de accu onder een bepaald percentage valt. Bij aansluiten op het stopcontact blijkt de accu helemaal niet leeg te zijn. Ook zijn er mensen waarbij de iPhone helemaal is opgeladen, maar waarbij het percentage bij het loskoppelen meteen naar 43% zakt. Op het Apple Supportforum wordt druk gediscussieerd over mogelijke oorzaken.

iPhone lege batterijmelding

iOS 10.1.1: accu snel leeg

Het komt wel vaker voor dat mensen een slechtere batterijduur merken na een iOS-update. Soms komt het door een app die nog niet is aangepast voor de nieuwste iOS-versie. Maar bij iOS 10.1.1 lijkt er meer aan de hand. De iPhone gaat vanzelf uit onder een bepaald percentage, melden bezoekers van Apple’s supportforum. De discussie telt inmiddels zestien pagina’s met berichten.

Bij de vlot leeglopende accu’s gaat het voornamelijk om toestellen die voorzien zijn van iOS 10.1.1. Tijdens het gebruik valt de iPhone opeens uit, terwijl de accu nog ruim op 30% stond. Opstarten lukt niet meer. Het enige wat je nog kunt doen om je iPhone weer tot leven te wekken is aansluiten op het stopcontact. Zodra de iPhone is aangesloten blijkt dat de batterijlading toch weer op 30% staat. De plotselinge uitval gebeurt vooral bij batterijpercentages tussen de 30% en 50%. Er zijn ook mensen die hun iPhone nog maar twintig minuten kunnen gebruiken omdat de accu meteen leegloopt. Het probleem doet zich voor bij alle modellen, van iPhone 5 tot iPhone 7. Deelnemers aan het iOS-betaprogramma melden dat het probleem nog niet is opgelost in de beta’s van iOS 10.2.

Apple heeft van iOS 10.1.1 twee versies uitgebracht: de oorspronkelijke versie op 31 oktober waarin een bug met de Gezondheid-app werd opgelost en een kleine update van iOS 10.1.1 op 9 november. Mogelijk helpt het om die nieuwere versie te installeren.

iPhone 6s reparatieprogramma biedt soms uitkomst
Mensen met een iPhone 6s kunnen checken of ze in aanmerking komen voor het iPhone 6s reparatieprogramma. Ook deze toestellen blijken plotseling uit te schakelen door een batterijprobleem, maar daarbij gaat het alleen om modellen van de iPhone 6s die tussen september en oktober 2015 zijn geproduceerd. Andere toestellen komen niet in aanmerking voor een gratis vervangende batterij.

iOS 10.1.1 accuprobleem: diverse oplossingen

Apple heeft nog nog geen officieel standpunt uitgebracht over andere toestellen dan de iPhone 6s. Als het uitsluitend om een softwareprobleem gaat, zullen ze proberen om dat op te lossen in iOS 10.2 dat binnenkort beschikbaar komt voor iedereen. De oplossingen die mensen hebben gevonden variëren nogal. Sommige mensen melden dat een nieuwe batterij het probleem oplost, terwijl een enkeling meldt dat uitschakelen van Til op om te activeren soelaas biedt. Wat soms ook helpt is het kalibreren van je batterij. Maar als het probleem echt in de software zit (zoals bij iOS 10.1.1 het geval lijkt) kun je kalibreren tot je een ons weegt.

Heb je al langer met een matige batterijduur te maken, dan kan het helpen om je toestel eens opnieuw te installeren. Als je jarenlang backups terugzet bij een nieuw toestel verzamel je gaandeweg heel wat onnodige apps en bijbehorende ballast die niet allemaal meer compatibel is met de nieuwste iOS-versies. Wil je de beste performance en batterijduur, dan is het slim om ongeveer eenmaal per jaar helemaal opnieuw te beginnen, zeker als je je iPhone intensief gebruikt. Verdere tips vind je in onderstaand artikel.

Zie ook: Mijn iPhone gaat niet meer aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2017, 16:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen accu, batterij, batterijduur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.