Reacties voor: Op deze vernieuwingen voor de HomePod in iOS 13 wachten we nog steeds

Meerdere gebruikers, Handoff en meer
De HomePod krijgt er dit jaar een aantal mooie en welkome verbeteringen bij, al moeten we er wel vrij lang op wachten. Terwijl iOS 13 en iPadOS 13 al lang zijn verschenen, zit de HomePod qua firmware nog op iOS 12.4. Het kan niet meer lang duren tot de update naar iOS 13 ook voor de HomePod beschikbaar komt en je kunt dan meteen gebruik maken van onderstaande vernieuwingen!
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. TuneIn is voor mij echt de belangrijkste en meest revolutionaire vernieuwing die we kunnen verwachten. De rest valt nog te bezien.

  2. Geen Dutch?

  3. Prachtig apparaat! Nu alleen nog Nederlands, inderdaad. Maar met de Engelse Siri is ook prima te leven. Voor muziek eigenlijk beter.

  4. Help me even. Shortcuts en HomeKit scenes zijn toch al beschikbaar voor de HomePod? Wat gaat er dan precies veranderen?

    Edit:
    Ik begrijp hem al, het was via Siri en nu komt het native op het apparaat zelf waardoor het niet meer via een iPad oid gaat.

  5. Zijn de nieuwe features allemaal softwarematig? Of zou er een “nieuwere” versie komen?

  6. @Patrik: Het gaat om een softwarematige update die samen met iOS 13 op de iPhone komt.

  7. Maar meer talen….? Nope!
    Overigens is voiceID er niet voor alle talen las ik ergens.

  8. Origineel geplaatst door Patrick
    Geen Dutch?

    Ik zat meteen te denken, wat? Heb ik iets gemist? Is het apparaat al in Nederland gereleased maar nee, nog steeds niet. Dat zal dan wel de reden zijn dat er nog geen ondersteuning is voor de Nederlandse taal.

  9. Haal hem van de oosterburen of uit VK, zo een geweldig apparaat !!

  10. Zou je ook al Spotify kunnen bedienen via siri Homepod. Dat zou voor mij een reden zijn om Apple Music op te zeggen.

  11. Ondertussen kun je inderdaad gewoon Nederlandse zenders aan zonder gebruik te hoeven maken van je telefoon of iPad, vraag aan Siri of ze radio 538 afspeelt en via TuneIn gebeurd dit als je een lokale zender wilt afspelen wordt dit iets lastiger dan zul je hem via de TuneIn app moeten inschakelen speelt hij af dan kan je de app afsluiten en gewoon via de speaker blijven bedienen.

  12. Wanneer komt iOS 13 naar de HomePod, ik zit nog steeds op versie 12.4?

  13. Komt iOS 13 ook op de homepod? De laatste versie tot nu toe iOS 12.4

  14. @Gijs: Zit er ook op te wachten. Had hoop dat gisterenavond het uitgebracht werd. Maar helaas

  15. iPod ook nog steeds op 12.4.2. Grtjs.

  16. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de beweegredenen waarom Apple de HomePod nog niet in Nederland verkoopt.

    Zo lijkt het net of het een geflopt product is. Geen verdere uitrol, weinig extra vernieuwingen in de software.

    Siri kan je op de rest van de producten ook in het Nederlands bedienen, dus die zou makkelijk overgezet kunnen worden……

  17. @Gijs: Hopelijk gaat dit HomePodOS worden. Wat meer focus op de software..

  18. @Jafo: Heb jij enig idee hoe een station te selecteren die meerdere keren voorkomt bv Soul Radio. Ik krijg elke keer het station met de zwarte achtergrond en witte letters. Ik zoek de bruine achtergrond met geel/rode letters. Ik heb het station 1 keer gevonden (meer van dit geselecteerd) maar daarna alleen maar de eerste kunnen selecteren. Voorkeuzemenu zou lekker zijn…

  19. Origineel geplaatst door Jafo
    TuneIn is voor mij echt de belangrijkste en meest revolutionaire vernieuwing die we kunnen verwachten. De rest valt nog te bezien.

    Jammer dat het van geen kanten werkt. Deze integratie zit al in iOS 13 en werkt absoluut niet betrouwbaar. Vragen om generieke zenders zoals Radio 1 af te spelen draait in de soep. Maar ook ander zenders werken niet goed: vaak begint Beats 1 te spelen, of een Apple Music Station. Siri blijft frustreren.

  20. Origineel geplaatst door Jafo
    TuneIn is voor mij echt de belangrijkste en meest revolutionaire vernieuwing die we kunnen verwachten. De rest valt nog te bezien.

    Origineel geplaatst door Tom
    Jammer dat het van geen kanten werkt. Deze integratie zit al in iOS 13 en werkt absoluut niet betrouwbaar. Vragen om generieke zenders zoals Radio 1 af te spelen draait in de soep. Maar ook ander zenders werken niet goed: vaak begint Beats 1 te spelen, of een Apple Music Station. Siri blijft frustreren.

    Hey Tom, Radio 1 is NPO 1. Probeer maar eens.
    Verder kan je via het controlcenter op je iPhone/iPad de HomePod selecteren, dan de artwork aanklikken. Op die manier spring je naar de muziek-app, zoek naar een radiostations selecteer die. Dan speelt de radiostation af op de HomePod. Op deze manier heb ik FunX geselecteerd.

  21. “ deze vernieuwingen voor de HomePod in iOS 13 wachten we nog steeds”
    Ik wacht nog steeds op de HomePod.

  22. Het lijkt erop dat er nog geen nieuwe homepod uit komt. Maar omdat het zo slecht verkocht word is Apple hun eigen fout. Ze hebben het geld en mankracht toch voor de ontwikkeling. of is het moeilijk gekwalificeerd personeel te vinden voor het Nederlands.

  23. @Tom: Zeg radio voor het radiostation: hé Siri play radio NPO 1..

  24. Dat je de HomePod in HomeKit kan selecteren bij een scène. Als ik weg ga dat de HomePod ook uit gaat..

  25. @Godderis: @johnnydebelg: Johhny, wat mis je dan aan de huidige Homepod dat Apple een nieuwe versie moet uitbrengen? Elk jaar of elke 2 jaar een nieuwe Homepod zou toch niet nodig moeten zijn, toch? Een speaker zou iets moeten zijn dat zeker wel een paar jaar vooruit moeten kunnen met hardware.

  26. Het is de laatste tijd wat stil rond de Home Pod. Volgens mij is het wel een beetje een flop dat ding.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.