Bovenkant van de HomePod.

Deze nieuwe HomePod-functies van iOS 14 komen nog dit najaar

De HomePod krijgt dit najaar nog een software-update met een aantal interessante nieuwe functies. We zetten alle vernieuwingen voor de HomePod in iOS 14 op een rijtje, plus nog een andere belangrijke vernieuwing!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe HomePod-functies in iOS 14 voor najaar 2020

Hoewel de HomePod nog steeds niet officieel in Nederland te koop is, zijn er de afgelopen jaren behoorlijk wat Apple-fans die de speaker geïmporteerd hebben. De aankomende verbeteringen voor de iOS 14-update voor de HomePod zijn dan ook voor ons de moeite waard om onder de loep te nemen. Bovendien weet je meteen welke functies je kan gebruiken zodra de HomePod ooit bij ons verkrijgbaar is. Dit zijn de verbeteringen voor de HomePod in iOS 14:

Wat goed is om te weten, is dat het nog niet bekend is wanneer de software-update verschijnt. Wij denken dat de update ergens deze maand beschikbaar komt, mogelijk na het iPhone-event van 13 oktober.

#1 Standaard muziekdienst instellen
Veruit de belangrijkste nieuwe functie is de mogelijkheid om een andere muziekdienst te gebruiken. Momenteel ben je bij de HomePod gebonden aan Apple Music of het streamen van muziek via AirPlay. Je kan niet aan Siri op de HomePod vragen een nummer via Spotify af te spelen. Met de update voegt Apple ondersteuning toe voor muziekstreamingdiensten van derden. Dat betekent echter nog niet dat je hier meteen gebruik van kan maken, want de apps van de streamingdiensten moet nog wel bijgewerkt worden. Het kan dus nog even duren voordat je de functie daadwerkelijk in werking ziet.

#2 Standaardapp voor ebooks en podcasts
Daaraan gerelateerd is ook de optie om een standaard in te stellen voor ebooks en podcasts. Het lijkt erop dat je geen aparte dienst kan instellen voor muziek, podcasts én ebooks. In de beta geldt de gekozen dienst meteen voor alle drie de soorten mediacontent. Mogelijk past Apple dit voor de definitieve versie van de update nog aan. Je kan met een dienst als Kindle bijvoorbeeld geen muziek luisteren.

#3 Ondersteuning voor HomeKit-deurbellen
Als je een deurbel met HomeKit hebt, werkt de HomePod hier ook mee samen. Zodra er iemand aanbelt, hoor je een deurbelgeluidje via de HomePod. Dit is vooral handig als je op de eerste verdieping een HomePod hebt staan en de deurbel beneden niet hoort. Met deze functie hoor je dus overal in huis de deurbel gaan, als er ten minste een HomePod in de buurt is. Je hebt hiervoor geen HomeKit Secure Video nodig.

#4 Gezichtsherkenning
Heb je een HomeKit-deurbel en gebruik je wel HomeKit Secure Video, dan kun je van nog een functie profiteren. Sinds iOS 14 werkt HomeKit met gezichtsherkenning voor camera’s. In een melding waarschuwt een geschikte camera meteen wié er voor de deur staat of in je huis is. De HomePod spreekt met de aankomende software-update ook uit wie er voor je deur staat. Dit komt dus vooral van pas bij HomeKit-deurbellen.

HomePod gezichtsherkenning aankondiging.

#5 HomePod mini komt eraan
Niet zozeer een nieuwe functie voor huidige HomePod-bezitters, maar we wilden hem toch nog even noemen: er komt een nieuwe HomePod aan! De HomePod mini wordt volgens bronnen een kleinere versie van de HomePod. Deze is een stukje voordeliger, maar de hoge geluidskwaliteit zou nog altijd centraal staan. We verwachten daarbij ook een betere chip. Of er ook extra nieuwe functies bij komen in de nieuwe software-update die de gewone HomePod niet krijgt, weten we nog niet. We verwachten dat Apple de speaker aankondigt tijdens het oktober-event.

We duimen nog altijd dat de aankomende update ondersteuning voor Nederlands aan de HomePod toevoegt. Dat zou namelijk ook betekenen dat de speaker op korte termijn bij ons beschikbaar komt. Op dit moment zijn daar nog geen aanwijzingen voor, maar we houden de hoop vast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2020, 10:05
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen homepod, iOS 14
Devices HomePod, HomePod mini
Software iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de aankomende grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 beschikbaar komt. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2020. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.