Catalina-functies

Aanvullende update macOS Catalina 10.15.7 lost beveiligingsproblemen op

Apple heeft een aanvullende update van macOS Catalina 10.15.7 uitgebracht. De eerste versie verscheen in september, maar de nieuwste update brengt enkele beveiligingsupdates.

Update 6 november 2020: Zo nu en dan brengt Apple een aanvullende macOS-update uit. Het gaat dan meestal om verbeteringen achter de schermen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Dat is ook nu weer het geval, want in de nieuwste aanvullende update van macOS 10.15.7 voor macOS Catalina zijn drie beveiligingsproblemen opgelost. Allereerst kon een kwaadwillig gemaakt lettertype willekeurige code uitvoeren op een apparaat. Dit lek is ook in het wild misbruikt, maar met deze update ben je hiertegen beschermd. Ook kon een kwaadaardige app code uitvoeren op het kernelniveau van je Mac. Zo’n zelfde app kon ook kernelgeheugen vrijgeven. Alle drie de beveiligingsproblemen zijn ontdekt door het Google Project Zero-team.

Lees hier meer over de gedichte beveiligingslekken in de aanvullende macOS Catalina 10.15.7-update.

Wil je meer lezen over wat de oorspronkelijke macOS 10.15.7-update bracht? Dat lees je hieronder in ons oorspronkelijke artikel.

Oorspronkelijk artikel 24 september
De update lost ook kleine problemen op voor andere gebruikers en is daarom aan te raden voor iedereen met een geschikte Mac. Voor mensen met een 27-inch iMac uit 2020 is de update iets dringender. Op 31 augustus kwam het grafische probleem met deze modellen aan het licht. We schreven toen dat er af en toe strepen in beeld konden verschijnen. Er verschenen meerdere meldingen op Apple’s supportforum, maar er was niet altijd een lijn in te bekennen. Het leek niet alleen voor te komen bij zware belasting, maar deed zich ook voor als de iMac niet werd gebruikt. Verder was het zo, dat niet elke gebruiker er last van had.

macOS Catalina 10.15.7

De meeste problemen deden zich echter voor bij de 27-inch iMac 2020 met een 3,6 GHz 10-core Core i9 processor, 32GB geheugen en een AMD Radeon Pro 5700 XT 16GB grafische kaart. Met deze update zijn de problemen hopelijk verholpen. Verder lost het nog wat andere problemen op, onder andere met Wi-Fi en het synchroniseren van je iCloud Drive. Deze fouten werden eerder al opgelost in een tussentijdse update, maar die bleek bij nader inzien alleen bedoeld voor betatesters.

Catalina-functies

Je kunt macOS upaten via Systeemvoorkeuren > Software-update.

macOS 10.15.7 verschijnt een maand na macOS 10.15.6, waarin virtualisatieproblemen werden opgelost.

Ook bracht Apple vandaag nieuwe versies uit voor Final Cut Pro X en iMovie, waarin eveneens bugs zijn opgelost.

Bekijk ook

Sommige iMac 2020-gebruikers klagen over schermproblemen

Heb je onlangs de nieuwe iMac 2020 gekocht, maar zie je af en toe strepen in het beeld? Je bent niet de enige. De boosdoener is vermoedelijk de grafische chip in de duurste uitvoering.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 06 november: Artikel opnieuw gepubliceerd na verschijnen aanvullende update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.