HomePod

Op deze vernieuwingen voor de HomePod in iOS 13 wachten we nog steeds

Meerdere gebruikers, Handoff en meer

De HomePod krijgt er dit jaar een aantal mooie en welkome verbeteringen bij, al moeten we er wel vrij lang op wachten. Terwijl iOS 13 en iPadOS 13 al lang zijn verschenen, zit de HomePod qua firmware nog op iOS 12.4. Het kan niet meer lang duren tot de update naar iOS 13 ook voor de HomePod beschikbaar komt en je kunt dan meteen gebruik maken van onderstaande vernieuwingen!
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Sinds de lancering van de HomePod zijn er niet veel grote functies toegevoegd aan Apple’s slimme speaker. Met iOS 13 komt daar gelukkig verandering in. Zo stel je de HomePod makkelijker in en kan de HomePod meerdere stemmen herkennen. Tenminste, zodra de update verschijnt.

HomePod kan meerdere gebruikers herkennen

Dit is een langverwachte feature op de HomePod, en dit najaar is het dan eindelijk zover. De HomePod kan met iOS 13 meerdere gebruikers herkennen. Dat komt goed van pas als je de speaker met je gezin gebruikt. Als jij aan Siri vraagt om je agenda in te zien, dan kijkt Siri in jouw agenda. Als bijvoorbeeld je partner hetzelfde vraagt kijkt Siri in zijn of haar eigen agenda.

Deze functie komt ook van pas als je een goed nummer voorbij hoort komen die je graag wil toevoegen aan je eigen bibliotheek. Voorheen kon je het nummer dan alleen toevoegen aan de bibliotheek van de ‘hoofdgebruiker’, maar dat is bijna verleden tijd. Ook als je vraagt om een radiostation te starten zal HomePod dit doen op basis van wat jij leuk vindt.

Handoff komt naar HomePod

Handoff kennen we al sinds iOS 8 op de iPhone, iPad en Mac. Je kunt hiermee makkelijk doorgaan met waar je mee bezig was, zoals een mail opstellen. Het spreekt voor zich hoe dit geïmplementeerd kan worden op de HomePod, namelijk voor muziek.

Stel je voor: je luistert muziek met je iPhone en komt thuis, maar je wil nog wel blijven luisteren naar je muziek. Je tikt met iOS 13 gewoon je iPhone tegen de HomePod en de muziek gaat daar verder waar je gebleven was. Voor iOS 13 moest je zelf de output opnieuw instellen vanaf je iPhone of Apple Watch. Deze functie kan overigens ook worden gebruikt voor telefoongesprekken.

Automatiseringen en scènes met je HomePod

Apple maakte het met iOS 12 makkelijker om snel bepaalde taken gedaan te krijgen met de Shortcuts of Opdrachten-app. Dit jaar gaat Apple een stapje verder door automatiseringen en HomeKit-scènes naar de HomePod te brengen. Je kunt hiermee bijvoorbeeld een romantische sfeer creëren met muziek en al.

Heb je graag muziek om je heen als je thuis bent? Daarvoor kun je met iOS 13 bijvoorbeeld ook instellen dat de HomePod een specifieke afspeellijst of radio moet aanzetten als je thuiskomt. Je kunt het zo gek maken als je wil door de uitgebreide mogelijkheden van de Shortcuts-app en HomeKit.

Je stelt de HomePod makkelijker in

In de broncode van iOS 13 zijn hints gevonden naar een nieuwe manier van het instellen van de HomePod. Vanaf dit najaar kan de speaker een uniek lichtpatroon aan de bovenkant laten zien die je met je camera kunt scannen om te verbinden. Deze functie begon ooit op de Apple Watch en kwam later ook naar iPhone en iPad, en nu dus ook naar de HomePod.

Vandaag de dag wordt de HomePod gekoppeld door een geluidssignaal af te geven die je iPhone kan oppikken. Het vergt nu dus een extra handeling, maar het koppelen zal door het gebruik van led-patronen wel betrouwbaarder zijn. Ook moet de nieuwe methode minder gevoelig zijn voor verstoringen door bijvoorbeeld veel achtergrondgeluid.

Meer vernieuwingen voor de HomePod

Er zitten meer, kleinere vernieuwingen in iOS 13. Je kunt nu vanaf de HomePod naar de radio luisteren zonder dit vanaf je iPhone te streamen. Apple beweert meer dan 100.000 radiostations via onder andere TuneIn te kunnen streamen. Daarnaast brengt Apple ook een slaaptimer naar HomePod, zodat de muziek na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt.

iOS 13 is al te downloaden, maar dat geldt nog niet voor de bijbehorende update voor de HomePod. Daarop zullen we nog even moeten wachten. We houden je op de hoogte zodra het zover is!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.