Google Featured Photos op Mac.

Google Featured Photos plaatst prachtige foto’s als screensaver op je Mac

Google heeft een tool uitgebracht waarmee je elke keer een nieuwe screensaver krijgt. Google Featured Photos pakt foto's van hoge kwaliteit uit Google+ en stelt deze in als screensaver voor je Mac. Zo zie je elke keer weer wat nieuws.

Google Featured Photos op Mac.
Ben je die saaie screensavers die standaard op je Mac staan wel zat en wil je eens wat anders, dan heeft Google iets moois voor je. Google heeft voor de Mac een tool uitgebracht waarmee je elke keer een nieuwe aanbevolen screensaver krijgt, afkomstig van fotografen van Google+. Onder de noemer Google Featured Photos krijg je zo mooie screensavers op je Mac.

Google Featured Photos: mooie screensavers voor de Mac

De screensavers voor de Mac worden willekeurig geselecteerd uit de collectie van Google+ en je kunt niet zelf kiezen welke screensavers getoond worden. Dit maakt deze screensavertool wel een stuk verrassender, omdat je nooit weet wat voor een foto je te zien krijgt. Maak je gebruik van meerdere schermen, dan wordt op elk gekoppeld scherm een andere screensaver getoond.

Google Featured Photos instellen.

Je kunt de tool voor Google-screensavers downloaden vanaf de website van de app. Bij het installeren wordt gevraagd of je deze voor enkele gebruikers of alle gebruikers wil toevoegen. Via Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging > Schermbeveiliging kies je voor de Google Featured Photos. Net als met elke screensaver voor de Mac, kun je kiezen of je deze wilt weergeven met een digitale klok.

Let er echter wel op dat je de juiste versie van macOS Sierra geïnstalleerd moet hebben. Er zijn meerdere versies van macOS Sierra 10.12.1 in omloop: buildnummer 16B2555 en 16B2657. Bij laatstgenoemde werkt Google Featured Photos probleemloos, maar als je nog op 16B2555 zit, moet je handmatig bijwerken naar de nieuwere versie. Je kunt dit controleren door linksboven te klikken op  > Over deze Mac. Zodra je klikt op het versienummer, verschijnt het buildnummer in beeld. Op de website van Apple download je vervolgens de juiste build. Eerder vereiste de Touch Bar-tool Touché ook al een recentere versie van macOS Sierra 10.12.2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2016, 12:19
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp screensaver

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.