Bovenkant van de HomePod.

Deze nieuwe HomePod-functies van iOS 14 zijn dit najaar uitgebracht

De HomePod heeft dit najaar een aantal software-updates met een interessante nieuwe functies gekregen. We zetten alle vernieuwingen voor de HomePod in iOS 14 op een rijtje.

Nieuwe HomePod-functies in iOS 14 voor najaar 2020

Hoewel de HomePod nog steeds niet officieel in Nederland te koop is, zijn er de afgelopen jaren behoorlijk wat Apple-fans die de speaker geïmporteerd hebben. De nieuwe verbeteringen voor de iOS 14-update voor de HomePod zijn dan ook voor ons de moeite waard om onder de loep te nemen. Bovendien weet je meteen welke functies je kan gebruiken zodra de HomePod ooit bij ons verkrijgbaar is. Dit zijn de verbeteringen voor de HomePod in iOS 14:

De updates zijn de afgelopen weken verspreid uitgebracht, in de HomePod-update 14.1 en HomePod-update 14.2. Nog niet alle functies zijn overal beschikbaar.

#1 Standaard muziekdienst instellen
Veruit de belangrijkste nieuwe functie is de mogelijkheid om een andere muziekdienst te gebruiken. Momenteel ben je bij de HomePod gebonden aan Apple Music of het streamen van muziek via AirPlay. Je kan niet aan Siri op de HomePod vragen een nummer via Spotify af te spelen. Met de update voegt Apple ondersteuning toe voor muziekstreamingdiensten van derden. Dat betekent echter nog niet dat je hier meteen gebruik van kan maken, want de apps van de streamingdiensten moet nog wel bijgewerkt worden. Op dit moment is de Amerikaanse streamingdienst Pandora de enige die het ondersteunt. Of Spotify er ook aan werkt, is nog niet bekend. Het kan dus nog even duren voordat je de functie daadwerkelijk in werking ziet.

#2 Standaardapp voor ebooks en podcasts
Daaraan gerelateerd is ook de optie om een standaard in te stellen voor ebooks en podcasts. Het lijkt erop dat je geen aparte dienst kan instellen voor muziek, podcasts én ebooks. In de eerdere beta geldt de gekozen dienst meteen voor alle drie de soorten mediacontent.

#3 Intercom
Eén van de handigste nieuwe functies is de Intercom-functie van de HomePod. Daarmee kan je andere gezinsleden in huis omroepen om bijvoorbeeld te komen eten. Deze korte audioberichten worden afgespeeld op de HomePods in huis, maar ook op de iPhone, iPad en Apple Watch van alle medebewoners. Je kan zelf instellen bij wie zo’n intercom-omroep afgeleverd moet worden. Gebruik je meerdere HomePods, dan kan je zelfs zeggen naar welke kamer het moet.

#4 Ondersteuning voor HomeKit-deurbellen
Als je een deurbel met HomeKit hebt, werkt de HomePod hier ook mee samen. Zodra er iemand aanbelt, hoor je een deurbelgeluidje via de HomePod. Dit is vooral handig als je op de eerste verdieping een HomePod hebt staan en de deurbel beneden niet hoort. Met deze functie hoor je dus overal in huis de deurbel gaan, als er ten minste een HomePod in de buurt is. Je hebt hiervoor geen HomeKit Secure Video nodig.

#4 Gezichtsherkenning
Heb je een HomeKit-deurbel en gebruik je wél HomeKit Secure Video, dan kun je van nog een functie profiteren. Sinds iOS 14 werkt HomeKit met gezichtsherkenning voor camera’s. In een melding waarschuwt een geschikte camera meteen wié er voor de deur staat of in je huis is. De HomePod spreekt ook uit wie er voor je deur staat. Dit komt dus vooral van pas bij HomeKit-deurbellen, maar werkt ook met andere HomeKit-camera’s.

HomePod gezichtsherkenning aankondiging.

#6 HomePod mini komt eraan
Niet zozeer een nieuwe functie voor huidige HomePod-bezitters, maar we wilden hem toch nog even noemen: de HomePod mini komt eraan! De speaker is vanaf 16 november verkrijgbaar in onder andere Duitsland. Je zou de nieuwe HomePod kunnen kopen bij diensten die hem ook naar Nederland versturen. We raden af om er, gezien de huidige situatie, speciaal voor naar Duitsland te rijden.

Helaas is er nog altijd geen zicht op Nederlandse ondersteuning. Ook nu de HomePod mini eraan komt, heeft Apple ervoor gekozen om de nieuwe speaker alleen in de eerder beschikbare landen uit te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2020, 13:19
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen homepod, iOS 14
Devices HomePod, HomePod mini
Software iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.