Bovenkant van de HomePod.

HomePod koppelen werkt in iOS 13 met een led-lichtpatroon

In iOS 13 gaat Apple een nieuwe manier ondersteunen om je HomePod te koppelen: dit werkt met een led-lichtpatroon in plaats van een audiosignaal en zou minder gevoelig moeten zijn voor storingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

HomeKit koppelen met led-patroon

Voorheen kon je een nieuwe HomePod in gebruik nemen door je iPhone er vlakbij te houden, net als bij de AirPods. Je kreeg een geluidje te horen en er verscheen een pop-up in beeld, waarmee je akkoord kon geven. Daarna was de verbinding gelegd. In iOS 13 lijkt dat te gaan veranderen: de beta laat zien dat je een led-lichtpatroon op de bovenkant van de HomePod moet scannen met je iPhone of iPad. Vervolgens verschijnt ook hier een pop-up.

Je hebt dus voortaan de camera van je iPhone nodig om de HomePod te koppelen. Dat zal voor sommige mensen iets lastiger zijn, want het vergt een extra handeling. Voorheen hoefde je alleen de iPhone erbij te houden, nu moet je ook nog de camera op het patroon richten – wat voor mensen die slechtziend zijn extra onhandig kan zijn. Het is echter wel betrouwbaarder, omdat het koppelen met een audiosignaal nog wel eens problemen kon opleveren bij te veel achtergrondgeluid.

In iOS 13 zitten nog meer verbeteringen voor de HomePod. Het belangrijkste is dat de slimme speaker voor het eerst onderscheid kan maken tussen stemmen. Je krijgt dan je eigen afspraken en persoonlijke informatie voorgelezen. Siri past de antwoorden aan op basis van wie er praat. In mei, dus nog voor de WWDC 2019, waren er al geruchten dat deze ondersteuning voor meerdere gebruikers eraan zat te komen.

Ook Handoff voor HomePod
Een andere verbetering is ondersteuning voor Handoff. Je kunt een kamer binnenlopen en met je iPhone bovenop de HomePod tikken om ervoor te zorgen dat de muziek verder speelt op de speaker. Verder kun je meer HomePod-acties uitvoeren in je HomeKit-automatiseringen. Momenteel kunnen alleen ontwikkelaars er gebruik van maken met de iOS 13 beta. Vanaf september komt iOS 13 voor iedereen met een geschikt toestel beschikbaar en dat betekent ook dat de HomePod-update beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2019, 19:15
Categorieën iOS, Uncategorized
Onderwerpen homepod, ios 13
Device HomePod

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.