HomePod

Dit zijn de vernieuwingen voor de HomePod in iOS 13

Meerdere gebruikers, Handoff en meer

Apple heeft niet stilgezeten. Naast iOS 13 voor iPhone en iPadOS 13 krijgt de HomePod dit najaar ook een aantal mooie en welkome verbeteringen. Dit zijn ze op een rijtje!
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Sinds de lancering van de HomePod zijn er niet veel grote functies toegevoegd aan Apple’s slimme speaker. Met iOS 13 komt daar gelukkig verandering in. Zo stel je de HomePod makkelijker in en kan de HomePod meerdere stemmen herkennen.

Je stelt de HomePod makkelijker in

In de broncode van iOS 13 zijn hints gevonden naar een nieuwe manier van het instellen van de HomePod. Vanaf dit najaar kan de speaker een uniek lichtpatroon aan de bovenkant laten zien die je met je camera kunt scannen om te verbinden. Deze functie begon ooit op de Apple Watch en kwam later ook naar iPhone en iPad, en nu dus ook naar de HomePod.

Vandaag de dag wordt de HomePod gekoppeld door een geluidssignaal af te geven die je iPhone kan oppikken. Het vergt nu dus een extra handeling, maar het koppelen zal door het gebruik van led-patronen wel betrouwbaarder zijn. Ook moet de nieuwe methode minder gevoelig zijn voor verstoringen door bijvoorbeeld veel achtergrondgeluid.

HomePod kan meerdere gebruikers herkennen

Dit is een langverwachte feature op de HomePod, en dit najaar is het dan eindelijk zover. De HomePod kan met iOS 13 meerdere gebruikers herkennen. Dat komt goed van pas als je de speaker met je gezin gebruikt. Als jij aan Siri vraagt om je agenda in te zien, dan kijkt Siri in jouw agenda. Als bijvoorbeeld je partner hetzelfde vraagt kijkt Siri in zijn of haar eigen agenda.

Deze functie komt ook van pas als je een goed nummer voorbij hoort komen die je graag wil toevoegen aan je eigen bibliotheek. Voorheen kon je het nummer dan alleen toevoegen aan de bibliotheek van de ‘hoofdgebruiker’, maar dat is bijna verleden tijd. Ook als je vraagt om een radiostation te starten zal HomePod dit doen op basis van wat jij leuk vindt.

Handoff komt naar HomePod

Handoff kennen we al sinds iOS 8 op de iPhone, iPad en Mac. Je kunt hiermee makkelijk doorgaan met waar je mee bezig was, zoals een mail opstellen. Het spreekt voor zich hoe dit geïmplementeerd kan worden op de HomePod, namelijk voor muziek.

Stel je voor: je luistert muziek met je iPhone en komt thuis, maar je wil nog wel blijven luisteren naar je muziek. Je tikt met iOS 13 gewoon je iPhone tegen de HomePod en de muziek gaat daar verder waar je gebleven was. Voor iOS 13 moest je zelf de output opnieuw instellen vanaf je iPhone of Apple Watch. Deze functie kan overigens ook worden gebruikt voor telefoongesprekken.

Automatiseringen en scènes met je HomePod

Apple maakte het met iOS 12 makkelijker om snel bepaalde taken gedaan te krijgen met de Shortcuts of Opdrachten-app. Dit jaar gaat Apple een stapje verder door automatiseringen en HomeKit-scènes naar de HomePod te brengen. Je kunt hiermee bijvoorbeeld een romantische sfeer creëren met muziek en al.

Heb je graag muziek om je heen als je thuis bent? Daarvoor kun je met iOS 13 bijvoorbeeld ook instellen dat de HomePod een specifieke afspeellijst of radio moet aanzetten als je thuiskomt. Je kunt het zo gek maken als je wil door de uitgebreide mogelijkheden van de Shortcuts-app en HomeKit.

Meer vernieuwingen in voor de HomePod

Er zitten meer, kleinere vernieuwingen in iOS 13. Je kunt nu vanaf de HomePod naar de radio luisteren zonder dit vanaf je iPhone te streamen. Apple beweert meer dan 100.000 radiostations via onder andere TuneIn te kunnen streamen. Daarnaast brengt Apple ook een slaaptimer naar HomePod, zodat de muziek na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt.

iOS 13 is al te downloaden, maar we raden aan om te wachten op iOS 13.1 als je geen risico’s wilt lopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2019, 18:01
Categorie iOS
Onderwerpen handoff, homepod
Device HomePod
Software iOS 13

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.