Apple Car-interieur

Apple Car-project gaat samenwerken met Quanta

Apple heeft een nieuwe partner gevonden voor het project om zelfrijdende auto's te maken. Met Quanta zal worden gewerkt aan verdere ontwikkelingen, waardoor er toch weer vaart in te komen.

Apple Car met Quanta in zee

Lange tijd was het onzeker wat Apple met zelfrijdende auto’s wilde gaan doen. Er zou meermaals een andere insteek zijn gekozen, met als belangrijkste mijlpaal dat er zelfrijdende busjes voor personeel zouden gaan rijden. Met partner Quanta zou Apple nu een nieuwe stap moeten zetten. Apple werkt al samen met Quanta voor de productie van de Apple Watch. Het is nog onduidelijk hoe de samenwerking eruit gaat zien, meldt DigiTimes, de Taiwanese publicatie met een wisselend track record.


Volgens DigiTimes is ook Quanta de afgelopen jaren bezig geweest met het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Het eerste onbemande voertuig zou al rondrijden in de VS. Ondertussen is Apple zelf ook bezig met onbemande voertuigen: een paar jaar geleden kreeg het bedrijf al een vergunning om in Californië de weg op te gaan. Quanta zou diensten gaan leveren voor autonome voortuigen, mogelijk in de vorm van een software-platform. Die software kunnen ze ook aan andere partners verkopen om auto’s te ontwikkelen waarvoor geen bestuurder meer nodig is.

Apple CarPlay

De grote vraag is nog steeds of er een Apple Car titan komt. Via Project Titan is Apple al een aantal jaren bezig, al wordt er in het openbaar niet of nauwelijks over gesproken. Dat Apple de plannen nog niet geparkeerd heeft, bleek wel uit de overname van Drive.ai, een softwaremaker die eveneens bezig is met zelfrijdende auto’s. Er zouden ook meer testauto’s de weg op zijn gestuurd. Tegelijk is er van concrete oplossingen niet echt sprake en het kan dan ook nog wel even duren voordat we in de Apple Car kunnen instappen. Gelukkig biedt Apple inmiddels wel andere manieren om het autorijden gemakkelijker te maken. Er zitten diverse nieuwe CarPlay-functies in iOS 13 waar je nu al mee de weg op kan.

Bekijk ook

Dit zijn alle verbeteringen in CarPlay in iOS 13

Wil je weten wat er allemaal nieuw is in CarPlay in iOS 13? Van het nieuwe dashboard tot de vernieuwde Muziek-app: CarPlay in iOS 13 is de grootste update tot nu toe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.