Bovenkant van de HomePod.

Deze nieuwe HomePod-functies van iOS 14 zijn dit najaar uitgebracht

De HomePod heeft dit najaar een aantal software-updates met een interessante nieuwe functies gekregen. We zetten alle vernieuwingen voor de HomePod in iOS 14 op een rijtje.

Nieuwe HomePod-functies in iOS 14 voor najaar 2020

Hoewel de HomePod nog steeds niet officieel in Nederland te koop is, zijn er de afgelopen jaren behoorlijk wat Apple-fans die de speaker geïmporteerd hebben. De nieuwe verbeteringen voor de iOS 14-update voor de HomePod zijn dan ook voor ons de moeite waard om onder de loep te nemen. Bovendien weet je meteen welke functies je kan gebruiken zodra de HomePod ooit bij ons verkrijgbaar is. Dit zijn de verbeteringen voor de HomePod in iOS 14:

De updates zijn de afgelopen weken verspreid uitgebracht, in de HomePod-update 14.1 en HomePod-update 14.2. Nog niet alle functies zijn overal beschikbaar.

#1 Standaard muziekdienst instellen
Veruit de belangrijkste nieuwe functie is de mogelijkheid om een andere muziekdienst te gebruiken. Momenteel ben je bij de HomePod gebonden aan Apple Music of het streamen van muziek via AirPlay. Je kan niet aan Siri op de HomePod vragen een nummer via Spotify af te spelen. Met de update voegt Apple ondersteuning toe voor muziekstreamingdiensten van derden. Dat betekent echter nog niet dat je hier meteen gebruik van kan maken, want de apps van de streamingdiensten moet nog wel bijgewerkt worden. Op dit moment is de Amerikaanse streamingdienst Pandora de enige die het ondersteunt. Of Spotify er ook aan werkt, is nog niet bekend. Het kan dus nog even duren voordat je de functie daadwerkelijk in werking ziet.

Bekijk ook

HomePod werkt dit najaar met andere muziekdiensten, zoals Spotify

Een veelgehoord verzoek onder HomePod-gebruikers is het wijzigen van de standaard muziekdienst. Binnenkort is dat mogelijk. Naast Apple Music kun je ook Spotify, Tidal en andere muziekdiensten aansturen, als ze daarvoor kiezen.

#2 Standaardapp voor ebooks en podcasts
Daaraan gerelateerd is ook de optie om een standaard in te stellen voor ebooks en podcasts. Het lijkt erop dat je geen aparte dienst kan instellen voor muziek, podcasts én ebooks. In de eerdere beta geldt de gekozen dienst meteen voor alle drie de soorten mediacontent.

#3 Intercom
Eén van de handigste nieuwe functies is de Intercom-functie van de HomePod. Daarmee kan je andere gezinsleden in huis omroepen om bijvoorbeeld te komen eten. Deze korte audioberichten worden afgespeeld op de HomePods in huis, maar ook op de iPhone, iPad en Apple Watch van alle medebewoners. Je kan zelf instellen bij wie zo’n intercom-omroep afgeleverd moet worden. Gebruik je meerdere HomePods, dan kan je zelfs zeggen naar welke kamer het moet.

Bekijk ook

Intercom op HomePod: zo gebruik je de omroepfunctie met je Apple-apparaten

Met Intercom kun je eenvoudig omroepen binnen je gezin en in het huis. Voor de Intercom-functie heb je wel een HomePod of HomePod mini nodig. In deze tip lees je wat er kan en hoe het werkt.

#4 Ondersteuning voor HomeKit-deurbellen
Als je een deurbel met HomeKit hebt, werkt de HomePod hier ook mee samen. Zodra er iemand aanbelt, hoor je een deurbelgeluidje via de HomePod. Dit is vooral handig als je op de eerste verdieping een HomePod hebt staan en de deurbel beneden niet hoort. Met deze functie hoor je dus overal in huis de deurbel gaan, als er ten minste een HomePod in de buurt is. Je hebt hiervoor geen HomeKit Secure Video nodig.

#4 Gezichtsherkenning
Heb je een HomeKit-deurbel en gebruik je wél HomeKit Secure Video, dan kun je van nog een functie profiteren. Sinds iOS 14 werkt HomeKit met gezichtsherkenning voor camera’s. In een melding waarschuwt een geschikte camera meteen wié er voor de deur staat of in je huis is. De HomePod spreekt ook uit wie er voor je deur staat. Dit komt dus vooral van pas bij HomeKit-deurbellen, maar werkt ook met andere HomeKit-camera’s.

HomePod gezichtsherkenning aankondiging.

#6 HomePod mini komt eraan
Niet zozeer een nieuwe functie voor huidige HomePod-bezitters, maar we wilden hem toch nog even noemen: de HomePod mini komt eraan! De speaker is vanaf 16 november verkrijgbaar in onder andere Duitsland. Je zou de nieuwe HomePod kunnen kopen bij diensten die hem ook naar Nederland versturen. We raden af om er, gezien de huidige situatie, speciaal voor naar Duitsland te rijden.

Bekijk ook

HomePod mini: alles over functies, specs en meer van de kleinere HomePod

De HomePod mini is de kleinere en goedkopere versie van de HomePod. Hij is er sinds najaar 2021 ook in de kleuren blauw, oranje en geel. Hoe ziet het design van de HomePod mini eruit, wat zijn de functies en, misschien nog veel belangrijker, wanneer komt hij naar Nederland?

Helaas is er nog altijd geen zicht op Nederlandse ondersteuning. Ook nu de HomePod mini eraan komt, heeft Apple ervoor gekozen om de nieuwe speaker alleen in de eerder beschikbare landen uit te brengen.

Bekijk ook

Nieuwe HomePod vanaf nu te koop: alles over voorraad en de beste prijzen

Wil je de nieuwe HomePod kopen? Op deze pagina lees je alles over prijzen, levertijden en meer. De HomePod en HomePod mini zijn officieel in Nederland te koop en hier vind je de beste deals. Waar is de HomePod het goedkoopst? We geven antwoord op al je vragen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.