Hue voor de iPad laat je kleuren aanpassen.

Philips Hue is terug op de iPad

Philips Hue is eindelijk weer goed te gebruiken op de iPad. De nieuwe Hue-app is geoptimaliseerd voor de iPad, waardoor je niet meer verplicht bent om de oude Hue-app te gebruiken. Ook is de widget geoptimaliseerd voor iOS 10 en heeft de iPhone-versie 3D Touch.

Hue voor de iPad laat je kleuren aanpassen.

Philips Hue bracht dit voorjaar een nieuwe app uit met een heel nieuw design, maar daarbij ontbrak wel ondersteuning voor twee platformen: de Apple Watch en de iPad. De vorige Hue-app was wel op de iPad te gebruiken. De Apple Watch-app van Hue is er sinds de zomer, maar met de update van vandaag is Hue ook weer aangepast voor het grote scherm van de iPad. Naast iPad-ondersteuning werkt de iPhone-versie nu ook met 3D Touch vanaf het appicoon.

Philips Hue nu ook weer voor iPad

Het ontbreken van de Hue-app voor de iPad was bij veel mensen een groot gemis, omdat de iPad ook vaak gebruikt wordt voor domoticasystemen als Philips Hue. De oude Hue-app was nog wel beschikbaar, maar die had geen ondersteuning voor de nieuwe Hue Motion Sensor en verbeterde en nieuwe Hue-lampen. Nu de nieuwste Hue-app ook weer goed werkt op de iPad, betekent dit dat je je complete Hue-systeem weer kunt bedienen vanaf je iPad met de standaard Hue-app.

Hue op de iPad.

Qua functies werkt de Hue-app op de iPad hetzelfde als de iPhone-versie. De iPad-app lijkt dan ook meer op een soort opgeblazen iPhone-variant, waardoor er helaas niet veel gebruikgemaakt wordt van de extra schermruimte. Ook biedt de iPad-app geen ondersteuning voor Split View en Slide Over. De Hue-app vereist minimaal iOS 9, waardoor dit misschien wel een mooie gelegenheid is om een oudere iPad aan de muur te hangen en te gebruiken voor je Hue-bediening.

3D Touch in Hue op de iPhone.Verder is de Hue-app aangepast voor iOS 10, wat kortweg betekent dat de widgets er mooier uitzien en qua vormgeving beter passen bij de standaardwidgets. Dit betekent echter ook dat je de widget op kunt roepen door met 3D Touch stevig op het appicoontje van Philips Hue te drukken. Dit is alleen beschikbaar op de iPhone 6s en nieuwer.

Tot slot is ook het aanpassen van scènes een stuk eenvoudiger. Je kunt nu namelijk ook je eigen scènes aanpassen met een zonder een foto, wat je meer vrijheid geeft bij het instellen van je eigen kleurinstellingen. Om het af te maken kun je ook rekenen op bugfixes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2016, 11:31
Categorie Apps
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.