HomePod software-update 15.4 final.

HomePod software-update 15.4 is er: de HomePod (mini) weet nu ook wie er praat

HomePod software-update 15.4 is uit. Deze versie brengt een handige nieuwe functie naar Nederlandse HomePod-gebruikers. In de update is namelijk de Nederlandse stemherkenning toegevoegd.

De HomePod en HomePod mini krijgen er in Nederland een nieuwe functie bij. Nadat in december al de Nederlandse Siri aan de HomePod toegevoegd werd, is Apple met software-update 15.4 weer een stapje verder gegaan. In deze versie is namelijk ook de stemherkenning toegevoegd. Zo weet de HomePod niet alleen dát er gesproken wordt, maar ook door wie.

HomePod software-update 15.4 beschikbaar

De stemherkenning maakt het mogelijk om de spraakfuncties van de HomePod door meerdere mensen te gebruiken. Iedereen die deel uit maakt van het HomeKit-huis, kan de HomePod en HomePod mini vragen stellen en gebruikersspecifieke opdrachten geven. Je kan berichten sturen, agenda-informatie opvragen, herinneringen instellen en meer. Dit maakt allemaal deel uit van de persoonlijke verzoeken van de HomePod. Dankzij stemherkenning weet de HomePod (mini) wie er spreekt en gebruikt dan het juiste account.

Bekijk ook

Persoonlijke verzoeken op HomePod (mini): berichten versturen, notities maken en veel meer

Hoe werkt de HomePod met berichten, notities, herinneringen en agenda-afspraken? In deze tip lees je over persoonlijke verzoeken op de HomePod (mini) en welke opdrachten je kunt geven om notities, berichten en herinneringen te maken en te bewerken. Bij elk onderwerp geven we suggesties voor vragen.

Wij ontdekten de komst van Nederlandse stemherkenning in de HomePod 15.4-update afgelopen maand al. Met de functie kan ook iedereen in huis zijn of haar eigen persoonlijke favoriete muziek opstarten met de HomePod. De release van de HomePod mini in Nederland staat gepland voor ergens eind maart.

Bekijk ook

HomePod mini vanaf nu officieel in Nederland en België verkrijgbaar: hier kan je terecht

De release van de HomePod mini in Nederland en België is hier. Na de eerdere belofte van eind maart, is Apple vandaag begonnen met de verkoop van de HomePod mini in Nederland en België. Sinds december spreekt Siri op de HomePod al Nederlands.

Releasenotes HomePod softwareversie 15.4

Dit zijn de officiële releasenotes van deze update zoals die door Apple is vrijgegeven:

Softwareversie 15.4 maakt het mogelijk om de HomePod te verbinden met een wifinetwerk waarvoor extra inlogstappen zijn vereist, zoals bijvoorbeeld in hotels of slaapzalen. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor Siri-stemherkenning voor het Nederlands (België, Nederland) en Frans (België). Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

HomePod software-update 15.4 downloaden
Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod software handmatig updaten.

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.