HomeWizard kWH-meter geeft meer inzicht in energieverbruik

Voor zonnepanelen, autolader, warmtepompen en meer
HomeWizard heeft een nieuw accessoire, dat volledig inzicht geeft in je 3-fase aansluitingen zoals een warmtepomp, opladers voor elektrische auto's, een grotere installatie van zonnepanelen of een andere krachtstroom-aansluiting.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

HomeWizard kWH-meter

Eerder schreven we al over de HomeWizard P1 Energy, waar we ook een uitgebreide review over schreven. Voor €29,95 heb je een accessoire dat je rechtstreeks aan de energiemeter hangt en waarmee je heel nauwkeurig je energieverbruik in de gaten kunt houden. Voor het grotere werk is er nu een Wi-Fi kWh meter voor 3 fases, waarmee je volledig inzicht krijgt in je 3 fase-aansluitingen. Hij kost €129 en is verkrijgbaar via de HomeWizard webshop. Via de Energy-app kun je alle data uitlezen.


Deze meter werkt niet met HomeKit. Voorzover bekend zijn er ook nog geen energiemeters die hiermee werken, op een paar slimme stekkers na (maar die hebben een heel andere toepassing). Wat deze kWh-meter doet is inzicht geven in je actuele stroomverbruik en strooomopwekking in huis. Je ziet ook de kosten en eventuele opbrengsten over een langere periode. In een overzichtsgrafiek zie je de statistieken van de afgelopen week, maand of jaar.

HomeWizard kWh Meter

De kWh-meter is gekalibreerd: ze zijn in de fabriek per meter afgesteld en zijn daardoor extra nauwkeurig. De waardes in de app en op de meter komen daardoor overeen met wat je echt verbruikt of opwekt. De kalibratie is gedaan volgens de nauwkeurigheidseisen van MID. Het betekent overigens nog niet dat de meter geschikt is voor facturatie, want de officiële goedkeuring is nog niet binnen.

Je kunt natuurlijk de HomeWizard Energy gebruiken, maar als je warmtepompen of grotere installaties van zonnepanelen hebt kun je beter deze kWh-meter aansluiten. Bij zonnepanelen zie je nauwkeurig hoeveel stroom je produceert en wat het je in de loop van de tijd oplevert. Als je een P1-meter hebt en een kWh-meter op je zonnepanelen, kun je ook het werkelijke gebruik van je huis zien.

HomeWizard kWh Meter

Bij een elektrische auto kun je de kosten in de gaten houden voor het opladen. Heb je een leaseauto, dan is de kWh-meter geschikt om facturen te maken. Alle data lees je af in de app, of op het verlichte LCD-scherm van de meter zelf. Installatie kan rechtstreeks in de meterkast zelf, naast de groepen (35mm DIN). Als je handig bent met elektrische installaties kun je het zelf installeren, of anders schakel je een lokale electriciën in. Wat privacy betreft belooft HomeWizard dat alleen jij toegang hebt tot de gegevens en dat de gegevens beveiligd zijn opgeslagen. Er vindt dus geen handel met je data plaats.

Meer info en bestellen kan via deze link.

Te groot? Kijk dan eens naar de HomeWizard P1 Energy
HomeWizard bracht eerder al een apparaatje uit dat je aan de slimme meter in je meterkast kunt bevestigen. Deze kan ook het energieverbruik thuis in de gaten houden, van normale huishoudelijke apparaten, zonnepanelen, je elektrische auto en dergelijke. Hiermee krijg je meer inzicht in je stroom- en gasverbruik. Wij hebben de HomeWizard Energy P1 getest in combinatie met de HomeWizard Energy app en in onderstaande review lees je onze ervaringen. Je kunt de HomeWizard P1 voor €29,95 kopen bij dezelfde leverancier als de hier besproken kWh-meter.

Bekijk ook

Review: HomeWizard Energy P1 slimme energiemeter

HomeWizard heeft een apparaatje om je energieverbruik in de gaten te houden: de P1 energiemeter. Je hangt deze thuis in de meterkast om meer inzicht te krijgen in je stroom- en gasverbruik. Wij hebben de HomeWizard Energy P1 nu al bijna twee jaar in gebruiken en vertellen in deze update van ons HomeWizard Energy P1 review over de ervaringen - ook in combinatie met de HomeWizard Energy app.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.